• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Güney Kore, Japonya'ya sert tepki gösterdi: Nükleer santralinin atık sularını dökülmesine Birleşmiş Milletler izin verdi!

Japonya 2011'de depremde zarar gören Fukuşima Nükleer Santrali'nin atıklarına tepki geldi. Güney Kore’de deniz ürünlerinin radyoaktif atık sulardan etkileneceği endişesi hakim. Birleşmiş milletler onay vermiş! Japonya, Fukuşima'da arıtılmış radyoaktif atık suyu okyanusa boşaltmaya başladı;

3 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Leyl.....

Ülkemizin sinaii icin kaliteli celige ihtiyaci var.ve kaliteli celik de ancak elektrik ile üretiliyor.Petrolden elektrik üretimi rantabl degildir.Hidroelektrik santraller barajlar ve ta$kömürü vasitasi ile elektrik üretmek yine pahalidir.En ucuz elektrik ucuz derken yüksek randimanli nükleer ile üretiliyor ,ülkemiz büyük ve $ahlanan bir ekonomisi var.belli sektörlerde ama ,kayda deger ihraati var.icpazar da teknolojik her geli$me celige baglidir,silah endüstrisi de tabii.bu da yüksek kaliteli celik üretmekle ve elektrik ile olur.Tamam Alacati gibi yerlerde dalgalarin gücüylr veya artik dalgali denizi olan yerlerde kinetik enerji ile de elektrik üretilir yine FOTOVOLTAIK solar eenerji ,günes gücüyle ama burada da belli sicaklik lazimdir.kavurucu sicakliklarda bu sistem de calismaz.haa aklima geldi ,bu sistemi kuranlar fazlaüretilen ihtiyaclari disindaki elektrigi kwaati belli paradn devlete satabilirler.Herkesin elektrik kullanim MIKTARI farklidir. BIR DE RÜZGAR ENERJISI VAR KI BU DA GÜZEL ISLIYOR aMA YETERSIZ kaliyor. Avrupa ülkelri birbir nükleer santrallari kapatirken Allahá yalvariyorum bizdekiler de 24 saat gözetim altinda tutulsun!
  • 1 Yıl Önce

Leyl.....

Bkz.Japonya´da deprem oldu Fukushima da zarar gördü,bizim ülkemizin de deprem bölgesi oldugunu tüm acisi ile gördük ,tecrübe ettik.Allah cc.bize akil verdi. Rabbimiz bizim kötülügümüzü istemez.o sadece olacaklari bilir , bizi e$refi mahlukat olarak $ereflendirdi.Hamdulillah !Yanli$im varsa da binkere Estagfirullahh!!
  • 1 Yıl Önce

Leyl.....

Siz zannediyor musunuz ki bu denizler yoluyla ta$inmayacak Pasifikden öteki sulara kari$mayacak, o baliklar ,aritilmis ne manadadir acaba ,bir radyoaktivite nasil aritilir? Hicbirsey ile aritilmaz 100yil toprakda,denizsuyunda, havada i$ima yapar!!
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23