• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akkuyu NGS'de görev alan Türk şirketleri Petrol ve doğalgazı tahtından edecek! Türkiye'den dev hamle: Montaj başladı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin kurulumuna ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktı. Küresel enerji krizi, devletleri yeni kaynak arayışına itmek zorunda kaldı. Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali yeni aşama başladı diyerek duyurdu. Montaj başlaması gündeme bomba gibi düştü! Türkiye'nin önemli bir nükleer enerji ülkesi olacak, Türkiye refaha erişecek. Akkuyu NGS'de görev alan Türk şirketlerinin faaliyetleri yoğunlaştı.

41 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Aysun

Önce orada çalışan Türk mühendislerle rus mühendisleri gibi eşit olarak özlük haklarını koruyun . Ezdirmeyin
  • 1 Yıl Önce

Çılgın Türk

Enerjiye harcanan paranın 50 de birini karadenizdeki hidrojen yataklarını hidrojen yakıtlı üretim sistemleri argesi ve uygulamalarina harcasaydik 200 yıl enerji sıkıntısı yaşamayız ve en ucuz ve çevreci cari açığı 2 yilda fazla hale getirir sorun dış güç vs.degil irade hicmi üniversite yokki hidrojen üzerine bölüm açacak
  • 1 Yıl Önce

adem erdoğan

bu tür santral inşası yapan ülkeler her daim kabile devletlerinde bir yer buluyor ülkesinin şehit toprağını nükleer atık ile kirletilmesine ancak taşeron eş başkanlar izin verir.
  • 1 Yıl Önce

Gültekin

HALK ARTIK BU TİP HABERLERİ HALE ALMIYOR, ÇÜNKÜ MUTFAKLAR BOŞ, TENCERELER KAYNAMIYOR, HALK BORÇLA BOĞUŞUYOR, BU TÜR GELİŞMELER HALKA ZAM OLARAK YANSIYORSA, MİLLETTE SANDIKLARA ZAM OLARAK YANSIR, MİLLETİN FERYADINI DUYMAYANLAR ÇOK PİŞMAN OLUR.
  • 1 Yıl Önce

Cevat

Nükleer enerji teknolojisi para ile sayın alınamayacak değerdir. Burada amaç elektrik satın almaktan çok bir teknolojiye sahip olmaktır. İnşallah ikinci nükleer enerji santrali bundan çok daha yerli olacaktır. Tam anlamıyla bu teknolojiye sahip olmak hiç basit değil bunu herkes bilmelidir.
  • 1 Yıl Önce

Yasin Yaşaran

Bugün benzin istasyonunda GABAR, mazotu var mı dedim yoooh seçime doğru gelir dedi
  • 1 Yıl Önce

M. K.

Nükleer santral kuruluş protokolları gereği her daim en az %51 hissesi bir Rus şirkete ait olacka şekilde kuruldu(bu protokollar halka açık) ayrıca bizim normalde 1.8 liraya aldığımız elektriği 3.8 liraya satıyor ki yakın süreçte bu rakam doğal olarak artacak. Bunun üzerine birde türk şirketleri tahtından edecek olması daha da müthiş olmuş halk iyice zarar etsin ama yeterki akp'ye oy versin.
  • 1 Yıl Önce

S.k

Herşeye % 200 zam gelek desene
  • 1 Yıl Önce

E.S.

Bu düzende ülkeye tek başına enerjiye bogsa musluklardan petrol aksa ,vekil maasları iki üç milyona çıkar yine gariban halka vergi yuklenir Yüce Allah milletimizi korusun gözü doymayanlardan.
  • 1 Yıl Önce

