• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sosyal medya bu paylaşımla yıkıldı! Melih Gökçek'ten İlber Ortaylı'ya bomba gönderme...

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Lozan ve 12 Adalar konusundaki açıklamalarını eleştirdiği Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya 'cahil' dedi. Sosyal medya Gökçek'in paylaşımıyla yıkıldı.

38 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Lozan'ın gizli maddeleri yok diyorlar. "Gizli madde" olsa bir yerlerde yazılı olur diyorlar. Hay akıllı yavrum, eğer bir yerlerde yazılı olsa zaten gizli olmazdı. "0 gizli maddeler" değil mi, yüz yıldan beri Türkiye'ye PRANGA vuran, Türkiye ilerledikçe o'nu aşağılara, batağa çeken...
  • 1 Yıl Önce

AHMET AKDEMİR

utanmasalar ne oniki adası onlar zaten yunanlılarında istanbula kadar yunanlıların diyecekler...
  • 1 Yıl Önce

Doğruya Doğru

İlber Batının sesi Güçlünün yazdığı yalan yanlış tarihi savunuyor bu sayede meşhur olup mevki ve para kazandı. Gerçekleri yazan yazarlar mütevazi şekilde parasız ve itibarsız öldüler. Batıya, resmi ideolojiye yalakalık yapan iyi kazanıyor meşhur oluyor.
  • 1 Yıl Önce

MİLLET

Sayın ilber bey ingiliz tarihçilerden Türktürihini öğrenmiş olmalı ki; lozan daki hata veya yanlışları göremiyor olmasın....
  • 1 Yıl Önce

bizim neişimiz var libyda diyenlen

suriye sınırında türkiyeye sığınan TÜRK DOSTU BİRTANE MERMİ SIKMAYAN SURİYELİYERİNE İSRAİLİN AB ABD DESTEKLEDİĞİALAIP TÜRKİYEYE BOMBA ATAN MERMİ SIKAN PKK OLSUN DİYELER OY VERİP BENİM MAŞIMI ÇALANIN ALLAH BELASINI VERSİN DİYEN LEREOY VEREN CAHİL KİME BEDUA EDİYO KİMİ GELECEĞİNİ SOYDURUP SOYDURDUKLARI DAN BEDUA ALACAĞINI DÜŞÜNMEYEN YÜZDE 48 BUNU BİR ANLATSA ÇOK BEDUA ALACAKLAR AÇ BIRAKTIKLARINDAN
  • 1 Yıl Önce

Gültekin

Sayın Gökçek, Lozan anlaşmasındaki 12 adaların dışında Türkiye'ye bırakılması gereken üç adadan birinin unutularak anlaşmaya yazılmamasından ve yapılan anlaşmayı okumadan imzalayıp da Yunanlılara kalan o adayı acaba Oltaylı hoca biliyor mu, biliyorsa niçin bu tarihi hatayı anlatmıyor?
  • 1 Yıl Önce

evet gökçek doğruyu söylüyor,fitne kuduruyor.

evet bizimkilerin burnumuzun dibindeki semadirek(samothraki) adasını unutmalarına ingilizler af buyurun arka tarafları ile güldüler o tarihte. 2.dünya savaşı sonrasında italyanların 12 adaları boşaltacaklarını almanya nın ankara b.elçisi von papen inönü ye söylüyor.ilgilenmiyor bile.hemen yunan astlıyor. yıllar sonra izmirden istanbul a gelirken inönü burnıumuzıun dibindeki adalara muhtemelen sisam(hani bizim beyaz türklerin gidip kurtlarını döküp yunan gavurcuklarına dolarcıkları bıraktıkları sonra da sisam yerine samos dedikleri ada. istanköy e gidip kos a gittik dedikleri gibi) adasına bakıp şöyle diyor... ne yakınlarmış... ya öööle imiş... hani şimdi doğu akdenizde ne işimiz var.azerbaycana ne karışıyoruz. libyada ne işimiz var. bize ne k.suriyeden,k.ıraktan diyen kafanın evveliyatı.

