• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eğitim-Bir-Sen'den 'PCR testi zorunluluğu'na tepki: İnsan hakları ihlali olan bu hatadan bir an evvel dönülmelidir!

Eğitim-Bir-Sen, haftada iki defa yapılacak olan PCR testi zorunluluğuna tepki gösterdi ve insan hakları ihlali olarak değerlendirdiği karardan geri dönülmesi çağrısında bulundu.

40 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Hayrettin

Eğitim bir senliyim. Dayatmalar canımı çok sıkar ve sivil itaatsizlik kararı almazsa bu sendika, düşünceme yakın sivil itaatsizlik kararı alan başka sendikaya geçeceğim. Domuz gribi aşısı dayatmalarına resti çeken, lakin günümüzde yelkenlerini indiren Reis de artık 2023'te partisinin neden oy kaybettiğini düşünsün dursun.
  • 3 Yıl Önce

Muzaffer Ay

Sizleri de tebrik ediyorum. PCR testi zorlanmasından Eğitim çalışanları kurtarilmalidir. Eğitim hakkı kutsaldır. Engellenemez.
  • 3 Yıl Önce

İç-dış düşmanlar Erdoğan'a tuzak kurdular

Gidişe bakılırsa, Ak Parti, aşı ve pcr mecburiyeti yüzünden tahminlerinin çok üstünde oy kaybedecek. 
  • 3 Yıl Önce

cem

Hastalığı geçirmiş olan kişilerden bilimsel olarak bağışıklık kabul edilen süreye göre PCR testi isteneceği bildirilmiş. Peki aşı olanlardan niye böyle bir şey istenmiyo aşı olup üzerinden 1 sene geçenler var. Yani hastalığı geçirenlerde bilimsel bir bağışıklık süresi var ama aşı olanlarda böyle bir bilimsel süre yok. Ne yani maksat sadece aşı olmak mı. Günlük vaka ve ölüm sayılarından kaçı aşılı kaçı aşısız bilmiyoruz. Lütfen insanların hayatını zorlaştırıcı uygulamalar yerine bilimsel şeffaf veriler sunulsun
  • 3 Yıl Önce

İdo1

Madem aşısızlar bulaştıryor bu hastalığı aşılılar neden tekrar korona ya yakalanıyor lar aşılı madem tekrar yakalanıyorsa yani o mikrobu oda artık bulaştırabilir burada aşılıyada pcr testi gerekmezmi ? oda her durumda test olacaksa aşı yı neden olsun bence insanlar haklı olarak bu işte farklı şeyler düşünüyor lar. Devlet kendini halkını korumak için bazı tedbirler alabilir fakat bunu çok iyi düşünmesi gerekir
  • 3 Yıl Önce

ali doğan

Aşı olma test yaptırma.e ozaman git dağda yaşa .bulaşıcı bir hastalıkta diğer insanların ahını alamazsınız.Hasta olunca niye hastahaneye gidiyosun.git o zaman bir kenarda sesizce bekle ne halin varsa gör.Tedbir al takdir Allah'ındır.
  • 3 Yıl Önce

Vatandaş

1. Aşı olanlarda olmayanlarda bulaşa neden olabilir 2. Aşı olmak virüsün taşıyıcılıgına bir etki etmez 3. Ası olanlarda virüsten hasta olabilir yalnizca hastaligi agir gecirmesine engel olabilir 4. Hastanelerde pcr testi olurken virüs bulasma riski yuksektir 5 Ekonomik sebepler esnafı kurtarmak siyasi endiseler ile uzaktan ogretim yerine yuzyuze ogretime gecmek oldukca yanlıs bir karardir 7. iktidar 20 yil boyunca hic olmadigi kadar pusulasinı sasirmistir 6. Liyakat tecrube anlayis yerine siyasi hirs sahiplerinin onemli makamlara atanmasi ulkeyi eninde sonunda icinden cikilmaz felaketlere surukleyecektir
  • 3 Yıl Önce

