• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet'ten Cuma namazı çağrısı! Hutbede Müslümanlara böyle seslendiler..

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bugünkü Cuma hutbesinde Cuma namazının önemine vurgu yapıldı.

11 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

İ. Keskin

'Dinde zorlama yoktur.' 'Allah, haddi aşanları sevmez.'‘... ve de ki; gerçek rabbinizden gelendir. Artık dileyen iman etsin dileyen inkar etsin.’ ‘ Doğru eğriden açıkça ayrılmıştır. Kim sahte şeyleri inkar eder de Allah’a inanırsa sağlam bir kulpa yapışmıştır.’ Allah, işitendir, bilendir.' 'İnsanları doğru yola eriştirmek senin vazifen değildir. Zira Allah dilediğini doğru yola ulaştırır.'' "Bir zikir olan Kuran'ı biz indirdik ve onun koruyucusu da biziz." 'Zor olanı kendi imanını korumak, dinini dosdoğru öğrenmek, anlatmak ve dahi güzel ahlak üzre yaşamaktır.' Allah'a karşı işlenen günahların tövbesi ve kabulü vardır da, kullara karşı işlenen günahların tövbesi de affı da yoktur.
  • 1 Yıl Önce

Yasemin

Çoğunluk Cuma gününün tatil olmasını istiyor talep ediyor Devletinden Devlette arz etmek zorunda laiklik diyorlarsa Cuma günü Hıristiyanlar tatil yapsınlar bakalım kim laik
  • 1 Yıl Önce

Gültekin

ÜLKEMİZDEKİ MÜSLÜMANLAR NİÇİN PAZAR VE CUMARTESİNİN KİMLER İÇİN TATİL YAPILDIĞINI DÜŞÜNMEZLER? YOKSA BİZ BU ÜLKENİN SAHİBİ OLAN MÜSLÜMANLARIN SÖZÜMÜ GEÇMİYOR? AZINLIKLARIN DEDİĞİ OLUYOR DA, ÇOĞUNLUĞUN DEDİĞİ OLMUYORSA, DEMEK OLUYOR Kİ ÜLKEMİZİ AZINLIKLAR YÖNETİYOR, ANLAMINA GELMEZ Mİ? BU VATANIN SAHİBİ OLARAK, BU HATAMIZI İVEDİLİKLE DÜZELTELİM, KENDİMİZE GELELİM.
  • 1 Yıl Önce

Gültekin

Her geçen gün şuursuz Müslümanları sayısı artıyor, çünkü Cuma günleri Camiye gelenleri ya kahve sohbeti gibi sohbet ediyorlar, ya da cep telefonlarına bakıyorlar, hocanın vaazini dinlemiyorlar, acaba bunlar, Cumaya gidiyor desinler veya Cumaya gitmiyor demesinler diye mi Cumaya gidiyorlar?
  • 1 Yıl Önce

Sefer

cuma tatil olmali, biz hiristiyan kafir degiliz neden pazar tatil?
  • 1 Yıl Önce

kartalbey

Bugünkü hutbe camilerde bir kaç cumada bir tekrarlanmalı zira kaz kafalı adamlar laftan anlamıyorlar, hutbe esnasında ya laflıyorlar ya da telefonla oynuyorlar.
  • 1 Yıl Önce

Abdüsselam Efe

Allahın adı ile rahman rahim Saadeti temelinden sarsdilar. Cumhuriyetle fikir ortaklığı yapan artık bir milli gazetemiz var vatana millete hayırlı olsun. Allah teâlâ cümlemizi rahmeti ile uyandırsın âmin bi hürmeti Taha ve Yasin. 04.08.2023 Abdüsselam Efe.
  • 1 Yıl Önce

Saban

Diyanet devlet memurluğunu bir kenara koymalı ibadet için ayak ne zaman diretecek siniz hükğmetlete partilere namazlar fabrikalarda gizli saklı kartonlar üzerlerinde kılınıyor kim isteyecek bu ülkede ibadet özgürlüğünü Vatikan gelipte Türk halkı namazlarını daha rahat kılmalı mı diyecek siz diyeceksiniz icabında eylem yapacaksın vatandaşla her şey namazla başlar namaz yoksa her şey yarım ülkede en kötüsü diyanet devlet memuru aman memuriyete zarar gelmesin cemaatler bile sus pus bir kaç konuşmadan ziyade halk eyleme geçirilmeli hak böyle alınır kalkıp Ortalığı karıştıtma değil demokratik eylem hatta tüm partiler olaya sokulmalı oy hesabı ise oy hesabı siyasi malzeme ise siyasi malzeme
  • 1 Yıl Önce

Berk akif

Elinizi tutan mi var 100 de 99.9 u Müslüman olan bir ülkede tabiki ülkemizin manevi ve milli değerlerine göre düzenlemeler bir çok alanda olabileceği gibi düzenlenebilir düzenlenmeli. 
  • 1 Yıl Önce

Ömer

Genelde işyerlerinde cuma nın problem olmadığını biliyoruz . Münferit olabilir . Ama camiye Cuma’ya fazla önem vermemeye başladık . Cami klimalı serin ama cemaat ın bir kısmı girmiyor dışarda kılıyor caminin içi boş olmaz ki . İstisna yolcu acil işi olanlar hariç maalesef farzı kılıp dışarda boş boş dolaşıyorlar yanlış ki ne yanlış . Hoca vaaz ediyor cami boş çay ocağı dolu olmaz ki . Halbuki Cuma’ya erken gitmek geç çıkmak , sünnetleri tam kılmak hatta duayı yapıp çıkmak çok sevap . Ama işte ne diyelim inşallah düzelir .
  • 1 Yıl Önce

Aklı Selim

Cuma Günleri tatil olmalıdır. Biz Müslüman olarak neden Yahudilerin Yevmissebt dediği kutsal ibadet günleri Cumartesi gününü ile Hristiyanların kutsal kilisi ayin günleri olan Pazar gününü tatil yapıp kendi mübarek günü olan Cumayı tatil yapmıyor? Biz neden Müslüman olarak Yahudiler ve Hristiyanlara tabi oluyoruz? Sonra bir de sıkılmadan müslümanız diyoruz. Müslümansan sormazlar mı neden Hristiyanlığa ve Yahudiliğe tabi oluyorsun? Heryeri eğri denen deve emin olun bizden çok daha düzgün.
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23