Celil

Hade be, Lozan ın 100 yılı doldu, desene bundan şağlanacağız.
  • 1 Yıl Önce

Cengiz

Sevgili arkadaşlar. Santralin ömrü 60 yıl. 4800 MW'ın yaklaşık günlük piyasa değeri 6-10 milyon dolar arasında. Bu demek ki Türkiye Rusya'ya her gün Akkuyu'da üretilen elektrik için yaklaşık 6-10 milyon dolar arası ödeme yapacak. İleride piyasa değeri daha farklı olabilir. Başka bir ülkenin sahibi olduğu nükleer santral ile nükleer teknoloji elde etmiş olunmuyor. Bu doğa kanunlarına aykırı. Ayrıca Türk öğrenciler Rus Devlerine hizmet anlaşması imzaladılar. Maaşlarını Rus devleti veriyor. Mecburi hizmetleri bilene kadar Rusya'ya hizmet edecekler. Ayrıca çok övündüğümüz savunma sanayimizin teknolojisini Batı ülkelerinden transfer ettik. Bir diğer konu; Rusların nükleer teknoloji transfer ettikleri Dünyada hiçbir ülke yok. Buna Ukrayna dahil. Ukrayna'ya sadece santral yaptılar. Yakıt teknolojisini bile vermediler. Bu bilgileri siz de araştırabilirsiniz. Artık siber savaşlar, yanıltıcı bilgi yaymak şeklinde yapılıyor. Her yazılana inanmayın lütfen.
  • 1 Yıl Önce

Katkın nekadar

Sen naptın ki ne yapabildin çare curt çivi çak da eğri mi doğrumu bakalım bıktık ya ülkemizde böyle hizmetleri görmek duymak güzel

Aydın Şimşek

Süper yerli ve milli hepsi bizim ????
  • 1 Yıl Önce

Kürşat

Akkuyu'da çalışan Rus komşularla aynı yerde oturuyoruz ,sağ olsunlar ülkemize sıfır maliyetle Batı ülkelerinde yüzlerce örneği olan nükleer santral kuruyorlar.Yüzlerce gencimiz Rusya'da nükleer mühendislik eğitimi aldılar,Kuzey Kore'ye neden kimse dokunamıyor çünkü elinde nükleer güç var .Üçe beşe bakıp da kazandıracağı avantajları görmemezlikten gelemeyiz .Kurtuluş savaşı (İngiliz -Fransız) silahlarına karşı Rus silahlarıyla kazanılmıştır.Demir çelik sektörünü de Türkiye'ye Rusya getirmişti ,Türkiye'nin gelişmesinde Rusya'nın katkısı inkar edilemez.Maalesef milletimiz okumuyor araştırmıyor ,yaşasın Türk-Rus kardeşliği ve dayanışması.
  • 1 Yıl Önce

Eren

m n kafası ülkenin niçin geri kaldığını çok güzel açıklıyor.
  • 1 Yıl Önce

Murat

Yorum yapmış bal kabağı m.n.
  • 1 Yıl Önce

HİZİPSAVAR

eleştirirken yapılana bakmayın; YAPILMASAYDI NE OLURDU ona bakın.  vatan hainlerini bunun dışında tutuyorum.
  • 1 Yıl Önce

A.TOM

Sayın m.n bu ne hazımsızlıktır. Bir Kere de milletin yararına ülkenin yararına yapılan projelere iyi deyin. Cari açığın kapatılmasında çok fayda sağlayacak aynı zamanda nükleer ülkeler ligine çıkaracak olan Akkuyu NGS sadece elektrik üretmekle kalmayacak. Enerjiye ödenen dövizin bir kısmının ülkede kalmasını sağlayacak. Enerji Arz güvenliği gibi stratejik bir öneme sahip yatırım. Hava koşullarından bağımsız kesintisiz bir üretim yapılabiliyor. Yıllarca senin mentalitendekiler yüzünden ülke bir arpa boyu yol kat edemedi. Bir projeye de doğru deyin. Yapıcı eleştiri elbette hakkınız, bu eleştiri sınırlarından öteye geçti. Altmış senedir nükleer güç olma çabası içindeyiz. Bunu sağlayanları sevmiyor onaylamıyor olabilirsiniz ama projeyi R.Tayyip Erdoğan kendisi için yapmadı. Seçilemeyince de alıp evine götürencek değil.
  • 1 Yıl Önce

Kobra

En akıllısi yürüyen merdivenden tersinden inmeye çalışan tipler millete akıl vermeye çalışmasın, 50 bin liraya kalkan yemek kesin daha ucuzdur
  • 1 Yıl Önce

Nedim

öyle mi ya, bir nükleer santralle refaha mı erişiliyor
  • 1 Yıl Önce

Cengiz

Santralın sahibi Rusya. Rus Devletinin Akdeniz'deki yatırımı. Rusya kendi parası ile yatırım yapıyor. Kendi işletmesinden onlarca yıl bize elektrik satıp günde milyonlarca dolar kazanacak. Bu tür yap-işlet yatırımlar nedeniyle ekonomi ne hale geldi. Yorumlarınızı buna göre yapın.
  • 1 Yıl Önce

Emekli memur...

