• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merhum Döngeloğlu Hoca o sohbeti ile gündemde! 'Kur'an'da Azrail'in adı geçmiyor'

Merhum Ömer Döngeloğlu Hoca, Kanal 7 ekranında "ölüm" üzerine gerçekleştirdiği sohbeti ile yeniden gündeme geldi.

4 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

turgay

Rabbim kitaba yazmamış ama kul azrail dedi diye azrail var kabul edeceğiz öylemi Bak kitapta ne yazıyor "ey iman edenler iman edin" gözden geçirin imanınızı bi yerde hatanız olabilir.
  • 2 Yıl Önce

Abdullah Murat

Kuranda meleklere imanın, imani bir mesele olduğu amenerrasulu diye başlayan ayetlerlede anlaşılmaktadır Meleklerin inkar edenlerin canlarını alırken azaba uğradıklarını, temiz olanlarınkini alırken iyi temenni ve dileklerini dualrını bildirdikleri ayetlerde mevcut. Bu şekliyle iki sekilde insanoğlunun canının alındığı anlaşılmakta ve tabiki bunun detayı kuranda Allah tarafındanda övülmüş seçilmiş örnek ilan edilmiş ve hatta kendisine itaat edilmesi zorunlu kılınmış özel bir yetki ve insiyatif ile yetkilendirilmiş ve her daim yanında bulunarak özel bir gözetim ile desteklenmiş elçinin açıklamalarıylada buna ulaşılabilir. O elçi Hz Muhammed SAV e gelen vahiy yalnız kurandan ibaret değildir ve hertürlü mevzu için bir açıklayıcı öğretmen ayrıca anlaşmazlık içinde hakimdir. Gök kapıları onlara açılmaz. Kabir ise iki çeşittir ya cennet bahçesi yada cehennem çukurudur. Canın kötü çıkmasında sonrada kabir hayatı onu bekler kabir hayatını geçebilen yani namaz hesabını geçen büyük günahlardan sakınanlar diğer günahları örtülerek cennete girerler sevapları ve günahları eşit olanlar arafta bir müddet bekletilir cehennem ve cennete seyrettirilir bir zaman sonra Allah onları bağışlar merhamet eder ve cennete alır günahları csevaplarından fazla olanlar ve zaten inkar ve şirk içinde olanlar ve hatta mizan dahi kurulmayanlar cehennemin tabakalarına atılırlar veya düşerler ve oradanda kurtarılmazlar.
  • 2 Yıl Önce

Midyatlı

ÖMER hocama ALLAH rahmet eylesin de yaho biz ALLAH'A iman etmişmiyiz evet Ölüm meleği var'mı var, yani şimdi mümin ile kafirin can alması farklı olur diyor biz bunada inanıyoruz. o zaman neyi tartışıyoruz? işimiz olmayan işlere burunumuzu sokmayalım yoksa sapıtır gideriz.
  • 2 Yıl Önce

mert

Azrail'in emrinde iki tür ölüm meleği olduğunu ifade eden merhum Döngeloğlu Hoca.---bunu nereden uydurduysa ? Kaynak söyleseydi keske. Azrail kelimesini Israilogullari uydurdugu icin kuran da gecmez. cünkü yahudiler savasa katildiginda düsmana biz sizin ölüm meleginiz Azrail, sizin caninizi almaya geliyoruz derlerdi.
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23