• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sonuçların açıklanması bile yetti! Kiralık konut fiyatı bu yüzden arttı

Her yıl olduğu gibi ağustos ayında kiralık konut fiyatlarında bu yıl da Türkiye genelinde bir artış gözlemlendi. Her dönem yaşanan bu artışın nedeni ise ilginç!

7 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

canan

kentsellesmede bile 3/2 yiktirdilar binalari insanlar kiralarda kendi binalari yapilsa diye bekliyolar ama yiktiriyosun yaptirmiyosun bunlar bile yapilsa bir suru daire bosalir noldu hersey tavan insanlari kitlediler bir ileri iki geri belediye baskanlari o kutuphane senin bu kutuphane benim kosturuyolar bir gezsinler bakalim sokaklari insanlarin hali ne durumda yabancilar yine oncelikli
  • 1 Yıl Önce

Misafir

Maalesef çıkarılan yasaların yan etkisi ile kötü niyetli kiracılara öyle haklar verildi ki artık hiç kimse ev alıp kiraya vermek istemiyor. Emlak işi yapanlara sorun büyük çoğunlukla yabancılardan başka ev alan yok bu sebeple proje işleri hariç satmak için konut inşa eden inşaat firmaları azaldı. Yapılan tv ve gazete haberleri ile ev sahipleri düşman gibi gösterildi. Ülkede her şeyin fiyatı arttı sadece ev kiraları yükseldi gibi haberler yapıldı. Elbette kötü niyetli ev sahipleri de var fakat iyi niyetli ev sahiplerinin ve kiracıların suçu ne? üst katta 25000 liraya ev tutan haksızlığa uğradı fakat alt katında 3000-4000 liraya aynı özellikteki evde oturan kiracıda devleti arkasına alıp ev sahibini haksızlığa uğrattı. Bu adil mi Ev kiraya vereceksin kiran evin kullanımından kaynaklanan tadilatına yetmeyecek, ayrıca kira gelir vergisi vereceksin, dask sigortası , emlak vergisi, kültür varlıklarını koruma harcı vereceksin sonra aldığın kira ile evi 120 yılda amorti edeceksin ki zaten 40 yıl sonra ev kullanım ömrünü tamamladığı için kentsel dönüşüme girecek. Ayrıca ev sana lazım olsa mahkemelerle 5 yıl uğraşacaksın. Ayrıca yüklü para harcayacaksın. Bu gün birçok emekli emekli maaşı ve genellikle 1 evi olup kiraya verip onunla geçiniyor. emeklinin maaşı hayat pahalılığı ile eridi aldığı ev kirası da haksız uygulamalar ile öyle düştü ki çoğu kişinin aldığı emekli maaşı ve ev kirası toplamı asgari ücret dahi etmiyor. Ondan sonrada her yeri yabancılar alıyor diye şikayet etmeyelim. Bu hale biz getirdik diye düşünüyorum.
  • 1 Yıl Önce

Mahmut

Üniversite sonuçları ve yurt sonuçları heryıl oluyor,bu kadar da artış sebebi için yorulmayın,bir zamanlarda öğrenciye kiraya vermiyorlardı insanlarda ahlak kalmamış, helal kalmamış, sitenizde ev sahibinin sahte tebliğatı diye haber var. Ahlak Ahlak Ahlak ve En önemlisi Allah (C.C.) Korkusu.
  • 1 Yıl Önce

La havle

He aynen yüzde 3-4 artıyor epi topu aylık.Yabancıya satış dursunnnn biran evvel.
  • 1 Yıl Önce

Antepli Aydın

Suriye lilerin yüzen arttı kiralar
  • 1 Yıl Önce

serhat

suriyeliler on senedir burada kiralar 2 senedir artıyor.siz bu ülkede son 3-4 senedir yüzde 65 olduğunun farkındamısınız.

Mahmut

Antepli Aydın gözün aydın başka illerde , K.Maraş ,Hatay , Malatya yüzünden diyor.Yeter akıllan artık anteplim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23