• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Cebir olmasaydı bugün Batı…’ Oktay Sinanoğlu'nun konuşması gündem oldu

Türk bilim insanı ve akademisyen. Kimya, moleküler biyofizik, biyokimya ve matematik alanlarında çalışmalarıyla bilinen "Türk Einstein" Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu'nun müthiş konuşması yeniden gündem oldu.

8 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

asim keskin

abd ve ingiltere de okuyanlarin türkiyede kamuda ve hükümetlerde yer almamamarsi bence hayati öneme sahiptir. oralarda okuyanlar ya zengin cocuklaridir yada casus cocuklari-.orda okuyup geldikten sonra ülkenin basina bela olmuslaredir. o yuzden devlet kademelerinden uuzal tutulamidirlar. bence.
  • 1 Yıl Önce

bakmayın siz

bu dayı kimyacı; cebirden mebirden anlamaz, öldü hâlâ zart zurt ediyor demek!
  • 1 Yıl Önce

hayrocum bak,

elimden o kadar çok cebir kitabı geçti ki, içinde bir tane kimyasal reaksiyon ya da redox’a rastlamadım! sen? sinanoğlu tam bir palavracıydı; madem o kadar akıllıydı da neden 50 yıl abd’ de yaşadıktan sonra aklı başına geldi? hatta orda öldü?

vayh beehh,

tşkri derim hayro dayı,

Hayrettin HATUNOĞLU

Zart zurtu eden sensin. Fizik, kimya, biyoloji, Matematik, Geometri, cebir bunlar fen ilimleri beyinsiz.

kıymetini biz bilmiyoruz ki bi kere!

lisede cebirden hep 2 alan bir sıra arkadaşım vardı (onu da hoca ayıp olmasın diye veriyordu, aslında sıfırdı) bu çocuk her cebire giriş çıkışta cebiri icad edene söverdi, meğer kime sövüyormuş la itoğlu it..
  • 1 Yıl Önce

Doğruya Doğru

İngiltere ve ABD kültür ve ekonomide bize benzeyen bir Ülke kurarsan ancak izin veririz dediler, geçmişe tamamen sünger çekildi, yeniden, 15 yılda, 15 milyon genç batı hayranı olarak yetiştirildi. Arada böyle gerçekleri gören ve söyleyen vicdanlı Vatan evlatları çıkıyor. Nur içinde yat Sinanoğlu.
  • 1 Yıl Önce

vlkn

öyle akli dönemlerden, böyle cahilliğin pirim yaptığı bir döneme nasıl geldik akıl alır gibi değil. başımızda kendini ekonomist sanan bir cumhurbaşkanı ülkeyi aldı 150 yıl geriye götürdü, arap sevici, arap hayranı saçma sapan bir ülke haline getirdi. eğitim sistemi çöktü, üniversiteler kan ağlıyor, bilimsellikten uzak aile şirketi gibi çalışıyor üniversiteler, yök başkanı her yıl sonu özel şirketmiş gibi kar marjı falan açılıyor. . liselerde durum çok daha vahim (son üniversite sınav istatistiklerine bakın ne dediğimi anlarsınız) Atam "tüm ümidim gençliktedir" demişti, bizim o yönde de bir ümidimiz kalmadı. Allah sonumuzu hayır etsin...
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23