• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı yarın açıklanacak enflasyon rakamında: Zam senaryoları

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin yeni yılda alacağı maaş, yarın açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla birlikte netleşecek. Milyonlarca memur ve emeklinin gündeminde 2023 zammı var. Memurlar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının belirlenmesinde 6 aylık enflasyon verileri kritik önem taşıyor. Temmuz ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 olurken, bu oranlara ilaveten bir refah payının uygulanıp uygulanmayacağı da merakla bekleniyor. SÖZLEŞMELİYE kadro, asgari ücret ve EYT müjdelerinin ardından sıra memurların ve emeklilerin zamlarına geldi. TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranlarının ardından memur maaşlarına yapılacak zam oranı netlik kazanacak. Netleşecek rakamın üzerine de refah payı verilmesi bekleniyor. Peki, 2023 memur ve emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak? Memur ve emekli maaşları ne zaman açıklanacak? 2023 memur ve emekli maaş zam oranı ne kadar olacak? Olası zam senaryoları neler?

4 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yusuf Nuh Nuhhan

Emekli milletvekili ne demek, Yıllarca milletin sırtından indirin. Yada 3500 tl emekli maaşi verin lütfen. Ortacag avrupa zihniyetinden vazgecin. 5 yılda emekli olanla 25 yılda emekli olana verdiginiz emekli maaşlarını vijdanınız kabul ediyorsa millet bu vekillere nasil güvenecekki. Adaleti saglamayan kendine yontan her türlü saglık hizmetlerini yurt dişında bile alabilen bu insansa. SGK Emeklilik hangi bölümü bunlara ayricaliklı aylik ve imkanı veriyor bunlar meclisde bu kanunları nasil bir vijdanla geciriyorlar. Devlet adaletle yaşar ise, siyasiler bu adaleti niye yıkmaya calışıyorlarki. Bizim artık siyasilere güvenilir gözle bakma da terddüt deyil milletvekilini 5 yılda emekli eden kanunları cikaran kimse hala asil varken vekil kendini miletten ustun gören zihniyet,, ortacağ avrupası kont ve milletini köle goren sistem mi geri geldi. Unutmayın ölünce tabut aynı aynı topraga gideceksek ödül ahirette.
  • 1 Yıl Önce

tuncer

Şu an için tahmini olarak emeklinin yarısından fazlası reise oy vermeyecek emekliye ocak zammı için yüzde 50'nin üzerinde zam yapılması kanaatindeyim. Memurun da dörtte üçü erdoğana oy vermiyor. Yüzde kırkın üzerinde bir zam yapılmalı ki memurun yarısı emeklinin fazlası reisi desteklesin yoksa işimiz çok zor. Bu iki güruh en az 40 milyon oy potansiyeline sahip memnun edilmezse reisin işi zor çok zor.
  • 1 Yıl Önce

emekli

onu bunu bilmem ssk emeklisi olarak verdiğim oylar helal olmasın, bundan sonrada alırsınız 3/1 ini.
  • 1 Yıl Önce

emekli

Allah alayınızın cezasını tez zamanda versin, bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş, yıpranmış o kadar ssk ve bağkur emeklileri var, adamlar 300 ile zaten 2500. tl ek zam aldı hala utanmadan bunları ön plana çıkarıyorsunuz ya yazıklar olsun size, verdiğim oyları helal etmiyorum, beni görmezden gelenleri artık bende görmeyeceğim..
  • 1 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23