• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Resmen getirdiler! Türkiye'de tapuda yeni dönem başlıyor, ev alıp satacak olanlar dikkat! Milyonları ilgilendiriyor!

Yeni yılla birlikte emlak alım satım işlemlerine yeni düzenlemeler getiriliyor. Yeni karar: Evi, arsası olanlar dikkat! Tapu işlemleri oraya taşınacak: Milyonları ilgilendiren bu düzenleme 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Tapudaki yeni düzenleme sayesinde gayrimenkul alım satım işlemleri artık noter üzerinden de yapılabilecek. Şirketlerin ve vatandaşların tapu harcı, alıcı ve satıcı işlemlerinin rahatlaması nedeniyle bu sistem Türkiye için dev sürpriz karar niteliğinde. Resmen belli oldu. İşte konu hakkında tüm detaylar...

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Alim ÖzkulAfyon

Şimdi bu vekiller ne ış yaparlar desem herbiri birsürü bahane uydurur.İki kızım var.ben bunlara pahalı olmasına rağmen birer daire vredim.bağışladım.normale göre pahalı.bu yetmiyor gibi birde maliyeden çağırdılar tıpkı bağış esnasında yaptıkları kadar da bir masraf çıktı.Kardeşim evlatlarıma bağış yapmam suç mu.? Sizler nasıl kanun koyucusunuz.? Çocuklarıma satış yapsam hem masraf daha ucuz,hemde maliyeye yapılacak olan ödeme yok.Ey elleri kuruyasıcalar hangi vicdan buna razı olur.Hepinizi ahirette yüce Mevla'ya şikayet edeceğim. Yarın kızlarım geçimsizlik olursa bağışladığım evlerine damatlar girmedin diye yaptığım bu devir ve bağış sizleri rahatsız etmiyor mu.?
  • 2 Yıl Önce

bekir

Noterler köşeyi döndü desenize çok yazık....
  • 2 Yıl Önce

Vatandaş

Vaaaaayyyy. Noterciler döndü köşeyi. 2 milyon luk işlem 80 bin noter harcı. Günde 10 satış min 800 bin gelir. Diğer işlerin geliri çerez parası. Haydi bol kazançlar. Tapuda mülk sahiplerinin e- devlet üzerinden aldıkları tedbirler noterler içinde geçerlimidir. Mesela kişi VEKİL ÜZERİNDEN SATİŞ ENGELİ KOYMUŞ ISE BU NOTER İÇİNDE GEÇERLİMİ.? İNŞALLAH SAHTEKARLARA ÇANAK TUTUP ARACI OLMAZLAR.
  • 2 Yıl Önce

okuduğunu anlamadan yazma

önce oku sonra yaz....okuduğunu anla..

neredeyse

ülkede miras paylaşım ı % 90 a yakın oranda kilitlenmiş durumda. bu uygulamada çok yetersiz ve çözüm değil . başka somut çözümler getirilmelidir.
  • 2 Yıl Önce

Millet

Bence hiç iyi olmamış. Türkiyede binbir fırıldak çevrilirken noter gibi şüpheli işlerin her zaman yapılabildiği yerde artık tapularımız da güvende olmayacak.
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23