• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Borsa caiz mi kumar mı? Mahmud Esad Coşan bakın borsayı nasıl tanımlıyor!

Merhum Prof. Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, borsaya ilişkin konuştuğu sohbetinde borsayı 'mega kumar' olarak nitelendiriyor.

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

selim

kar zarar meselesi... bu halkın elindeki küçük tasarrufların birleşmesi.sanayii finanse etmesi. katılım bankalarında da kar zarar var. ticarette de öyle deği midir dinimizde kar garantisi olursa sakat. aynı şekilde turizm hisseleri içki zina kumar olması nedeni ile müslümanın uzakm durması gereken hisselerden,bira ,içki vs. hisseleri,banka hisseleri de öyle. çimento hissesi,otmomotiv hissesi, demir çelik hissesi vs vs meşru değil mi.gerçi kredi alıyor veriyor. onun içinden nasıl çıkalım AAllahım meşru tarafından nasip et deyip vesveseden kurtulsak.abd, ab, ingiltere merkez bankalarını ihya ettiğimiz döviz hastalığı ne kadar meşru.. petrolden sonra en çok döviz saçtığımız şey altın ithalatı.. yastık altına koyduğumuz, sadece kıçımızı o da enflasyona karşı kısmen koruyan altın çok mu hayırlı. ha bakın belli faiz garantili tahvil de sakat. netice olarak müslüman ya ticareeteki bir çoğunun yaptığı gibi raftaki malına her gün bindirmasyon ve geçirmasyon ya da bahjçedeki erik ağacının altına toprak küpe koyduğu pasracıkları küflenmek üzere ve altıncıkları ıunutmak ve kaptırmak üzere gömmeli. bahçe de erşk ağacı da kalmadı. su geçirmez kapla rezervuarın içine... zaten gavurun isterdiği de bu zavallı cahil fakir ve tembel müslümanın üç kuruşunu da elinden almak ya da buharlaşmasını memnuniyetle seyretmek. müslüman ekonomiyi ,ekonomist de islamı bilmiyor ne acı. ha dövizci ve altıncı yani haramdan ve enflasyondan kaçmaya çalışan müslüman kardeşim... zekat durumları nasıl, zekat. ateş olacak öbür tarafta haberiniz ola..
  • 1 Yıl Önce

Muhammed Ali

Paradan para kazanma dönemi bitmeden bu ülke düzelmez .
  • 1 Yıl Önce

haydar önal

Esad coşkun hocanın yaşaması kumar.Adam yaşıyor ölecekmi, kalacak mi,hayatı kumar.
  • 1 Yıl Önce

haydar önce ilkokulu bitir.

dangalak... coşkun değil, coşan. kaldı ki yıllar önce avustralya da şüpheli bir trafik kazasında damadı ile birlikte katledildi.tıpkı adnan kahveci,mümin gençoğlu, vali yazıcığlu, dr. sadık ahmet, lady diana vs ninki gibi bilinmeyen bir nedenle trafik kazasında..... klavyenin başına oturmadan önce ilkokul diploması al.

Şevki

 boş yapma akit
  • 1 Yıl Önce

sss

boş konuşma ya
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23