Hakan Sönmez

Ege'de adalar iki kısımdır. On iki adalar Rodos dahil aşağı bölümde bulunan adalardır. Midilli, Sakız gibi yukarıda bulunan adalar Lozan'da verilmiştir. Oniki adalar Lozan'da İtalyanlara bırakılmış, 1947 Paris anlaşması ile İtalyanlar buraları terk ederken Başkan İnönü'ye haber göndermişler, size devredelim diye ama İnönü 'Bir de onlarla uğraşamayız' diyerek reddetmiş, sonra Yunanlılar gelip yerleşmiş ve hak sahibi olmuşlardır. Lozan'daki hain İnönü, ihanetini devam ettirmiştir. Lozan'da kaybettiğimiz çok doğru değil ama Lozan'da buraları alabileceğimiz durum varken alamadığımız durum da kayıp sayılır.
  • 1 Yıl Önce

Çılgın Türk

Devlet arşivleri .. nin emrinde herseferinde Atatürk ismet İnönü ve kurucu babalara iftira atan karalayan zevat cimere yazin arsivdeki lozan belgelerini aslıyla Türk ceye çevirip millete sunsun yıllardır yalanlarla cahilleri kandiriyorsunuz beğenmediğiniz adamlar ilk on yılında rekorlar kırdı icerdeki ingiliz kopeklerine rağmen bu ülke stalinin hitlerin corcilin bütün tehtitlerine rağmen milleti kirdirmadi beğenmediğiniz İsmet İnönü açın biraz okuyun
  • 1 Yıl Önce

yerli , milli türk(rumeli muhaciri..turco turco.ottomano

şapşal tarih cahili, stalin in, churchill in(ööle yazulur daa), hitler in tehditleri derken.... bir defa hitler bir tarafta diğerleri karşı tarafta... kaldı ki hitlerin bize sempatisi vardı. ihtiyatlı olmak elbette gerekir ama ankara b. elçisi von papen defalarca teminat vermişti. edirneye kadar gelen yunanistan ve bulgaristan ı işgal eden alman bize dokunmadı.adana da inönüyü kandırmak isteyen churchill, inönü nün ordumuzu techiz etme talebini kabul etmedi.savaşın sonunda türkiye batıya yaranmak için almanyaa savaş ilan etti. savaş süresince chp tek parti hükümeti ve hatta başta sonralarının kızıl cumhuriyet gazetesi almanya yanlısı idi. inönü nün dehası değil seni savaştan koruyan. inönü askerini doyurmaktan acizdi alöööö... halk da bitlendi,kurtlandı,şekersizlikten uyuz oldu. ekmek karne ile.eminönünde polis millerin zembilinde ekmek kontrolu yapıyor.nereden aldın. unkapanından inönü nün kardeşi kambur rızanın fırından ise geççç.( bilgi; aile büyüklerimiz aktardıkları,masal değil )halk perişanken devlet memuruna paltoyu şekeri ekmeği eksik etmedi. şapka kredisinden,cumhuriyet balolarına. o gündür bu gündür ve bin yıl sonrasına kadar bu memlekette memur hep chplidir.erdoğan değil 30 bin 300 bin tl de verse öğretmeni subayı doktoru mühendisi hep chplidir.onlara hiçbir şeyi anlatmak mümkün değildir zaten gerek de yoktur. almanların garantisine hatta ricalarına rağmen mimar sinan ın trakyadaki köprüleri dinamitle sözümona havaya uçurulmuştur. habeşistan a havadan tank götürülen savaşta o köprüleri istese alman geçemeyecekti.... alemdağdan eşek alayları ümraniye(muhacirköyü) ,kısıklı bağlarbaşı,selmanipak caddesi tariki ile üsküdar iskelesine gelmişler,araba vaporu( o zamanın ağızları caniko cahilidisler) inen sirkeciye oradan da şimendifer marifeti inen trakya ya vatanı müdafaaya.(aile büyüklerinden aktarılanlar,ayniyle vaki,chp ideologyası yalanları deel) her bir af burun merkebin yularından tutan bir nefer,bir tarafta mühimmat sandığı,diğer tarafta erzak sandığı.çılgın türk olsan can kurban, dangalakları tarafından, yeni yetme yandaşlardan....sahi konyayı çorumu ülke sanan kapalı maraş ı 1974 ten 49 yıl sonra ilk defa ve hayretle öğrenen(öğrenmiş midir) kifayetsiz muhreris kafa bu gün kazanmış olsa idi,bölünmeyi konuşuyor olacaktık. aloooo..

