• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

RTÜK'ten eşcinsel, LGBT yayınları için ağır darbe! Dijital platformalara ceza yağdı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Netflix, Disney +, Prime Video, Mubi, Bein ve Blu TV’deki toplumsal ve kültürel değerler ile Türk aile yapısına aykırı yapımlar için üst sınırdan idari para cezası yaptırımı kararı aldı.

3 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Gültekin

RTÜK, sorumluları ya görevinizi Allah için insanı, vicdani olarak yapınız, ya da gençliği bozan pislik dizilerin yayınına göz yumarak ceza ile değil süresiz kapatma yasağı koyunuz, aksi halde buradaki görevinizden dolayı aldığınız para size helal olmaz, benim payıma düşen için haram olsun derim.
  • 1 Yıl Önce

Mustafa

D-smart üyesiyim, disney'e ait fx adlı bir kanalda how i met your mother diye bir dizi yayınlanıyor. Bir bölümünde sansürsüz olarak şu diyaloglar geçti:eşcinsel evliliğe karşı mısın? Barny (diğer adam): hayır dostum, evliliğe karşıyım. Dizinin yaş kriteri +7 olumsuz. Cinsellik ibaresi bile yok ve gündüz kuşağı. Bir bölümde de robin ve lili adlı iki kızın öpüştüğünü gördüm. Ayrıca sinema tv'lerde de +15 yapımlar kan ve bıçaklar sansürlenmeden +7 olarak olarak yayınlanıyor. O kadar kanlı ve pis sahneler ki yetişkin biri olarak ben bile izleyemiyorum. Scooby doo adlı animasyon da +7 yayınlanıyor. Kısa kesmem gerekirse bence akıllı işaretler sinemada olduğu gibi çeşitlenmeli ve sansür kalkmalı ama doğru işaret konulması ise sıkı denetim altında olmalı. Herkesin sinemaya değil tvye erişimi var, sinemada yüksek sınır alan filmler tv'de hiç kırpılmadan +7 alıyor. Mesela sinemada uyuşturucu +15'den başlar, bir zamanların çukuru ise +7'den yayınlandı!
  • 1 Yıl Önce

Mustafa Kaya

GÜNAYDIIIIN.ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ.AHLAKSIZLİK TOPLUMUN İLİKLERİNE DEK İŞLENDİ.DAHA NE CEZASINDAN BAHSEDİYORSUNUZ.TV LERDE Kİ AHLAKSIZLIK ARTIK TOPLUMDA NORMAL HAYAT OLDU.CEZA VERSENİZDE BOŞ YASAKLASANIZDA BOŞ
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23