• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pilavı tekrar ısıtmak mı? Aman dikkat!

Özellikle akşam sofralarının en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan pilava hayır diyen neredeyse yoktur. Hele bir de bol tereyağlı yapıldıysa, dumanı üstündeyse. Peki özellikle pirinç pilavı ne kadar sürede tüketilmeli? Bir sonraki güne ısıtılıp yense bir şey olur mu? Hepimiz bu hataya düşüyoruz ama bakın pilavı tekrar ısıtıp yiyince neler oluyormuş...

3 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Leyl...

Ikinci yorumda tapaj hatasi yaptim. Ozur dilerim. **Doyacak **Yapiyoruz seklinde olacak.
  • 2 Yıl Önce

Leyl....

Eger cali$miyor ise, dolmalar ve soslu etler haricinde ki bunlar 2 gun isitilip yenebilir.. Her yemegi herkes fiyacak sekilde 1 ogunluk olarak yapmiyoruz.. Herkes esit miktarda et, balik, sebze ve salatadan yiyecek..  
  • 2 Yıl Önce

Leyl....

Uzun taneli, yasemin pirinci gibi iyi bir halal pirince para vermekden cekinme in. Dolmalara kirik pirinci koyarsiniz.. Baldo tabir edilen veya Anadolu'da yaygin Tosya pirinci pilava uygun degildir.. Uzun taneli pirincden Ghee katarsak pilav yapiniz..icine ince kizartmis havuc, badem az miktarda veya tel sehriye katabilirsiniz.. Pilavlara yagi pi$erken degil. Pi$dikden sonra Vakfikebir yagi veya Ghee ekleyin.. Tuzunu kacirmadan pisiriniz.. Pilava z. yagi asla olmaz, bir istisna Ile o da Yalanci dolma ici ise Jabrak sarilacak ise.. Afiyet Olsun..
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23