• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TBMM Başkanı Şentop'tan Davutoğlu'na tepki

6'lı masanın küçük ortağı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde altılı masanın belirleyeceği adayın kendilerinin sözünü dinlememesi durumunda kriz çıkacağını söylemişti. Davutoğlu'nun bu sözlerini eleştiren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Anayasa'ya göre bütün yetkiler Cumhurbaşkanında toplanmıştır. Kendi aralarında protokol imzalayabilirler. Burada Cumhurbaşkanının buna karar vermesi gerekiyor. Diyelim ki, halk tarafından seçildi. Yetkilerini kullanmaya başladı, buna ne diyeceksiniz? Anayasa'da ve bağlı olarak mevzuatta bir devlet mimari, bir devlet yapısı oluşturulmuş. Bu olursa Anayasa ve mevzuat dışında ayrı bir paralel devlet yapılanması çalıştırılıyor demektir.' dedi.

5 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

KEMALİST

Sayın Şentop'un bahsettiği ABD vetosu3/2 bir defa ABD 'de yüksek mahkeme hemen bırakın vetoyu yanlış bir ihlal yasasına müdahale eder bunun en iyi örneği ABD BAŞKANI BİLL CLİNTON sonrasıdır. Kendiliğinden Türkiye anlattığımız gibi C.B.veto sonucu 301-360 çoğunlukları kimse bulamaz! Bakanlık yetkileri Cumhurbaşkanlığına devredilmiştir. Nasıl bu sistem savunulur akıl almaz değildir..
  • 1 Yıl Önce

Gültekin

Sayın Şentop, siz hiç merak etmeyiniz halk her şeyin farkında, bu asil millet belirsizliklere prim vermez, özellikle 6'lı masanın motoru yağ yakmaya başladı ve ekzozdan duman çıkıyor, motorun yağını da değişemiyorlar, daldan dala gezen kuşlar gibi ne yapacaklarını da bilemez hale gelmelerine halk olarak da üzülüyoruz.
  • 1 Yıl Önce

Bal

Aslanım bunlar anayasa manayasa dinlemiyorlar. O zaman aynı hak bizim içinde geçerlidir..
  • 1 Yıl Önce

Nuh Yusuf Nuhhan

Sayın başkan, biz davutogluna sandıkta cevap veririz Allahin izni ile. Siz reisin sözünün tersini uygulayan Toki ye neler oluyor onla bir ilgilenin rica edecem. Dar gelirliye tokiden ev yapılıyor, Allah var kurada cıkmadı bana. Ama mesele o deyil reis canlı yayında kira ve ev taksidi ayni anda olmaz dedi. Dogruda tesbitti. Şimdi kura cekenler eve oturmadan taksit ödeyecekler ve peşinat alinacak deniliyor. Bunun üzerine düşünki,, eve oturmadan asgari ücretle nasil kira ve taksit ödesin reisin sözünü toki ye şart koyanlara hatırlatın. Hatta bu asgari ücretli ve ssk emeklisinden peşinatı kaldırın taksitleri uzatin yada taksitlere 200 tl mesala ilave edin ki kurada cıkan kardeşlerimiz bayram etsin. Hürmetler
  • 1 Yıl Önce

diyarbakırlı

Bu altılı masa grubunun faaliyetleri 6 nokta körler derneğinin faaliyetlerinin yanında hiç kalır.
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23