• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Erbaş'tan zor soru: Bu gençlerin vebali kimde?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, gençliğin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, "Bu gençlerin vebali kimde?" diye sordu.

66 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Semir Sağır

Vebal kurumda bence
  • 1 Yıl Önce

Cerkes

????????????
  • 1 Yıl Önce

Mahir Yeşilirmak

Diyanet işleri başkanına soruyorum.İmam ve müezzinlerin hoparlörü aşırı açtığı için ve klimaları aşırı açtığı için Camiye gidemeyen müslümanın vebali kime.Ki Allah sesini peygamberden yüksek çıkaranın sesini eşek sesine benzetiyor
  • 1 Yıl Önce

Adil

Başkan salavat getiremeyenlerin sorumluluğunu din kültürü öğretmenlerine atmış 5.sınıfa kadar bu çocuklar her yaz camiye kursa gidiyorlar acaba başkanın bundan haberi var mı
  • 1 Yıl Önce

Umuda

Yazın Camiye giden çocuk sayısı 5 i geçmez çoğu Denize yaz okullarına gidiyor bunları moda yaptılar. Her şey Aileden başlar, okulda devam eder.

Adnan

Başkan teessüf ederim gerçi sen köşe TAŞISIN
  • 1 Yıl Önce

hatırla

a hocam daha yeni mi aklınıza geldi bülbül sesli hocalar mevlütlerde para toplarlarken Kur-anı anlatan Timurtaş hocam sen anlatıyorsun diye vefat ettiğinde 48 davası vardı hocama dünya yı dar ettiler sebep ne Kuran ahkamı nı anlatmak şimdi yurt dışında para toplayan 18 defa hacca gidenler acaba ne yaptı onuda sormak lazım bendeim düşüncen bu selamlar
  • 1 Yıl Önce

Yılmaz

Din görevlileri ve din kültürü öğretmenleri topluma rol model örnek olmalı davranışlarıyla bir cuma vaktinde okey masasında olmamalılar 2 camiye namaza gelen tüm Müslümanlara abdest alışlarıyla namaz kılışlarıyla hal ve hareketleriyle örnek olmalılar 3 din görevlileri ve din kültürü öğretmenleri Müslüman insanlara bahsetmediler bahsetmedilerdinimizin gerektirdiği sünnetten farzdan müstehaptan 5 vakit namazdan ve nafile namazlardan bahsetmeli İslam kaynaklarından kitap sünnet icma Ümmet kıyası fukuhabahsetmeliler her hafta konferanslar olmalı dini içerikli
  • 1 Yıl Önce

RAMAZAN KARAKAYA

Alim olan Allah'dır.Hakdan gelen bilgi saf ve temizdir pınarından kaynayan su gb.bunu kirleten biz insanlarız nefsimizden dolayı.Kuranda mesaj insanadır Islamiyetde ruhbaniyet din adamı sınıfı yokdur.
  • 1 Yıl Önce

İsmet

Sayın Erbaş, Din kültürü öğretmenlerini sorgulayacagina önce kendi bunyesindeki personeline bir göz atsın. Kaldı ki, her kurumun kendi içinde bir işleyişi var. Neden MEB' in işleriyle ilgili konuşuyor ki
  • 1 Yıl Önce

Mütedeyyin

Herkes ne konuştuğuna, ne yaptığına, ne yediğine, nasıl yaşadığına, nerede nasıl duruş sergilediğine bakarsa, bizim eserimiz olan gençlerin yansıtma tekniği ile bizi nasıl temsil ettiğini noktasında serzenişte bulunmak temsil noktasında olanların sorgulanması sonucunu doğurur.
  • 1 Yıl Önce

Amine

Başta ailerelerde,aileler çocuklarını sadece dünyalık yetiştiriyorlar,sonra öğretmenlerde gerisi geliyor
  • 1 Yıl Önce

....

Millete şükredin diyenler lüks arabalarla konvoy yapıyor bu dijital çağda bu görüntüler hoş değil buna hükümetin tüm yetkilileri dahil.Erbaş soruyu kendine sor sence neden.Anne baba ne yapacak zorla müslümanlık olsa İran olurdu Afganistan olurdu...Petrol zengini arapların müslümanlığı da petrol kullanımı bitince görülecek.
  • 1 Yıl Önce

ADSIZ

İntihar eden müftünün günahını kim ödeyecek başkan
  • 1 Yıl Önce

Ömer faruk seyrekbasan

Aynaya baksa vebalin kimde olduğunu görecek
  • 1 Yıl Önce

Bu soruyu sen mi soruyorsun??!

