• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meğer çayı yanlış demliyormuşuz! Çay nasıl demlenir? Uzmanından en doğru ve en lezzetli tarifi

Prof. Dr. Bekir Bükün, “Bayatlamış çayın tadının aktif hale gelen tein bileşeninden kaynaklı acı olduğunu ve bu nedenle acı olduğu hissedilen çayın tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.” Çay demlerken nelere dikkat edilmeli? Sağlıklı ve lezzetli bir çay için dikkat edilmesi gerekenler…

15 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Kahveci Niyazi

30 yıl kahvede ocakçılık yaptım patron zoruyla çok bayat çaylar satılmıştır akşama kadar kahvede pişpirik okeyle vaktini geçirenler yanıcılarlar bayatına tazesine bakmaz yakın esnaflara ve genelde misafiri olanlar taze çay verilirdi şimdi zaten hayat pahalı markette çalışıyorum çöplere günü dolmuş ürünler atılmıyor kasa etrafında promosyon akit gazetesi sayesinde yardımcı olabildiysem ne mutlu bana cumanız mübarek olsun
  • 2 Yıl Önce

aliuttu

eskiden bilgi eksikliği vardı,simdi bilgi kirliliği.uzmanlaedan sakınmalı
  • 2 Yıl Önce

Abdullah Baykara

Valla hiiçç kusura bakmayın hocam, 50 yıldır böyle demledik
  • 2 Yıl Önce

HTHT

Çay demle uzmanı diye bir bilim dalı ben bilmiyorum. Çay demleme uzmanı vatandaştır. BİR TARİFTE BENDEN : Demliğe ve Üstündeki Porselen çaydanlığı çok iyi kaliteli soğuk su ile doldurun. Harlı ataşe koyun ikisi beraber ısınmaya başlasın üç dakika sonra iyi çayı porselen demliğe koyun su kaynama noktasını geçinceye kadar bekleyin, çayın altının ateşini kısın yavaş yavaş su tıkırdasın yaklaşık 15-20 dakika sonra cayınız hazır afiyet olsun. Bu çayı doğru demlerseniz içerken çay sıcak olmasına rağmen ağzınızı yakmaz, yanlış demlenen çay ağzı yakar. BU ÇAYI İÇMEYİN BUNA ÇAY DEMLEMEK DENMEZ HAŞLAMA DENİR... OT İÇ DAHA İYİ...
  • 2 Yıl Önce

Qhan

ya bi citroen yaa...İsminin başında Prof olan birinin daha ciddi işlerle meşgul olmasını beklerim...
  • 2 Yıl Önce

Mira

Çay buldukda demlemesi eksik kalsın
  • 2 Yıl Önce

Sassas

Herkes birşeyler dener iyi bir çay demlemek için bende uzun yıllar çaycılık yaptım ilk yıllarımız daha iyiyi bulmak içi geçti değişik çayları harmanlama yıkamak derken endoğrusu ve beğenileni ise çayın demliğe koyduktan sonra soğuk suyla hafifce çalkalanıp suyu atıldıkan sonra yarım çay bardağı soğuk su sonra tek noktadan kaynamış suyun ilavesi sonrada kaynayan suyun üzerine konması yaklaşık yirmi yirmi beş dakika sonra içime hazırdır ve uzun süre içilebilir halde olmadı sıcak suda demlenirse çabuk acır ve bayatlar
  • 2 Yıl Önce

Murtazausta

Çayın acımaması için benmari usulü demlemek gerek. Alt caydanlikta su kaynayacak, demliğe çayı koyup soğuk suyla demleyip alttan gelen buharla ısınması beklenecek. Afiyet olsun
  • 2 Yıl Önce

Memser

İki çay demleme metodu da yanlış. Nereden bulduysaniz bu metodu. Burada çayı haslamis oluyorsunuz. Asıl yapilmasi gereken suyu kaynatın, çayı suyun üstüne atın ki çay yavaş yavaş demlensin.
  • 2 Yıl Önce

salih örs

TERECİYE TERE SATIYORLAR.İSMİNİN ÖNÜNDE PROF.GÖRÜRSEN İNANMAYIN
  • 2 Yıl Önce

eren

kısık ateşte suyu kaynat sonra demle ve kısık ateşte demlemeye bırak en az 45 50 dk demlensin yalnız bu rize çayı için geçerli. çay demlemek için prof olmaya gerek yok abartmaya haber yapmaya gerek yok
  • 2 Yıl Önce

...

rize turist paket veya libton alman gerekiyor! demlemeyi sobada yaparsan dilediğin kadar demlersin ocakta o kadar bekletemezsin zira gaz pahalı!
  • 2 Yıl Önce

Vahap Kalyoncu

Çay Rizede ve Çayelinde nasıl demlenir ise öyledir fazla söze gerek yok.
  • 2 Yıl Önce

lkj

kalitesiz çayı ne yapsan faydası yok. Kaliteli çayı da istedi gin gibi demleyebilirsin .
  • 2 Yıl Önce

oflu

yahu ... kemal suna ın filimine bencemiş (çiktisam çıkabilirim çıkmış olabilirim ) çay şöyle böyle 50 yıldır vatan daş demliyor. dediğin prof övmek zaman israfı boşyazı vatandaşla alay etmeyin yeter.
  • 2 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23