• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Cumhurbaşkanı Erdoğan aday olamaz!' Diyenlere Ersan Şen'den ders

Türkiye'de 2023 yerel seçimleri için seçim hazırlıkları devam ederken, Cumhur İttifakı lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına karşı muhalefet çamur atmaya devam ediyor. Muhalif liderler, Erdoğan'ın yeni sistemde üçüncü kez aday olamayacağını ve bu durumun Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia ediyor. Hukukçu Ersan Şen'in bu konuda yaptığı eski bir değirlendirme ise çok konuşulacak cinsten.

14 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yeşil

Pek seviyorsunuz bu adamı ama anayasacı değil ceza hukukçusu..seçimden sonra işinize yarar ama sizi tavuk gibi yolar..benden söylemesi. Gitti haramla kazandırılan paralar..eyvah eyvah
  • 1 Yıl Önce

hülya

düne kadar Ersan Şen in arkasından atıp tutuyordunuz.Ne oldu birden?
  • 1 Yıl Önce

recep

Ersan'ın sözleri haber yapmaya yada hiçbir sözünü kaale almaya değmez. Yarın dün dündür derse şaşırmam.
  • 1 Yıl Önce

Gültekin

Sayın Şen malum hukukçularımız, kötü niyet ile siyaseten bu yorumları yapıyorlar, amaçları balık tutmak değil, suyu bulandırmaktır, bunu bu asil millet takip ediyor, çünkü geçmişte de buna benzer oyunlar oynandığını biliyoruz, yazıklar olsun okumuşun kara cahillerine.
  • 1 Yıl Önce

Ercan

Ben de bir video seyrettim.Erdoğan "Cumhurbaşkanının meclisi feshetme yetkisi yok, bunu söyleyen saflar var" diyor.
  • 1 Yıl Önce

İZMİR

Ne yani şimdi HUKUK bilirmi oldu şebek BOZUK saat bile bir kere DOĞRU gösterir
  • 1 Yıl Önce

Altar

Sayin R.T.Erdogan 2 defa Comhurbaskanligi secimine girerek kazanmış ve görevini filen yapmistir. Cumhurbaskanligi sisteminden Partili Cumhurbaskanligina gecilirken Anayasa oylamasında yeni sistemde bu konuyla ilgili bir atıfta bulunulmamistir. Bu sebeple daha önceki Cumhurbaskanligi kuralları geçerlidir. Yani "Bir kisi 2 dönem Cumhurbaskanligi yapabilir" kuralı. Hukukta boşluk olmaz. Aksini konuşanlar buyursun isbat etsin.
  • 1 Yıl Önce