Tam da adamı soruyor. Bir çocuğu ilk önce ana-baba yetiştirir. Sonra devlet (okul ve camiiler). Siz diyanet olarak 1 asırdır uyuyorsunuz ve milleti uyutuyorsunuz. Nesillerimize İslami, ibadeti ogretmediniz. O nesiller şimdi büyüdü, ana baba oldular. Bu Ana babalar kendileri imandan yaya, kendileri bilmiyor ki, çocuklarına ne ogretsinler. Netice: Her yeni nesil, imandan Kur'an'dan daha da uzaklaşıyor. Bunda en büyük SUÇ DIYANETINDIR. Halkın dini eğitimi önce size emanet edilmişti. Halkı dinen bitirdiniz.
  • 1 Yıl Önce

saffettin Eminseroglu

reise ve AKP oy verenlere diyanet görevlilerine sorun bana sormayın ben işçi emeklisi olarak alın terimin mükafatını göremediğimden aclıktan vebal ve haram ve vicdanı kaldırdım cüzdana günlük degil bir ögün yiyebilecegim ekmege bakıyorum
  • 1 Yıl Önce

Mardinli hoca

Sayın Ali hocam sualiniz yerinde de dir.Ama maalesef cevab veren yoktur ne devlet millet siz nede millet devletsiz olur.Birinci vazife bu konuda devlete düşüyor.Devletin temeli düzelmesi lazım temelin birinci taşı milli eğitim dir milli demek devletin dini ne ise ona göre insanları yetiştirmek devletin halkı muslumandir medemki muslumandir milli eğitim İslami olmalıdır böylece hem devlet yaşayacak hemde millet.Ey yetkililer gençlerin bu duruma düşmesi bu mesuliyetten kendinizi kurtaramazsiniz vakit geçmeden acilen milli eğitim bakanlığı düzeltin.Yeni nesil dinsizlige kayıyor eğer tedbir alınmazsa durum vahimdir. Çok şeyler vardır çözülmesi gerekir bir turlu cozelemiyor el atan yok
  • 1 Yıl Önce

Mete

İslamı kendileri,lüks,israf içinde yaşayıp millet gibi yaşamadıkları,taraflı,siyasi oldukları işlerine nasıl gelirse öyle fetva verdikleri,hemen ölecekmiş gibi hep ahiret ilmi tavsiye edip dünya ilmininden söz etmedikleri için olabilirmi, milleti küçük görüp sonra bunlar nerde diye soruyor olabilirlermi,bunun vebali günahı kimin acaba.
  • 1 Yıl Önce

Fatma

İslam sadece ibadet dini değildir. Hayatın her alanına geçmediğini sürece durum değişmez.
  • 1 Yıl Önce

Kulsun neticede!

Allahın emir ve yasaklarını yalan söylememeyi başta tuik ve merkez bank.omak üzere Halkı fakirleştiren 85 miĺyona zulüm edenlere Allahın emirlerini anlat ve müftüyü intihara sürükleyen zulmünü anlat efendi.Müslüman bir kere sokulur zulmü yapan başındaki dahi olsa Hz.Ömerin adalet karşısında nasıl davrandığını anlat...gençlere iş veremiyon laf salatalığıyla kendini kandırma...
  • 1 Yıl Önce

Ayşe

Laik eğitim sisteminde ve düzeninde din dersi işlememenin zorluğunu herhangi bir din kültürü dersine girerek görebilirsiniz.
  • 1 Yıl Önce

Ahmet

Din kültürü öğretmeni olarak şunu söyle bilirim ki bu durum 2 saatlik dersle çözülebilecek bir şey değil. Maalesef birçok derste ve medyada din kötülenmekte bu da gençlerin derse ön yargılı bakmalarına sebep olmakta ve dersi dinlememe eğilimi göstermektedirler. Diğer taraftan din dersinin (Müslüman aileler tarafından bile) lise ve üniversite sınavını etkilememesi sebebiyle gereksiz olduğunu görülmekte, değer verilmemektedir.
  • 1 Yıl Önce

yasemin

Hocam bunu yazarken allah korkusu hissetmedin mi hiç? ilkokuldan liseye kadar dinle ilgili derler var. Seçmeli falan. Salavat öğretememişsin, hala 2 saat yazıyorsun.

