• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'dan emekli aylıklarına zam açıklaması

Körfez ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli aylıklarına yeni zam için yılbaşını işaret etti.

36 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Hakan

Emekliler artışa değil,açıkça yapılan haksızlığa tepkili. Enflasyona ezdirmedik sözü çok bayat,artık kimse yemiyor. Zülm ile abad olanın, akıbeti berbat olur.
  • 1 Yıl Önce

ahmet türk

seçimi kazandınız verdiğiniz yeminler sözler vaatler yalan rüzgarı çıktı emekliyi ezdiniz..yerel seçimlerde ve bundan sonraki genel seçimlerde size emeklilerden oy yok sayın akp..
  • 1 Yıl Önce

Burak

Emeklilerin çoğunluğu Cumhur ittifakına sonuna kadar sahip çıktı.benzin ve mazotun litresinin 18 lerden 34 liralara çıkması haliyle bütün tedarik zincirlerini doğrudan etkilemesi bu suretlede uçup giden enflasyon karşısında, emekliye verilen % 17ve 19 gibi ucube enflasyon zammına ilaveten sayın Cumhurbaşkanımızında % 5 refah payı diyerek toplamda %25 emekli zammının günümüz şartlarında ne kadar zayıf ve cılız kaldığı açıkca görülmüştür. Hal böyle iken Sayın Devlet Bahçelinin ön görüsüyle emekliye verilen zammın yetersiz oluşu ile memurlara verilen seyyanen 8000 TL nin de ayrım yapmaksızın bütün emeklilerede verilmesi gerektiğini grup toplantısında yüksek sesle dillendirmişti. Bu durum emeklilere sahip çıkılma duygusu adına taraflı-tarafsız bütün yurtta heyecan ve sevinçle karşılandı.Sayın Devlet Bahçelinin bu çıkışı ülkenin bütününde müthiş bir karşılık buldu. Hükümet yetkililerinin evet olabilir cevabına karşılık sayın Cumhurbaşkanımızın biz emekliye güzel bir zam verdik ilerde değerlendirebiliriz sözü emeklilerde hayal kırıklığı ve öz güven kaybına neden oldu. bu durumun ister istemez önümüzdeki süreçte mutlak suretle bi zararı ve kopuşları olacaktır.ekonomiden sorumlu devlet bakanı sayın şimşeğin en kolaycı ve ölümcül stratejisi bütün emeklileri per-i perişan etti. madem sıkıntı var memura seyyanen 8 bin yerine 6000 ver emeklilerede 2 şer bin vererek bir nebze gönül alma yoluna gidilseydi çok daha şık ve hakkaniyetli olacaktı. kimsenin memur çalışanlarının aldığı maaşta gözü yok. keşke daha çok alsalar.kimse bize memur aktif çalışıyor şeklinde savunma yapmasın. zira emeklinin okuyan ya da üniversiteye gidecek çocuğu var ise eywah-eywah düşünmesi bile hem zor hem de kahredici bir durum.sayın Reisimizin emekliye zam için yılbaşını işaret etmesi hem dayanılmaz bir yükün hemde karşımıza çıkacak faturaların ağır yükü altında ezilme durumu, buna ilaveten psikolojik baskı ve çöküntünün bütün emekli kesimi doğrudan etkileyeceği muhakkaktır. Hal böyle iken Cumhur ittifakı adına kaçan balığın büyüklüğünün ve verilen zararın boyutunun ne kadar olduğunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz.Kayıp var mı evet var .Her ne kadar sayın Devlet Bahçeli burda kaybetti gözüksede asıl kaybedenin Cumhur ittifakı olduğunu önümüzdeki süreçte ister istemez göreceğiz. inşallah yanılırız.
  • 1 Yıl Önce

akesar

Memur ile memur emeklisi arasında bir makas vardı ve bu makas hep korunurdu.Şimdi memura seyyanen 8 bin,emekliye 800 lira. Bu reva mı? Ayrıca memur emeklisi ile diğer emeklileri de aynı çuvala koydunuz.Haydi ayıkla pirincin taşını.Bu Reis'in işi değil,yeni yetme maliyeciler diyeceğim,ama M. Şimşek yeni değil.Burada hem Reis'e, hem emekli memura bir pata kulle var.Durup dururken bu dengeleri bozmak... Bu işe benim aklım ermedi.
  • 1 Yıl Önce