VATANDAŞ

Atın işten bu isyankarları.
  • 3 Yıl Önce

Tuna efendiye

Cumhurbaşkanına Tayyip efendi diyen saygısız. Ağzını topla haddine mi bu laf. Senin gibileri de eğitiyor bu hükümet fena mı? Biraz oku öğren mal mal konuşma.
  • 3 Yıl Önce

Murat gözükara

Neyi insan hakkı yahu... Düşünün ki şahsın biri otobüste sigara içiyor... Evet kendine zarar veriyor ama duman çevredeki insanlarda zarar veriyor zehirliyor...... Aşı olmayan İNSANDA bunun gibi... Herkese bulaştırıp zarar veriyor... Bundan dolayı aşı zorunlu olmalı... Yoksa sigarada her yerde serbest olmalı insan haklarına buda aykırı olmuş olur..
  • 3 Yıl Önce

Esra

Apt manımızdaa iki covid hastası var .Biri aşılı diğeri aşısız .Eğer aşılı olanlarda bulaştırma riski yoksa neden karantinada . Bu da gösteriyor ki aşılı olanın da aşısız olanın da bulastırma riski aynı .Hak ve adalet varsa aşılı olanlara da pcr testi uygulansın .
  • 3 Yıl Önce

Öğretmen

Sıvıl itaatsizlik kararı bekliyoruz... Yoksa Maarifsen e geçeceğiz.
  • 3 Yıl Önce

Mehmet Karahanlı

Yapılan uygulama doğru bir uygulaamdır. Çünkü aşı olmayanlar yüzünden aşı olanların hakkı engellenemez. Oldu sen aşı olmayacak ve hastalığı yayacaksın; okullar kapanacak! Ben aşı olduğum halde aşı oömayanın keyfi yüzünden okuldan olacağım. Hatta yapılan bu PCR testlerinin ücrerlerini aşı olmayanlar kendisi ödemelidir.
  • 3 Yıl Önce

tuna

Kimse bu testi yapmasın hükümet bunu çekene kadarda halk tepki koymalı insanlar zorlanamaz Tayyip efendi sana yakışmıyor bu millet bunu affetmez akıllı ol
  • 3 Yıl Önce

Asi nami diger deneysel sivi

1) virusun ilk gunlerinde medyaya yansiyan bir haberde tanzanya hukumeti pcr test cubugunun be kadar dogru ne kadar guvenli diye motor yagi visne lekesi gibi bazi lekelerden suruntu alinip avrupaya gonderiyorlar avrupadan butun gonderilenlerin hepsi covit pozitif geliyor iste pcr testinin dogrulugu 2) sayet asi gercekten koruyor ise isparta belediye baskani ve boludaki hastalar gibi bircok asili hasta nasil oluyor bunun disinda asi taraftari uzmanlar bile asinin sadece asi olani korudugunu ama baskalari icin yaymaya devam ettigini soylemektedirler bunun yaninda internet medyalarinda soyledigi gibi kureserlcilerin, DSO (yani dunya nufusunu 500 milyona dusurme dusuncesindeki Armagedencularin) tehditlerimi..... Birde asi ureticileri covit asisina deneysel sivi diyorlarmis bu tabire gire o zaman biz insankarda deneyin kobayi fare ve tavsanlarimiyiz......vb.
  • 3 Yıl Önce

İsmet

Aynen katılıyorum, teşekkürler... Ölene kadar aşıııııı ya karşıyım...
  • 3 Yıl Önce

Harputi

Arkadaş bu kadar laf etmişsin,ama hakikatten haberin yok.Aç oku; Anayasa Madde 17. Ne uzatiyorsun.Anayasayı ihlal suçu isliyorsunuz , desene.
  • 3 Yıl Önce