Gültekin

sayın Erbaş, halk olarak bu vebalin kimde olduğunu biz söyleyelim, birinci vebal Milli Eğitim Bakanlığının, ikincisi Diyanet İşleri Başkanlığınındır. Her iki kurum Allah içim ve samimi görev yapmış olsaydınız bu gençliğimiz bu halde olmazdı.
  • 1 Yıl Önce

Hüseyin

ülke de herşeyi bozdunuz şimdi suçlumu arıyorsanız sorumlusu sorumluluk olanlarda ikdidar olup muhalefetteymis gibi davranmayın yaptığınız işi doğru usulüne uygun yapın veya bırakın kimse vazgeçilmez değildir
  • 1 Yıl Önce

Deli İbo

Bu kutsal İslam dini, 1923'den bu yana, Atatürk tarafından, Kuranı Kerim'e yönelik ilk icraatı olan yanındakilere şu kitabı bir türkçeleştirin, o Arrraabboğlu'nun yediği herzeleri bir görelim şeklindeki, Peygamber (SAV) efendimize yönelik yaptığı alçak ifade ile başladı ve CHP'nin tek parti iktidarı ile, Kuranı Kerim'e saldırı, ezanı Muhammediye ye saldırı, dine saldırı şeklinde devam edince milleti devlet gücüyle dinden uzaklaştırdılar. Şimdi bu CHP'nin tedrisatından geçen ve dinden uzaklaştırılan ailelerin çocukları bu konuda ebeveynlerini geçtiler. Çoğuda deist, ateist oldu. Bu kadar inançsız toplumda genede yarıdan fazlasının İslam kalması tek tesellimiz olmaktadır. İlerleyen zamanlarda sayımızın artması dileği ile, herkese saygılar.
  • 1 Yıl Önce

hıdır diker

bu gençlerin vebali başta anne babalara iyi ve terbiyeli yetiştiremedikleri için 2. si sizler kuranı iyi ve güzel okutmakla değil kuran insana ne söylüyor ne yapmamız gerektini söylüyor onları bizler doğru dürüst öğretmediğiniz için sizlerde.
  • 1 Yıl Önce

Raa

Bu gençlerin vebali ilk önce Kendini Anne Baba zanneden bizlere.........ikincisi milli eğitim bakanlığı ve iktidarda kim varsa onlara...........belli yaşa geldikten sonra vebal insanın kendindedir.
  • 1 Yıl Önce

Adil Erdem

Bu gençlerin günahı size.Oralarda oturup güzel güzel giyinip lüks arabalarda gezineceginize.Bu insanlara dinini nasıl ogretiriz diye birazcık kafa yorun.
  • 1 Yıl Önce

Misafir

Dizi bakın haber bakmayın Dini eğitim de neymiş Cocuk sanatçı ismini veya şarkasını ezberlesin ,internet ten hayatı öğrensin Alkışlayın Alkol, vesaire bir şey olmaz devam edin Sapıklık, şiddet, dinsizlik,yalan dolan neye yüksek ne bekliyor dunuz Cocuklar anne babanın toplumun aynasıdır Tek diyanet değil hepimiz sucluyuz
  • 1 Yıl Önce

Samet Doğan

En büyük vebal hükumetin ve Reisi cumhurun. Ardından biz anne babaların ve eğitimcilerin.
  • 1 Yıl Önce

Doğruya Doğru

Samet buradan da hemen Hükumete Tayyibe bağlantı kurmuşsun pes valla sen CHP li olarak Dini gericilik yobazlık diye çocuğuna öğretirsen dini bilgi vermezsen evde dini hiç bir hareket yapmaz isen çocuğunu dünyevi ve maddi işler üzerine yetiştirirsen vebal Tayyip de mi olur sen de mi?