Gültekin

Sayın Reisim emekliye zam için yıl başını işaret etmenizle çok geç kalmış olursunuz, size bu aklı kim veriyor asla sizin iyiliğinizi isteyen kişi olamaz, emeklilerdeki öfkeyi, küskünlüğü, şimdiye kadar size oy verdiğini ifade edip de bir daha oy vermem diyenleri niçin teşkilatlarınız, vekilleriniz görmezlikten geliyor? bunlar uyuyor mu?, emekli kitlesi küskün, dargın tabandan gelen feryadı halk olarak sizlere duyurmak bizlere mi düştü, taraftarlarınız uyumasın, mahalli seçimlerdeki başarısızlık görülürse, çok farklı seslerin yükseleceğini bizler şimdiden görüyoruz.
  • 1 Yıl Önce

emekli emekli

belediye seçimlerine yatırım ha, alırsınız 3/1 ini, artık akp bitti, emekliler sizin defterinizi dürecek yeterince keriz yerine koydunuz, sayemizde adam oldunuz, yeter artık, tren kaçtı..
  • 1 Yıl Önce

EMEKLİ

EMEKLİ KIŞI GEÇİRİR AMA YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ ANLAYANA TABİİ
  • 1 Yıl Önce

hacegan

Ali-cengiz oyunu 7500 tl alan yine kökmaaşa inince aynı maaşı alıyor nasıl hesap ama refah payına bak 125 tl 7625 maaş oldu emekli enflasyona ezdirilmedi gömüldü bu hesap sandıktan geri döner
  • 1 Yıl Önce

hacegan

Ali-cengiz oyunu 7500 tl alan yine kökmaaşa inince aynı maaşı alıyor nasıl hesap ama refah payına bak 125 tl 7625 maaş oldu emekli enflasyona ezdirilmedi gömüldü bu hesap sandıktan geri döner
  • 1 Yıl Önce

Selahattin Kılıçlar

Sayın Cumhurbaşkanımız; Zamlardan önce aylık emekli maaşım toplam 12412,00 TL idi. Şimdi ise 15500,00 TL olacak. Zamlardan önce en düşük memur maaşından daha fazla maaş alıyordum, şimdi ise en düşük memurun aldığı maaşın çok çok altında kaldı. Yapılan zamlarda en ufak bir adalet var mı? Sayın Cumhurbaşkanım bede Adalet duygusu tamamen zedelenmiştir. Milli Nizam Partisiden itibaren hiçbir karşılık beklemeden bugüne kadar aynı çizgideki partileri ve Ak Partiyi maddi ve manevi olarak destekledim. Beni Ak Partide görev yapan bazı Milletvekilleri çok iyi tanımaktadır. Şu anda işsiz ve Mali Müşavir olan Kızımda da Ceza evinden gönderdiğiniz mektup bulunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanım sağlıklı günler dileğimle hoşça kalınız.
  • 1 Yıl Önce

Hasel

Cumhurbaşkanımız ne dediyse yapar.Ülkemiz,insanımız için bu denli çalışan insana saygı duymak hepimizin baş görevi olmalı.Biraz sabır.
  • 1 Yıl Önce

memo

valla reisim bu sefer alternatifsiz değilsin... mecliste sayıları azda olsa cılızda olsa haktan hukuktan adaletten bahseden bir YENİDEN REFAH PARTİSİ var hocamızın emaneti
  • 1 Yıl Önce

Erdal

Herkes gelirine göre konuşuyor . Vekiller 149 bin TL aldılar bunlara göre enflasyon yok çünkü her adımları para . Bu saatten sonra ne yaparsanız yapın nafile oy yok
  • 1 Yıl Önce

