• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bediuzzaman Hazretleri'nin talebelerinden 14 Mayıs açıklaması!

Risale-i Nur Cemaati’nin Yazıcılar Kolu'na bağlı Hayrat Vakfı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini ilan etti.

13 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

HAİNLER herzaman heryerde

Yorum yapan fetöcü ve hainlere fırsat verme Allah,ım. Sıkıntılı hainler tipler yine çıkacak ve isimleri bile Sıkıntılı
  • 1 Yıl Önce

İTTİHADI İSLAM

Üstad Bediüzzaman güzel insan Allah rahmet eylesin. . Eyvallah depremde ve yurt dışında özellikle Suriye de neler yaptıkları ortada
  • 1 Yıl Önce

EYVALLAH

Allah razı olsun sizlerden, yaptıklarınız ortada sağolun varolun.
  • 1 Yıl Önce

Osman AYDIN

Uskudarli siz oyle zannedin bu milletin degerlerine dil uzatan kazanimlarina dokunacagiz diyen o ser masasi tarihe gomulecektir
  • 1 Yıl Önce

Gültekin

Ülkemizdeki bu seçimler sıradan bir seçim olmadığının delili dış güçlerin baskıları ve onların kendilerine hizmet yapacak malum partilere destek vermelerinden açık ve net anlaşılıyor, bu gerçeği görebilen Risale-i Nur Cemaati, Karıca misali saflarını hayır ittifakı olan Cumhur ittifakında kullanmalarından dolayı halk olarak çok teşekkür ederiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
  • 1 Yıl Önce

KONYALI AKGENÇ

Soru icin cahilliğime verin ama nasıl hazret oluyorsa bu Bediüzzaman denilen şahsı Abdülhamit Han'ın Bakırköy'e kapattığı iddiası doğru mu acaba?
  • 1 Yıl Önce

Nefer

Tarihci Akademisyen'e tesekkur ediyorum, baskalarina eşşek derken gercek eşşek oldugunun farkinda olmayan yorumcuyu ifsa ettigi icin.

Tarihci Akademisyen

II.Abdülhamid Han tarafından Said Nursi'nin Bakırköy'e atılma gerekçesi de Kürdistan'da (!) eğitimin Türkçe yapıldığı, kendisinin buna karşı olduğu ve Kürdistan'da(!) 3 okul açılıp Kürtçe eğitim yapılmasını istemesi. Bakırköy'e atıldığını Said Nursi'nin kendisi de söylüyor. Kırk sene evvel ehl-i siyaset, bana bir cinnet-i muvakkate isnadıyla tımarhaneye sevkettiler. Ben onlara dedim Sizin akıllılık dediğinizin çoğunu ben akılsızlık biliyorum, o çeşit akıldan istifa ediyorum (Şualar On Üçüncü Şuâ 303). ... nihayet rakiplerimin ifsadatıyla, merhum Sultan Hamid'in emriyle tımarhaneye kadar sürüklendim. (Şualar On Dördüncü Şuâ 426) 1926 yılından sonra Said-i Kürdi adını Said Nursi yapar. Bu ad değişikliği ile ilgili Nihal Adsız şu tespiti yapar: Kürtlere devlet kurmaya çalışıyor. Tabi devletin buna müsaade etmeyeceğini anladıktan sonra 180 derece çarkla said-i Kürdi olan adını Said-i Nursi yaparak ve nur risaleleri diye cehlin ve taassubun örneği olan karalamalar düzerek bir din mürşidi gibi ortaya çıkmayı başarıyor (Adsız, makaleler 111).

Tarihci Akademisyen

Sultan II. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu, Said Nursi'nin Nemika Sultan'dan helallik aldığı görüşmeyi anlattı. Bediüzzaman Said Nursi, Osmanlı İmparatorluğunun 34. Padişahı olan Abdülhamid Han'a haksızlık ettiğini ifade ederek 3 kez halellik istemiş. KAYNAK: Yeni Şafak, 7/04/2016 Perşembe.

Okumak cehaleti alir, Eşşeklik baki kalir...

Cehalet kötü birsey ama ilacı okumak araştirmaktır. Bediüzzaman Sait Nursi hazretleri sarikamişta askerlerimiz donarak şehit olduktan sonra rus ve ermeni cetelere karsi dogu cephesinde topladigi gonullu askerlerle savasmis tutsak dusmus hapis hayati yasamis sonra kaçarak istanbula gelmis kendine teklif edilen ust duzey devlet görevlerini kabul etmemis ve bu ustun hizmetleri nedeniyle sadece ozel hizmet ve basari karsiligi verilen devlet madalyasi ile odullendirilmistir. Bediuzzamanin hocaligini dine hizmetini bir kenara birakin sadece kurtulus savasindaki bu hizmetleri bile saygılı olmayı gerektirir. Helede daha taharetin ne oldugunu bilmeyenler tarafindan eleştirilmesi kabul edilemez.

Ahmed YAHYA

Buna da şükür.40 yıl istanköylüyü destekled,ler
  • 1 Yıl Önce

Üsküdarlı

Bence bu ilan Reise oy kazandırmaz, kaybettirir.
  • 1 Yıl Önce

Seçmen

Aklın yolu bir. Durmak yok yola devam biiznillah.
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23