Sonuçta bu tesis Yunanistan'a kurulmadı, Türkiye'de kuruldu sevinmek gerekirken hala birileri farklı alğı peşinde
  • 1 Yıl Önce

Haklı

Santralı ruslar yapıyor. Enerji üretimi olduğunda satacaklar. Bu tesis TC sınırları içerisinde. %10 dışarı güden dolar içeride kalacak. Ayrıca, burada nükleer yakıt elde edildiğinden, nükleer silahların yapılabilecek. Buda Türkiye nin nükleer güç olması demektir. Birde, Türk mühendisler bu teknolojiyi öğrendiği zaman, kendi nükleer santrallerimizi yapacağız. Abd ve Avrupa ve Yahudi uşaklığı bitti. Yani chp zihniyeti bitti
  • 1 Yıl Önce

A b

1950 den beri Türkiyeye nükleer santral yaptırmayanlar nasıl da içten içe kuduruyordurlar.
  • 1 Yıl Önce

hakikat 5

chp ve onun mersin milletvekili militan ali mahir başarır mersin nükleere karşı.doğu akdenizde petrol ve doğalgaz aramamıza da karşı.bunlar varken düşmana gerek var mı. mersin dedik de chp demokrat parti döneminde mersin liman inşaatına da karşı çıkmıştı.sebep .... efendim demokrat partinin dört kurucusundan eski meclis başkanı istiklal savaşı gazisi hemi de istiklal mahkemeleri yargıçlasrından refik koraltan ın seçim bölgesi imiş,ona rey kazandırırmış. aman dp ye puan kazancı olmasın,memleket eser kazanmasın. kazanması efendim. 70 yıl sonra chp gene aynı...

Ali

Allah aşkına şu chp nin yerleşmiş çamur atma işinden vazgeçin artık. Kedi ne dermiş. ...........
  • 1 Yıl Önce

hazır kıta

düzgün ifade et şunu...

James Strews

Yukarda verilen bilgiler doğru ancak içinde bulunduğumuz koşullarda başka tekliflerin koşulları daha da zorluydu kurmak zarureti vardı
  • 1 Yıl Önce

polat nebioglu

Sayin m.n bir chp li olarak sizi destekliyorum bizler kulturlu alim insanlar olarak bu prejeye hep karsi ciktik ve cikmayada devam edecegiz degilmi. Ne isimiz var bizim nukleger santralle elin gavuruna para oduyoruz biz sadece saman ithal edersek yeter bize degilmi yoldad. Buraya kadar iyiydi hosunuza gitti. ama ben cahapeli degilim ulkemi seviyorum. Takozlari asla sevmem cekil yolumuzdan
  • 1 Yıl Önce

M.g

İyi bir proje olabilir ama, o proje Rusyanin Akdenize inme projesidir.
  • 1 Yıl Önce

zafer

rusyanın akdenize inme projesi mi:))))))))).. lise tarih kitabı kıvamındasın hala... rusya zaten akdenizde, afrikada, dünyanın her yerinde ve hatta uzayda..

baaak seen.şu konuşana...

o zaman yapmayalım. rüzgar santrali de sakıncalı uğultusundan tavuklar yumurtlamıyor.kömür de havayı kirletiyor, firtuna deresu bizumdur. munzur çayı da özgür aksın, santraller de gereksiz. güneş panellerini de kindar döndü yingenin jurnallediği beşli çeteden biri yapıyor. en iyisi dışarıya dolar yağdırarak aldığımız doğal gazı yakarak elektrik elde edelim. yusufeli barajını da niye yaptılar ki. çoruh nehri keryfince aksın.fırat akar türk bakar dönemine dönelim.aslında gaz lambası dönemine geri dönelim. klavyeleri başına domalıp zehir kusan jhastalıklı muhalif kafaların bilgisayarları nasıl kusmuk salacak.sahi gazyağı da ithal.en iyisi donumuzu çekip orta asyaya çadırlarımıza geri dönelim. orada da boş yer var mı. ne tarafa yerleşek,bayağı da üredik.hem de çok bilmiş olduk bu arada.