Gültekin

Sayın Reisim, emekli aylıklarına zam için yıl başını işaret ediyorsunuz, size bunu kim tavsiye ediyor bilmiyoruz ama asla iyi niyetli olamaz, çünkü emekli çok bilenmiş, kızgın, küskün, yılbaşında zam da verseniz oy vereceğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz, dikkatli olunuz, yapılan yanlışı sıcağı, sıcağında düzeltiniz, aksi halde çok geç kalmış olacaksınız. Hani siz diyorsunuz ya, Müslüman bir delikten bir kere ısırılır, emeklileri daha fazla ısırmayınız ve ısırılmasına da müsade etmeyiniz.
  • 1 Yıl Önce

ERMAN

Reis akaryakıta da esnaf mı zam yaptı. Onun taşıma gideri yok mu. Ayrıca vergiyi esnaf mı artırıyor. Maaşıma yüzde otuz yakıta yüzde seksen zam. Biri bana izah etsin.
  • 1 Yıl Önce

ALİ GÖKMEN

7500 tl maas alan emeklıye kac lıra zam yaptınız
  • 1 Yıl Önce

EFE

İŞİ YIL SONUNA ATMA, EMEKLİYİ DİLENCİ HALİNE SOKMAKTIR. MARTTA SEÇİM VAR, BAKIN SANDIĞA KAÇ KİŞİ GİDECEK? VE AK PARTİ NASIL AYMAZLIĞININ BEDELİNİ ÖDEYECEK HEP BERABER GÖRECEĞİZ. SONRA ERKEN SEÇİM ÇIĞLIKLARI VE ÜLKENİN YAŞAYACAĞI KORKUNÇ KAOS. BAKALIM GABAR'IN PETRÖLÜ VE ÜÇ HARFLİ HIRSIZLARA LAFTAN BAŞKA BİR ŞEY DEMEMENİZ SİZİ VE SİZE OY VEREN VATANSEVERLERİ KURTARACAK'MI GÖRECEĞİZ?
  • 1 Yıl Önce

Yolcu

Her daim toplumun nabzını iyi okuyan birisi olan Cumhurbaşkanımız, geçen seçim öncesi EYT lilerin gönlünü hoş edeceğim derken on altı milyona ulaşan emekliye ilerde adil bir şekilde zam veremeyeceğini hesap edemedi mi aklım almıyor. Önümüzdeki dönemde bir zam yapılsa bile kalbi kırık olan bu kitle bir daha oy verir mi bilinmez. Yerel seçimlerde bazı büyükşehirlerde MHP aday çıkarırsa belki.
  • 1 Yıl Önce

Sedat

Bundan sonra memur emeklileri eski konumlarına asla ulaşamazlar .Emekli nin hikayesi bitmiştir.
  • 1 Yıl Önce

Sandık Gelecek

O zaman hen de sandukayı işaret ederim.
  • 1 Yıl Önce

Vedat

Eflasyinu biliyormusun yuzde elli zamlari devlet olarak siz yapiyorsunuz milletin vekili kac para aliyor kim seciyor bunlari intibak neden kim sene oncesine var sonrasi ayni sartlarsa xalismadimi sen denetimini yapma sonra emekliye verince firsatcilar var de konusacak cok sey varda elin milletin hakkini yiyen kim acaba
  • 1 Yıl Önce

Vatandaş

Hangimiz enflasyona ezilmedi, Çalışan mı Emekli mı ???
  • 1 Yıl Önce

E ogretmen

Sayın Cumhurbaşkanı memurumuz, emeklilerimizin enflasyona ezdirmedik demiş yüzde 6 refah yapılan zamlarla çoktan eridi elimize geçmeden ayrıca Cumhurbaşkanı memura ne verirsek emeklisine de aynen vereceğiz sözünü de unuttu
  • 1 Yıl Önce

AKİF

EMEKLİYE YAPTIĞINIZ AYRIMCILIK KARİZMANIZA HİÇ YAKIŞMADI BAŞKANIM.. SİZE GÖNÜL VERENLERİ MANEN YIKTINIZ.
  • 1 Yıl Önce

Vatandaş.

