• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sinovac ve Biontech hakkında ilk kez açıklanan veriler!

CBÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akçalı, Sinovac'la Biontech aşılarının karşılaştırmalı sonuçlarını açıkladı.

15 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

samimi

Samimice söylüyorum; grib diye bişey bitti yerine kovid geldi...artık bağışıklığını zayıflatan ...(mideyi tıka basa doldurmak ve karışık yemek kronik hastalıklara davetiye çıkarıyor o da bağışıklığı zayıflatıyor) ... el ağız temizliğine önem vermeyen... zararlı alışkanlıkları olan ... yıldaa iki üç kez grib yerine covid olur...gribi sirkeli suyla gargara yaparak ayakta atlatan covidi de atlatabilir çünkü covid ağızdan yemek borsuna değil nefes borusuna geçince hasta ediyor...ağız temizliği de el ve göz temizliği kadar önemli...şurası da var ki .. " ecel geldi zamane, başağrısı bahane"... bağışıklığı güçlü tutmak için alınabilecek onlarca önlem var...mesela...sigarayı yasaklayabilirsiniz...bu hikaye uzun sürer ... insanları mağdur etmeyiniz...
  • 3 Yıl Önce

Batılezici

Sadece eleştiri yapmak için yorum yapmak basiret değildir. Aşısızlara oranla aşısızlarda hastaneye yatma oranı ve ölüm oranlarının çok yüksek olduğu açıklandı, açıklanmadı değil. Bu haberde bile senin istediğin kuru istatistiki sonuçlardan daha doyurucu ve aydınlatıcı bilgiler var, tabi anlayana. Bakanlık tabi ki istatistik yapmaktan aciz değil. Hatta bunun için istatistik bile yapmasına gerek yok gerçek bilgiler zaten elinde. Ayrıca bir şey yapılmamış olsa bile o konuda aciz olunduğu söylenemez. Gereksiz, birilerinin keyfine göre her şeyi yapmaya kalksan bilakis aşı gibi çok gerekli şeyleri asıl yapamazsın. Sen basiretten bahsediyorsan sosyal medyadaki zırvaların referansıyla aşı geliştirenlere çamur atmayı bırakmalısın önce.
  • 3 Yıl Önce

Batılezici

Bilmiyorsan sorduğun antijeni ben söyleyivereyim 432: Covid19… Ne yapacaksın bu çok önemli(!) bilgiyle şimdi? Dünyayı mı kurtaracaksın?
  • 3 Yıl Önce

Batılezici

Samimice söyle; oğlun aşı olunca üç gün yataktan kalkamamış. İnsan grip olunca bir hafta yataktan kalkamayabiliyor. Aşısını olunca üç gün yataktan kalkamayan biri ya Allah (C.C.) korusun Covid19’un delta mutasyonuna yakalansaydı ne olurdu? Bunu düşünemiyor musun? Canla başla ülkemizin bu salgından kurtulması için mücadele edenlerle, belki de bu arada oğlunun hayatını kurtaranlara karşı nankörlük etme. Bu virüsün kimde ne etki ettiği belli olmuyor. Aşı olmayacaksan da olma sorumluluk sende daha geçen gün bir arkadaşımın aşı olmamakla direnen annesini kaybettiğini öğrendim. Arkadaşım da hastanede ağır geçiriyor hastalığı… Kız kardeşi annesinden gizlice aşı olduğundan hastalığı hafif atlatmış.
  • 3 Yıl Önce

Batılezici

Mehmet Bey tam bilgiyle konuşmak lazım. Bir şey soruyorsunuz ama sorduğunuz soru doğru bilgiye dayanmıyor. Aşı veya ilaç geliştirenler o ilacın/aşının faz çalışmalarına katılamaz. Bu bir etik kuraldır. İlaç ya da aşı geliştirme çalışmanın objektif, tarafsız yürütülmesi için konulmuştur. Siz bunu yanlış anlamışsınız. Bu aşı veya ilaç geliştirenler ilaç veya aşı geliştirildikten sonra ihtiyaçları varsa ilacı almıyor veya aşıyı olmuyor demek değil.
  • 3 Yıl Önce

