• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Enerji krizinde stratejik ham madde! Türkiye'den kara elmas hamlesi: Doğal gaz krizine çare olacak

Türkiye 'kara elmas' olarak nitelendirilen yerli kömür üretimi için harekete geçti. Bartın'da Amasra-B sahasında kömür üretimi için hazırlıkları tamamlanan özel şirkete ait galerilerde tam mekanize sistem kullanılacak. Enerji kaynaklarını çeşitlendirme stratejisi kapsamında önemli adımlar atan Türkiye'de elektrik kurulu gücünün beşte birini 'kara elmas' oluşturuyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Kızgut, kömürün yaşanan enerji krizinde öneminin ortaya çıktığını belirterek, Almanya'nın kömüre dönme çalışmalarının kısa süreçte gerçekleşecek çalışmalar olmadığını ifade etti.

4 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Pandora

Dünya çevre kirliliğine sebeb olduğu için vazgeçti ve yeşıl enerjiye geçti. Dünya nin kiskandiği ülke kömüre döndü.
  • 2 Yıl Önce

ousta

merhabalar enerji krizinde rusya yerden goge kadar hakli siz rusyaya her konuda yaptirim uygulayin ve enerjide bagimli haldeyken yakasina yapisin kuzey hattina sabotaj yapip orayi kullanilmaz yapin ve ihtiyaciniz varken dùsman edin simdide care arayin bizde ab de yasiyoruz bizde sorun yasayacaz unutmayalimki covid doneminde bu ulkeler birbirlerinin maskelerini caldilar hepsi tipis tipis rusyanin kapisini calacak baska care yok ikinci alternatif kaya gazi simdi abd nin katarda neden darbe yapmaya calistigini en buyuk rezerv katar ve abd de yani dunyanin gidisatina abd yon vermeye herkesi kendine baglamaya calisiyor buna ukrayna bile dahil onuda yem olarak kullandilar simdi ab yi de yakalamis zayif zamanda peki bu kis ne olacak ab de yasayan insanlar donacakmi komur madenlerini tùm arac gerecleriyle yerin dibinde birakan ab komùre donemez calistiracak adam bulamaz zaman bile yeterli degil ya rusyaya boyun egip yalvaracaklar yada bizden tezek ithal edecekler yoksa bu kis hicde iyi gecmeyecek allah yardimcimiz olsun . Ukraynaya bu kadar deger verenler hicbir yardimi yapmayip tùm avrupa kitasinin donmasina sebep olacaklar bir komedyene soz geciremeyen ab ùlkeleri kendi halklarinida riske atiyor bunun hesabini kimseye anlatamazlar .
  • 2 Yıl Önce

Afroking

Avrupalılar asırlardır ülkemize ve milletimize küçümseyerek baktılar, üşümek istemiyorsalar hakkını versinler. Misliyle satacaksanız çıkarın yoksa hiç uğraşmayın.
  • 2 Yıl Önce

salih

Kömürü sıvılaştırmak ve sıvı yakıta çevirmek teknik olarak mümkün, çin ve güney afrika konu üzerinde çalışıyor
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23