Sayın Cumhur başkanım Bayağı zam verdiniz.Söz verdiğiniz gibi. Emekli sgk , Bağ kur ve Memur emeklilerine. Asgarî ücretin üzerinde emekli maaşı alanlar.suan Asgarî ücretin altında kaldı. 7500 TL ve üzeri alan emeklilerin. Aldığı maaş ile 10 gün gecinsin Milletin seçtiği Millet vekili bir yaşasın bu maaşlar la Bir görelim diyoruz .
  • 1 Yıl Önce

Mustafa

6 ayı kar sayıyor biz o sürede kirayı bile zor denkliyeceğiz. İthal bürokratlar çare değil olsa idi körfez turu niye.
  • 1 Yıl Önce

MazlumSesi

Sayın yetkililer emeklinin umudunu seçim malzemesi yaparken bu ülkede deprem olmamışmıydı. 
  • 1 Yıl Önce

Adaleti Uyg.

Evet enflasyona ezdirtmedin ama senin enflasyonuna ezdirtmedin. Ya piyasadaki enflasyon.! Pazarda, markette, kasapta enflasyonu hiç düşündünüzmü. Serbest piyasa, serbest ekonomi diyerek piyasayı hırsızın, arsızın, harami tefecilerin eline, insafına bıraktınız. Her gün yeni bir sahtekarlık, soygunculuķ taktik haberleri. Bu piyasa devletin ADALET KILICI boyunlarına vurulmadıkca bu piyasa iflah olmayacaktır. Araba bayiiliği önce araç yok diyor el altından %8~10 arası a Antalya alıp arabayı veriyor. İşte yarattığınız piyasa. Adını siz koyun.
  • 1 Yıl Önce

Birdaha zor

Akpartiye oy yok
  • 1 Yıl Önce

Mehmet çelikkılıç

Reis her zaman yaninda durduk ama bir emekli olarak çok ayıp ettiniz yılbaşında istersen 15000 TL yap oy köy yok aynı yerden bir daha insan sokulmaz en a memur maaşı 22000 TL emekli 7500 TL hak mı bu

Necati gedikoğlu

Sen dalga gecmeye devam et secim öncesi yapilan zammi geri aldığın yetmedi 7500 3000 hukmune indi Allahda sana böyle muamele eder inşaallah
  • 1 Yıl Önce

Gazi

Vatandaş kendisi ile alay edilmekten hoşlanmaz. 2002 seçiminden önce işçilere yüzde 300 zam vermişlerdi. Ayrıca 46000 geçici işçiye kadro verilmişti. Sonuç geçmişte yapılan haksızlık unutulmadı seçim hatırına verildiği için iktidar partileri baraj altında kaldı. Gelin yol yakınken yılbaşını beklemeden maaş sisteminde köklü bir değişiklik yaparak çalışan ve emeklileri sevindirin.
  • 1 Yıl Önce

Karanlık

%5 dul yetimde 270 TL fark etti buda enflasyondan etkilenmemek demek Memur zammını açıkladınız emek li zammını açıklamadınız ezdirme izlediniz %5 enflasyon üzerinde zam yaptınız bu enflasyonda zaten doğru bir enflasyon değil belliydi böyle olacağı memur emeklisi ve SSK Bağkur emeklisi balgibi enflasyondan etkilendi kandırıldık Ocakta yüksek zam da verseniz bundan sonra emekliden size oy yok
  • 1 Yıl Önce

'Emekliler, nasıl olsa çantada keklik'

Siz köprüyü geçtiniz artık. Onlar da çantanın içinde havasızlıktan .......
  • 1 Yıl Önce

Alfa

Sokaktaki emeklileri ilk kez bu kadar küskün ve öfkeli gördüm hayır dua eden hiç yok diyebilirim
  • 1 Yıl Önce

NAS

Gerçekten mi :)
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23