KEMALİST

Kardeşim bununla ne alaka ?en başta bu konuyu anlamak bu kadar zor değilki:şimdi Sayın Cumhurbaşkanı, hangi kanuna göre aday oldu ?Ersana beye sorun Bakalım 2010 çıkan kanuna göre 2014 te aday peki buradan 5 yıl adaylık kazandımı? evet yani Görev süresi 5 yıl doğrumu 2019 kadar? peki 2017’de ne oldu .2017 bir takım maddeler "Başkanlık" sistemi teklifi adında zaten Referanduma gitti şimdi burada Cumhurbaşkanın görev süresi 5+5 yine aynı madde ve kanun metni ile REFARANDURUMA SUNULDUMU? birakalım şimdi 2018 de işte bu 2017 referandumumda yetkileri almak için seçime gittiğini:)) sen gel daha önce olan referandumum sürülen kanun teklifine 2017 YE ne diyor orda yani görevinin başındaki cumhurbaşkanın durumu ne olacak? bahsediyor mu? ya bu kişi 2 defa cumhurbaşkanlığı yapma SÜRECİNDEYSE peki siz bunu ek madde ile halka sordunuz mu acaba? isteyeni olur ;istemeyeni olur;Bir ayrıntı ek madde ile işte görevinde bulunan cumhurbaşkanı bu yasaya göre 1 yada 2 kez daha cumhurbaşkanı aday olacaktır,bir metin paragrafla: halka bunu teklif ettin mi? etmedin! bu kanun hatalıdır;(SIFIRLANMA DİYE BİR DURUM OLAMAZ GÖREVİNİN BAŞINDAYSA O KİŞİ İÇİN BAŞVURU SÜREÇLERİNİ AYNI YASA ÇERÇEVESİNDE BELİRTECEN KARDEŞİM HATA BURADA) halka sormadın çünkü o anda görevinin başında bir Cumhurbaşkanı var geçirdiği öncesi süre var bundan sonra bu sürelerde bu aday olabilirmi? olmazmı? halka sormadan bunuda AKP 10 yıl fırsat bilir yani ta baştan bunu biliyorlardı sorma gereksimini duymadılar!!! ozaman adil değil yani, halk nasıl karar verecek buna buna göre 4 veya 5 yil yaptığı süresi yanına kar kalır ozaman koyarsaniz bu sefer 15 yıl cumhurbaşkanlığı hakkına sahip olmakta; sürekli referandumumlar yap belli sürelerde :)) o kişi için hak bitmesin? Tartışılan en başta konu referanduma sürülen madde.. bırak şimdi görevinden azad veya değiller ceza hukukçusu adam bunu bilemez normal, Anayasa hukukçularını toplayalım buna hepsi tarafsız olarak evet hatalı bir kanun teklifi ;eğer AKP tarafından bu düşünülmüşse gerçi ozaman olay olmuştu merhum BU İŞİN FİKİR BABASI, Burhan bey telefonlara hiç çıkmadı bu konuyla geçmişe arşivlere bakin göreceksiniz gülerek YSK gitsinler demekteydi sorun görmüşlerse.. ama cumhurbaşkanı seçime girmelidir...bu bir şekilde yapılabilir bunu da Parlamentoda yapılabilir Erdoğan aday olsun sorun yok kardeşim YSK karar verecek yapacak başka bir şey yok burada ...!!
  • 1 Yıl Önce

Meto

Anayasa göre kesinlikle aday olmaması gerek Aday olması halinde anayasayı çiğnemiş olur Bir ilkokul mevzunu nun görüşüne göre. Çünkü anaya yasaya göre bi vatanda hayatında en fazla 2 kez cumhurbaşkanı olur.
  • 1 Yıl Önce

İZMİR

Meto hukuk mu biliyon gugukmu şen de boş sende boş sunuz

Sarhos lar

Öğün sarhos dum dese bu mu hukukçu 4 kelime çene hukukun üstünlüğü bilerek bu adamı meşhur esiyorlar hukuk buna kaldıysa neşe muhalefet baktı olmadı darbe Çar curt derken şimdi de seçilemez diyor gıdısat iyi değil koş anayasa mahkemesine
  • 1 Yıl Önce

Zemheri

Onlarda biliyor ki iddia etseler bile haklilik paylari yok ama mesele reisin baskanligini sorgulamak degil camur at izi kalsin kendilerine gore kendi kanunsuzluklarina dayanak ariyorlar yenilen pehlivan gurese doymuyor bahaneside cok .2028 de de yeni anayasa getirmek lazim baskanlik suresi 2 donem 7 yl olmali bundan eksik yapan bir yedi daha secilebilmeli diye al sana bir donem daha ...Allah uzun saglikli omur versin insallah reisten daha uzun zaman kurtulamayacaklar
  • 1 Yıl Önce

OMUT

Bu MASON LOCALARINA hizmetkarı ağababaları için güzel hizmet ediyor.e tabi bedelide milyon dolarlar kazanıyor. Ama bence bu tv çıktığı zaman bir hap yada bir şey içiyor . Çünkü çok garip el kol hareketleri kaşınmaları . Bir ses tonu hiç normal değil hep hırçın agresif NEFRET DOLU .
  • 1 Yıl Önce

Sahin

G*v*t en sonunda bir dogru laf etti
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23