saadet PekŞeker

İlber ortaylı jelibon rezervlerimiz nerede onu bile bilmez ki. Ağzı olan konuşuyor
  • 1 Yıl Önce

masal masal matatas.

erdoğan onu topkapıının başına getirdi de şöhret oldu.tarih artisti oldu. en büyük tarihçi değil o. ama atatürk ün ilk defa 1930 da cumhurbaşkanı olduğunu sanan modern laik çağdaş( o ne demekse) pırıl pırıl şortlu,büstiyerli cimhooriyyet(ifade ol zamana aittir efeemm.) gençlğinin ülkesinde , urfada türkiye fındığının yarısının yetiştiğini sanan ve 13. tuşuna rağmen dünya çapında koltuğunu koruyan değişmez,terki düşünülemez biat partisi ve başkanının ülkesinde ilber bey de dünyanın en büyük tarihçisi olabilir.zati bir denemiz dünyaya bedeliz ya.

Süleyman Sırrı Dinçer

Sağol Varol Melih Başkan. Kemalistler her zaman batılı emperyalistlerin görüşlerini ve çıkarlarını BU MİLLETİN hak ve hukukundan önde tutar. lozan bunun en önde gelen bir uygulamasıdır.
  • 1 Yıl Önce

Dinazorcu

Tirnaği olamaz , muhatabi değil selam bile alamaz.
  • 1 Yıl Önce

Cahilmi

Cehalet böyledir işte kendini Bi halt zanneden ankarayı parsel parsel satan arınçın deyimiyle tabi zaten yabancıda değiller aynı kulvarda idiler jeliboncu Gökçek tarih kim sen kim çok tarih biliyorsan ülkeyi işgalcilere teslim eden çok sevdiğiniz kişileri sorgulayın
  • 1 Yıl Önce

tarafli tarihcilik OLMAZ! bunun da maskesini indirmek melih baskana nasipmis

.....
  • 1 Yıl Önce

seni topkapıya kim müdür yaptı dev adam.

Tarihçi değil tarih şovmeni.erdoğan onu topkapıya müdür yaptı da adı duyuldu.sonra da adet olduğu üzere erdoğan ın arkasından dan dun konuşur oldu ,e asırlık cibilliyetleri icabı,mahalle mensubiyetleri icabı.

ay ne kadar önemliii,

bu arada lozan’dan (anlaşma yani) avrupa’da ne haberi olan var artık ne de bilen; bizdeki dallamaların amentüsü bu.. yarın güçlendiğimizde inşallah adalar, musul, kerkük hepsi bizim olacak yeniden, çünkü dayanakları yok/ hattâ soracaklar bile: ‘ne zaman geri alırsınız efendim, o güne tören ayarlayalım’ diye
  • 1 Yıl Önce

