• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Prof. Erbaş: Çocuklarımızı küçük yaşlarda namaza alıştıralım!

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (SAV) hadis-i şeriflerine dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, çocukların küçük yaşta namaza alıştırılması gerektiği mesajını verdi.

9 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Pilavcı Kazım

Ağaç yaşken eğilir beyin taze ve boşken dini Bilgi ve eğitimleri verelim şükreden haram helal bilerek ahiret için yapılması gerekenleri yaparlar. 
  • 2 Yıl Önce

Ömer ulaş

Senden din adamı olmaz .camide m.kamalın ismini anıp rahmet dilemek ancak münafıkların akilsizlarin yapacağı bir iştir Kamal İslam düşmanı Yahudi asıllı sır rahmet okunmaz diyemiyorlar korkudan olsa gerek.
  • 2 Yıl Önce

ŞAMİLCİ

NAMAZ en önemlisi doğru bir yaklaşım ancak milletin itikadını zehirleyen cemil kılıç, caner taslaman, m. islamoğlu gibi harici selefi ve mutezilelere bir cevap verin veya cübbeli ahmed hocayı diyanette görevlendirin ALLAH için o cevap versin. adam namaz kılmıyor islamoğlunun peşine takılmış milleti zehirliyor Kurana mana veriyor ayeti hadisi inkar ediyor... yani bunlara dur demiyorsanız sorumlusunuz vebaldesiniz NOKTA...
  • 2 Yıl Önce

hıdır diker

sayın erbaş esas olan kuran bizlere ne diyor onu tam ve doğru olarak öğretmeniz. ozaman hakiki dini öğretmiş olursunuz.
  • 2 Yıl Önce

Bir dost

Çocuklarınıza önce öbür dünyayı değil 70 yıl yașayacağı bu dünyayı öğretin. Korkuyu değil ahlakı adaleti sevgiyi öğretin.
  • 2 Yıl Önce

Bir dost

Çocuklarımıza sevginin en güzeli Allah ve Resulü Ekremin sevgini öğretelim ,o sevgiyle çocuk çiçeği severken Allah'ın EL-Hayy ismini,zulmü engellerken Allah'ın El-Adl ismini,işini dürüst yaparken,dürüstlüğün peygamber efendimizin ahlakı olduğunu bilir.sahte akıl verenle hakikati en güzel bir şekilde ayırır, dünya ve ahiretini mamur eder,ve insanlığa doğaya karşı sorumluluğu bilerek yaşarken ,bu ahlakın inşallah ona cenneti ve Allah sevgisini kazandıracağını bilir biiznillah

Abdullah Murat

İslamın şartı olan namazı her anne özellikle babanın çocuğuna 7 yaşına gelince öğretmesi bu yaşta tesettüre alıştırması onun yegane vazifesidir. İslamdaki eğitimin temeli olmazsa olmazıdır 10 hicri yaşına gelincede kılmadığı takdirde cezalandırması. gerçek sevgisi ve merhametidir. Kadınlarda çocuklarda emanettir. Bu emanetin hakkıdır. Öncelikle kenidisini ateşten koruması ve ailesinide ateşten koruması emredilmiştir. Namaz kılamayacağı vahye sağırlaştırıldığı kız erkek karışık şartsız gerçek ahlaktan yoksun hatta kuran ayetlerinin kadın erkek eşitliği gibi inkar edildiği bir dinin gericilik gösterildiği yeri farz kılması bu iş için seferber olması hergün saatlerce vaktini buralarda heba etmesi Allaha kulluğun yegane şartını ise ihmal etmesi çok büyük bir zulumdür. Allahın gadabını çeken bir mevzudur Bu dinsel olarak istismar etmektirki bundan büyük bir mevzu olamaz. Küfür ülkesinde küfre boyun eğerek hatta bizzatihi katılarak yaşamak açık küfür hatta affı söz konusu olmayan şirke sebebiyet verecek büyük bir mevzudur Böyle bir yerde ateşten korunmak söz konusu değildir
  • 2 Yıl Önce

Abdullah Murat

Ayetler: Ailene namazı emret ve kendin de ona devam et**Ey inananlar! And olsun ki, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok anan kimseler için Resulullah (Allah'ın Elçisi) en güzel örnektir.**Ey inananlar! Kendinizi ve çoluk çocuğunuzu cehennem ateşinden koruyun; onun yakıtı, insanlar ve taşlardır; görevlileri, Allah'ın kendilerine verdiği emirlere baş kaldırmayan, kendilerine buyrulanları yerine getiren pek haşin meleklerdir.**Bir de şeytanlar kendi dostlarına sizinle mücadele etmeleri için mutlaka fısıldarlar. Onlara boyun eğerseniz şüphesiz siz de Allah'a ortak koşmuş olursunuz.

Abdullah Murat

Hadis: 2311 - Sebretu' bnu Ma'bed (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Yedi yasina geldi mi cocuga namazi emredin, on yasina geldi mi kilmadigi takdirde dovun." Ebu Davud, Salat 26, (494); Tirmizi, Salat 299, (407). Tirmizi'nin rivayetinde "Cocuga namazi yedi yasinda ogretin, kilmadigi takdirde on yasinda dovun" seklindedir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23