İşsiz

Uyulmayan mahkeme kararlarının sonucu olanların vebali kimin? Etkili yerlerde tanıdığı olmadığı için telefon açtıramayanların mı?
  • 1 Yıl Önce

Doğrusu böyledir

Bu gençlere "Z" kuşağı demek çok yanlış. Ne demek falan harfin kuşağı. Bunlar hangi iktidarda yetiştiyse onun kuşağıdır. Mesela CHP iktidarında yetiştiyse "CHP kuşağı"dır. Ben öyle adlandırıyorum.
  • 1 Yıl Önce

Müslüman

Diyanetin hocalarının iki namaz arasında namazı kildirdiktan sonra görevi ne. Eve gidip yatmak mı. Toplam günde 1 saat çalışıyorlar tam maaş alıyorlar. İki namaz arasında sokaklarda davet ve tebliğ yapmaları lazım. İnsanları camiye cagirmalari lazım. Gençlere camiyi sevdirmeleri lazım. Böyle giderse 100 yıla kalmadan dinsiz Türkiye olacak
  • 1 Yıl Önce

Ne yüz yılı?

Ne yüz yılı be adam! Bu ülkede şu anda müslümanlar etkisiz ve itilip kakılan kalabalık bir topluluk haline geldi. Gizli hristiyanlar ortaya çıktığından feryada bile vaktimiz olmayacak. Böyle giderse on yıl sonrasını yaşamak ve görmek istemiyorum. Uyuşturucu, fuhuş nerede biliyor musunuz?

Raa

Hocaları kapıdan kovan biziz. Neyi konuşuyoruzki.

Ferhat Küçük

Sizin gibi zihniyet yüzünden insanlar dinden soğudu millete şükür et dediniz kendiniz devreyi hamuduyla götürsünüz sadece faizden 250 milyonun üzerinde gelir elde ettiniz ,bunu ben söylemiyorum Sayıştay raporuyla belgelenmiştir
  • 1 Yıl Önce

Doğruya Doğru

Tüm önemli kurumlar iş adamları öğretmenler meslek odaları sanatçı takımı üst düzey Bürokratlar Laikleştirilmiş Kültüründen Dininden koparılmış tüm lüks semtler iş adamları solun CHP nin kalesi olmuş devletin tüm imkanlarından Cumhuriyetin Kuruluşundan beri bunlar karşılıksız faydalanmış palazlanmış bir de utanmadan masum insanlara iftira atıyorlar.250 milyon faiz gelirini kimler almış o raporu çıkart mahkeme aç ispatlarsan aferin yok ispatlayamazsan yalancı ve iftiracı olursun.

Raa

Din kimsenin tekelinde değil.. Sen iyi ol kurtul.

Sızmalı

Biz babadan şöyle duyduk. Büyüklerimiz daha iyi bilir. "Sorulan, soruyu sorandan daha bilgili değildir."
  • 1 Yıl Önce

Misafir

Peki sen ne kadar bilgilisin?

Sivasi

Senelerce iktidarda kimler varsa onlarda vebal
  • 1 Yıl Önce

Umuda

Okullara din dersi eğitimi koyulurken Tüm muhalif Partiler başta CHP liler karşı çıktı istemezük dediler. Vebal Kim de acaba

Misafir

Peki anne ve babanda hiç yokmu?

Misafir

Cumhuriyeti kurduktan sonra, insanlarin inanci ve kiyafetiyle ugrasanlarda dir vebali

fetösavar

ee hilafet kalkmış, diyanet kısır içişlerine dalmış, cepler tabletler olmuş kutsal damacana... bırak salavatı imanın, islamın şartını bilmiyor, kelimei şehadet ne demek bilmiyor, besmele ne demek bilmiyor... bomboş bir hayat, geldiii geçtiiii.... ha bu arada kızıyorlara menzil şöyle, ismail ağa böyle... daha çok çıkar bunlardan, adam gibi eğitim öğretim olmazsa boşluk dolar, ama yehova şahitleri ile, ama cemaatlerle... seç beğen al...
  • 1 Yıl Önce

İbrahim

Ya imam hatiplerde, ilahiyatlarda ve diyanet de ehli sünnet dışı öğretmenler, akademisyenler ve görevliler yüzünde itikadıni kaybeden gençler. Ayetleri aklıma vururum uymazsa kabul etmem diyen Halis Aydemir hala diyanet yüksek istişare kurulunda görevde. Allah Teala dan korkun
  • 1 Yıl Önce

Mümin

Ya intihar eden müftünün vebali kimde.......?
  • 1 Yıl Önce

Raa

Vebali kendinde

Misafir

Belkide ona iftira atanlarda. Geçmiste insanlarin inanci ve kiyafetiyle ugrasanlarda olamazmi? Geçmiste ki siyastçilerin tek ugrastigi is buydu. Peki sen ne kadar biliyorsun? Allah sana düsünesin diye akil vermis. Yanlis islee kullaniyirsan o akli, vebali kendinde de olamazmi?