Talib Agbi

Ilber OlTAYli bir Ispanyol yahudisidir Soyadlarian hep TAY koyarlar. Bunun gibiler Uyab´nmamizi engelemeye calisiyorlar, asil Bomba Osmanliyi, Halifeligi ve Osmanli Alfabesini kalirarak Gecmisle Bagimizi kesmeye calisan o Kahraman Bas Komutan diye Kafamiza sokulan Ingiliz Egitim Sistemi ile 3,5 Milyon Gavurlarin Refahi icin Osmanli Müslüman Ahalisini Kölelestirenlerede sira gelmektedir. Osmali Ordusunu ve Müslüman Halki kulanarak Kurtulus savasi aslinda Yedi düvelden degil Osmanlidan kurtulmakti. Hepimizi Kandirdi Türk olmayan MUstafa Kemal.
  • 1 Yıl Önce

KAYSERILI

90 yil bize yalan tarih ogretiler ama bir gun gercekler ortaya cikacaktir. Allah hainleri kahri perisan etsin atesleri bol olsun

Vahap Kalyoncu

Herkesi yendik palavrasına ancak embesiller inanır zira her kesi yenseydik koskoca imparatorluktan elimize 744 bin km2 toprak kalmazdı.Adamlar çok iyi çalışmış Osmanlıyı bitirirken birilerine söz vermiş seni kurtarıcı yapacağız ama bizim söylediklerimizi harfiyen uygulayacaksın diye o da büyük kurtarıcı rolünde görevini yapmış işte bütün mesele buradan başlar.
  • 1 Yıl Önce

Okur

Aynen öyle.En büyük cehalet eyitim ile gelen cehalettir.Ortaylı gibilerde bu sistemde çoj iyi eyitilmişlerdir ,sirk maymunları gibi ama öğretilmemişlerdir.Eğitim ve öğretim çok farklı şeylerdir.Eğitimde karşı taraf senin istediğin gibi davranır,konuşur .Öğretimde ise doğrular o insanda sağlam bir karakter oluşturur .
  • 1 Yıl Önce

gül hanım,bu gazete size layık değil, şerefler verdiniz..

gül büşra hanım. ömrünü okumakla geçirmek hakikati anlamak ve ifade etmek için yeterli mi. türkiyede iki çeşit tarih var. biri resmi ,biri gerçek. anlaşılan sen de mahallen ve o sun i tarihinden memnunsun. espri mahiyetinde ya da klavye hatası yazılan kelimeden hareket ediyorsun. sana kılıçdaroğlu gaflarını internetten araştırmanı tavsiye ederim. senin medyanda bunlar hiç yer almadı,nasıl büyük bir vartayı atlatmış olduğunu görüver..gerçi siz haşa tapmışsınız,tuvalet terliği bile olsa oraya rey vermeye bağımlı bağlı bir sözünona okumuş yazmışlar taifesi. ziya paşa ne güzel söylemiş;bu kadar cehalet ancak tahsil ile mümkündür.

Cavit

Haklısın sen dehşet eğitimlisin önce anlaman için büyük yazıyorum eyitim değil EĞİTİM anlaştıkmı kardeş.

Gül Büsra Aydn

Eyitim değil eğitim. Kimileri işte böyle eğitimin adını bile yazamaz kimileri ise ömrünü okumakla ve hocalıkla geçirir. Sonra da biri çıkar ve der kiii....

Öyle böyle değil...tarih diye millete ninni söylediler

1945-46 ya kadar adalar denizindeki afalarin durumu sahipleri hep değişti...alman... İngiliz...son olarak Türkiye'ye haber gönderildi .. Türkiye de dönemin başbakanı adalarda yaşayan halkın müslüman olmadığını ve Türkiye'ye "yük " olacağını iddia ederek ( hezîmeti insanlara hizmet etmeye ve başarı hikayesi yazmaya tercih eden zihniyet) toplantıya katılmadığı için...gidip almadığı hâk iddia etmediği için Yunan'a verilmiştir...
  • 1 Yıl Önce

Metin elgün

Tarihçiyim diye hava atıyor cahil bile inanmaz Lozan tapuymuş neyin tapusu ingilizce satılan vatanın tapusumu niye gerçekleri söylemiyorsunuz
  • 1 Yıl Önce

ender

gidip galiplerin elini öpelim,bize ülke lütfetmişler.hani biz çatır çatır kurtarmış idik.