Merhaba

YALAN DİNİMİZDE BÜYÜK GÜNAHLARDANDIR. BU YALANLARIN HESABINI RAB 'BİM SORACAKTIR HİÇ ŞÜPHE OLMASIN......
  • 3 Yıl Önce

Basiret

Bir sürü gereksiz rakam açıklanıyor da, Sinovac'lı kaç kişinin, biontech'li kaç kişinin kaçıncı dozdan sonra vefat ettiği, aşısızlara oranları neden açıklanmıyor? Bakanlık bu istatistikleri yapmaktan aciz mi? Bunu bile yapamayanlar nasıl 6 ayda aşı üretmeyi ve üçüncü faz testleri yıldırım hızıyla geçmeyi becerdi?
  • 3 Yıl Önce

432

herkes antikora kafayı takmış kimse antijeni söylemiyor
  • 3 Yıl Önce

DRSN

ulan illaki alman aşısını satacaklar adam kendi ürettiği aşıya güvenip aşı olmuyor millete dayamayın aşıyı
  • 3 Yıl Önce

ata

milleti hasta etmeden bırakmayacaklar....
  • 3 Yıl Önce

sahi

Otobüslere binememe rezilliğini durdurun!!!!!! İnsanlar maskesini takıp... önlemini alıp kimseyle muhattap olmadan varacağı yere varıyor...
  • 3 Yıl Önce

samimi

Yetkililere sesleniyorum; oğlum 23 Eylül'de biontek aşısı oldu yan etkileri covitten farksız.. üç gün dür yataktan kalkamıyormuş... ağır başağrısı... kaslarda ağır ağrılar...halsizlik... ishal...6 saatlik uzakta...askere gidecek kardeşini uğurlamaya gelmek için (otobüse binemem diye ) aşı olduğunu söylüyor...önceki gün fenalaşmış...biz yanında değiliz...bizim yanımıza gelemez... aşıdan önce kağıt imzalatmışlar... aşıyı yapan adam bile ne olacağını ileriki yıllarda yan etkisinin ne olduğunu bilmediğini söylerken ...bu nun sorumluluğunu kağıt imzalatarak evladıma yükleyerek ne yapmaya çalışıyorsunuz?...oğluma bir şey olursa... olsa yanında değilim...gelemiyor!!!!.gidemiyoruz!!!! bırakın bu saçmalıkları...benim gibi binlerce milyonlarcası var... insanların kanına girmeyin... başka bir yanda tanıdığım dayısı vefat ettiği için arabasına bindi ... 3 saatlik yol gitti... yüzlerce binlerce insanla muhatap olarak cenazesini gömdü... gideceği yerlere gitti...gezdi... alışverişini yaptı bir güzel gezdi geldi...olacak şey mi bu?... arabasına binen tatiline de gidiyor... kaplıcasınada...bırakın bu saçmalığı...2023ü var bunun...
  • 3 Yıl Önce

Sakarya

Bravo alkıslıyorum GDO lu insan üretmeyi başardığınız için Allah ın yarattığı insanoğlunun bağısıklığı yetmedi sizin aşilariniz insanları izole edilmemiş virüsten korumayi basardi peki ya bundan sonra o 3 doz ası ile oynadıgınıZ vucutlar ya size ihanet etmeye başlarsa
  • 3 Yıl Önce

Mehmet

Tamam güzel peki bu kadar koruyucu olan Alman aşısını neden üreten Uğur Şahin denilen adam ve bu aşıyı üretenler vurdurmuyor bi açıklasanız ikna olacağız.İşin Soru işaretli yanı burası!
  • 3 Yıl Önce

uzeyr

evet gereken soru soruldu ? cevap bekliyoruz ... bir soru da ben ekleyeyim o ki bu aşılara bu kadar güveniyorsunuz bu doktorlar peki neden sorumluluk almıyorsunuz bize imza attırıyorsunuz neden ulan ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23