Murat

Diyanet ne örüyor!
  • 1 Yıl Önce

Raa

Çorap örüyor. Diyanet ne yapacak. Sen ben redci olduktan sonra. Diyanet senin çocuğunu zorlamı eğitecek. Tut elinden gönder camiye ondan sonra konuş. İşine gelmediği yerde hoca,,,,,

emekli emekli

daha bunlar iyi günlerimiz ortalık b.k olmuş siz çıkıp ahkam kesiyorsunuz, iktidarın hiçmi suçu yok..
  • 1 Yıl Önce

Misafir

Bu yanlis, cumhuriyet kuruldugundan sonra basladi.

Müslüman

Cevabı cok basit gibi Senin gibi diyanet işleri baskanı olması! Bi ara kendin dedin ateizm en yüksek seviyede die ! Ve kitap bastırırttın diyanete kaç trilyona deizm be ateizme karşı Müjdat gezende cok güzel kapak yaptı sana : Allahın kitabına inanmamıs senin üç bea trilyona bastıgın kitabamı inancak “ de Szi tarikatları zır cahilleri besler güzel dinimizi siyasete alet ederseniz , fesli hain Kadir gibilerin ayagına giserseniz Bu memletin başkomutanı Atatürke kin beslerseniz İnsanları böle dinden aogutursunuz Eminim ki sen ve aenin gibileri cehennem bekliyor ! Akp gidip diyanete temize cıkınca merak etme cok gencimiz salavat getirir
  • 1 Yıl Önce

Doğruya Doğru

Müslüman Kripto olduğun attığın iftiralardan belli utanmadan Müslüman rumuzunu kullanmışsın Müslüman görünüp müslümanlara çamur atmışsın işte sizin gibiler yüzünden bu Ülke hızla Dinsizleşiyor suç oranları hızla artıyor her türlü pislik artıyor suç işleyenlerin çoğu Dininden habersiz inançsız kişiler. Okullarda Tam Dini eğitim verilmeli Din hocaları da senin gibi Kripto olmamalı. Şu an halkın % 10 u ancak Dindar % 90 efsanesi yanlış ahlak ondan çöktü.

Deli İbo

Sen benim külahıma anlat, AK Parti gidince gençler selavat getirecek. Siz AK Parti'nin dini kulnanarak siyaset yaptığını empoze etmekten başka işiniz yok. Laik CHP'niz sizin beyninizi yıkamış. T. C. kuruldu kurulalı, hangi Başbakanınız, hangi Cumhurbaşkanınız RTE gibi namazını eda edip, Kuranı Kerim tilavet etmiş. Bir ara sevgi pıtırcığınız sevgili Ekrem'ciğiniz seçim dolayısı ile Kuranı Kerim koltuğunun altında cami cami dolaşıyordu, seçimden sonra Cuma namazında bile görmedik. Dini kim ve kimlerin kullandığı görülüyor.

Misafir

Peki sen ne kadar müslümansin? Din ile siyaseti ayri koyanlardanmi? Pygamber efendimizde din ve siyaset yapardi, sence yanlismi yapmis? Sen önce peygamberini anla, belki dogrulari görebilirsin

asim keskin

su an ülkede her anlanda felaket bir basi bozukluk kol geziyor. Yasalaras uyan yok, yasalari uygulayan yok, ceza yok, akil yok, millette zeka kalmadi ne dersen var.
  • 1 Yıl Önce

Murat

Bu vebal Kemalizmle bezenmiş sözde din diyanet adamlarındadır. Yazıklar olsun hakkı haykırmayan korkaklara.
  • 1 Yıl Önce

Misafir

Aynen.

İsmail KELEŞ

Eğitim sistemi baştan bozuk. İslami eğitim de buna dahil.
  • 1 Yıl Önce

Misafir

Buna senmi karar verdin????

Yinalbey

Diyanetin neden sokakta tebliğcisi yok? Tarikatlar olmasa bu millet dinini unutacak hakikatten.
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23