Salih

Lozan'da ihanet var
  • 1 Yıl Önce

lozan = hezimet.

evet. rahmetli kadir mısıroğlunu dinleyin. ha bir de chp nin günah galerisi adlı kitabını herkese şiddetle tavsiye ederiz. bakın bakalım tarih öyle mi böyle mi şöyle mi.

ortaylı tarihçi değil magazincidir

hunları sor konuşsun, ostragotları sor anlatsın, inkaları sor konferans versin, atilla’yı sor uçsun, atatürk’ü ismet’i sor, anaaa yanına yaklaşma; bu ne yaa, ne tarihi? herşeyi bilen adam ‘ne iş olsa yaparım abi’ adamıdır; yanına bir yığın şakşukçuyla tam da ortamında buldu zar zar zar zar konuşuyor işte..
  • 1 Yıl Önce

aliş

sn. erdoğan ın tıpkapıya müdür ataması ile şöhret oldu. sonra da onun ardından ileri geri konuşur oldu.eee mahalle mensubiyeti...

neyi tartışıyorlar bunlar?

lozan’da, o dönemin daha sonraki bir numaralı atatürk düşmanı olan rızanur bile orada atatürk’ü temsil etmekteydi; bu gariban, yenik, biçare, muhtaç, yoksul Osmanlı bakiyesi milletin ‘Adalar ve Musul ne olacak, onlar bizim değil mi?’ iniltisine mi kulak vereceklerdi! kim? inönü mü? keh, keh, kehh; gülelim ağlanacak halimize!
  • 1 Yıl Önce

Turgut ular

Azıcık da milletin durumunu yazın boş haberler yapıp duruyorsunuz ortalık yangın yeri
  • 1 Yıl Önce

saim

milletin durumu bir ay önceki on milyonların beşer şerit trafikle tatillere memleketlerine yollanması su gibi para harcaması resminde şekliinde olduğu gibi canım. bırak şimdi ajitasyonu. bu mermlekette hele sizin taife yüz yıldır en tepede en önde en ileride en tuzu kuru. sahi ne olacak bizi kurtarcek olan şu partinizin hali. bu eko nun gizli toplantıları,kaftancıyeva yoldaşla hır gürü, şu faşistlere bakanlık ve mit paylaşımları, hdp/ysp ile kapalı kapılar ardında toprka yağması,kandil ve pernsilvanya ile haberleşmeler, yedili onyedili masa ile dalga dümenler...

neren yandı?

beynin mi?

tarihçi değiliz ama analiz yapamayacak kadar da çapsız; eşşek değiliz

hikaye uzun; 12 adalar italya’ya verildi; italya 2. dünya savaşında faşistlik yaptığı için savaştan sonra 1947’de yunanlılara hediye edildi. bu nedenle Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke değil; kuzey ve güneyi deniz, batısı Berlin duvarı örülü bir yarım ada oldu; bu durumda ege’den yalnızca denizi seyredebilirsiniz! Konya, Adana gibi vatan parçası olan Musul vilayeti için inönü hiç bir halt yapamadan tırsıya tırsıya ankara’ya geri döndü ; orası da 1926’da Ingiltere’ye hediye edildi. Selanik’e, Balkanlar’a hiç girmeyelim..
  • 1 Yıl Önce

1 Kasım’da saltanatın lağvini ilan edip, isviçre’ye yola düzüldüler

lozan; Osmanlı bakiyesi bir milletin felah belgesi değil; dahilde diktatörlüğü sağlamış bir şahsın hariçte cumhurbaşkanı olmasının onaylanması meselesidir. bunu bilmek için 30 yıl tarih okumak aşırı lüksdür. elbette gizli maddeler vardır ve ama elbette bunlar lozan protokolünde yer almaz; eşşek değiller her halde..
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23