Kasım Özyuva

Dışarı bağımlı olmaktan daha güzel ülkemizde NGS olması Her şeyimiz olacak artık. EN BÜYÜK TÜRKİYE.olacak....
  • 1 Yıl Önce

Vatandaş

Hayırlı olsun. Bu arada 12 centte anlaşma yapılmıştır, diğer şirketlere göre çok daha ucuzdur.
  • 1 Yıl Önce

Umuda

Yapanlardan Allah razı olsun Atılan bu Milli adımlar 3-5 sene sonra Ülkemizi rahata çıkartacak işte bu yatırımlar için Tayyibe oy verdik. Diğerleri gelseydi Konserler, heykeller içkili balolar devlete Belediyeye candaş doldurmalar ve tüm Milli yatırımlar ABD nin talimatıyla çöpe gidecekti.
  • 1 Yıl Önce

erdal

Allah razı olsun.

Doğruya Doğru

m.n ezikliğinden tipik bir CHP li olarak yapılan hayırlı bir işe Çamur atmışsın eğer pahalı yapıldığına dair elinde belgeler varsa doğru Mahkemelere git yok da iftira atıyorsan ezik bir muhalif her şeye karşı müfteri olursun.
  • 1 Yıl Önce

nedim

neye çamur atmadılar neye. Allah için hayır demedikleri bir tek bir tek şey var mı. 1968 de tek kanal siyah beyaz tv ye bile karşı çıktılar. sadece erdoğan ın değil erbakan özal demirel menderes in hepsinin her eser ve hizmetine. enni çağdaş en bi modern en bi ilerici chp ye kalsa idik gaz lambası çağında idik. bu ülkede ne varsa o gerici yobaz bağnaz amerikancı yok bilmemneci dedikleri sağ iktidarların eseri.ama her hizmete ve esere en önce ve en öok chp kafası cumburlop. tabi iktidarlar kendi cebinden mi yapoor. milletin vergileri ile.millet de sadece chp liler. vergiyi de sadece chpliler verooorr..

m.n.

Türk şirketleri orada ayak işlerinden sayılan kaba tür işleri yapıyorlar. Asıl malzemeler Rusya'dan geliyor ve Ruslar bu santrali en pahalı tarife üzerinden 70-80 sene bize elektrik satarak çalıştıracaklar. Zaman içinde elektriğin maliyeti 1 Cent'e inse bile devlet elektriğin KW saatini bunlardan 13,3 Cent'e almak zorunda. Akı pakını geçen yanlış bir iş olmuştur.
  • 1 Yıl Önce

zafer

özer3 fazlasıyla yazmış.. senin gibi boş kafalı cahillerden bıktık iyice.. bu sebeple senin patronlar şu anda suç kimde oynuyorlar zaten..

özer 3

külliyen yalan. hele 70_80 sene palavran gerçekten muhteşem. 1950 den bu yana neye karşı çıkmasınız neye...seyhan regülatörü,hirfanlı barajı,bağdat cad. vatan cad. barbaros bulv. birinci,ikinci , üçüncü köprüler, mersin limanı , keban barajı, tek kanal s/b tv,marmaray,avrasya, şehir hastaneleri mersin akkuyu, yht, millet bahçeleri, osmangazi köprüsü, çanakkale 1915, üçüncü havaalanı, iha,siha, togg, tcg anadolu, karadeniz doğalgazı, arama ve sondaj gemileri. vs vs vs.asıl malzemeler rusyasdan geliyormuş, senin nükleer geçmişin mi vardı.türk şirketleri ayak işi yapıyormuş, hangi müktesebatı ile sıfırdan bunu mu yapacak tecrübe ve imkanı vardı.izin ver de ufaktan başlıyalım. ona da başlamayalım mı hastalıklı chp kafası. marmaray ı da su basıyordu,marmarayın rayları tam topkapı sarayı harem dairesine uzanıyormuş, aslında marmarayı ecevit yapmış. aslında marmaray diye bir şey yokmuş. sen sis nedeniyle vapurlar çalışmayınca kendisi de prensip olarak marmaray a karşı olduğu için dersi iptal eden sizin taraftan üniversite öğretim üyesi de duydun mu.biz şahit olduk.illa çamur illa çamur. hükümet hep yanlış hep hatalı. hep siz doğru hep siz iyi..hep siz hep siz..büyüklerimiz ne derdi bilir misin. bu halk partisi oldukça bu memleketten hayır gelmez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23