Deren

Pcr zorunlulugu esitlige aykiri bir uygulama olur zira aşıyı olanin da tasiyici olup virus bulaştırdığı artik bilimsel bir gercek...sadece asi olmayandan istenmesi mantikli mi?
  • 3 Yıl Önce

huseyin

öğrenci velilerine istenince kimsenin sesi çıkmaz.
  • 3 Yıl Önce

mehmet

aşımızı olalım çocuklarımızı koruyalım
  • 3 Yıl Önce

Bay b

Peki güzel itiraz ediyorsunuz peki birinin ölümüne sebep olduğunuzda bunun hesabını nasıl vereceksiniz sizin aşı olmama özgürlüğünüz olabilir ama sizin özgürlüğünüz benim özgürlüğümü etkiliyorsa yani sizin yüzünüzden hasta olursam işe gidemezsem okula gidemezsem veya birileri dul yetim veya öksüz kalırsa buna nasıl cevap vereceksiniz.
  • 3 Yıl Önce

abdrhman

SANKİ BU HASTALIKTAN ÖLÜM ORANI % 50-60 OLSA DİYECEĞİMKİ ÇOK KÖTÜ HASTALIK DEVLET ÇOK SIKI ÜSTÜNDE DURUYOR. O ZAMAN TASMAYI ŞEY MASKEYİ BOŞUNA TAKIYOR MİLLET. AŞIYA ZORLUYORLAR . ülkemizde bu güne kadar yapılan ölçümlerde korona yani grip hastalığından ülkemizde 30 bine yakın insan ölmüş bunların ne kadarı korona yani gripten ölmüş oda muammalı. ölenlerin % 95 şi 65 yaş üstü yani bir ayağı çukurda vede kronik rahatsızlığı olanlar çoğunlukta. bu 30 bine yakını 85 milyonluk nüfusumuza orantılasak %0 yani binde biri bile değil binde biri 85 bin binde yarımı 42 bin yani binde yarımı bile değil.kanserden ve diğer hastalıklardan ölenler bu korona yani grip hastalığını 50 ye 100 ze katlar. bu korona hikayesinin altında başka dolaplar dönüyor. istediğin kadar tedbir al istersen herkesi tek kişilik hücrelere tık. istersen nüfusunun % yüzünü aşıla korona bildiğimiz grip olayı asla önlenemez. Korona bildiğimiz grip enfeksiyonudur. asırlardır var ve bitmeyecektir. çünkü grip enfeksiyonu demek vücudun kendi içindeki pislikleri temizleme olayıdır. senede veya 2 senede bir muhakkak temizlik yapar. çaresi hastalık esnasında bol bol günde 5-6 su bardağı nane limon ıhlamur kaynatıp için. en az 8 gün sonra daha rahat pisliği atarsınız. bu yaşlılarda biraz daha ağır geçer. eğer insanlar grip yani korona olamazlarsa o pislik vücut içinde birikir ya kanser yapar ya başka bir hastalık yapar. yani koronasız grip enfeksiyonsuz yaşam yoktur. bu Korona diye adlandırılan bir exosome'dir ve gayet normal ve doğal bir insanın vücudunda gerçekleşen bir işlemdir. Ama malesef insanları öyle korkuttular ki sağlıklı düşünme veya araştırma ve okuma zahmetine girmeden, körü körüne bu korku aslanların yalanlarına kanıyorlar. Ha birde aman aşı çabuk bulunsun diye yalvaracak hale geldiler. Ne yazık ki bu Bill Gates denen insan düşmanın dünya nüfusunu düşürmek istediğini alenen savunduğunu ve bunu aşılar ile yapmak istediğini ve dünyada ne kadar aşı üretecek şirket varsa yüklü miktar paralar ile ortak olduğunu çoğu bilmiyor
  • 3 Yıl Önce

Derya

 insan haklarini cikartan avrupa dünyanin en büyük katilleridir avrupa her istedegini yapiyor insanhaklari denilen teröristler görmüyor türkiye unca önünü kesmek icin ya insan haklari teröristleri pedahlar ya özgürlülük denilen lgbti es cinseleri bunlari destekleyen ya teröristir ya es cinseldir.
  • 3 Yıl Önce

Ufuk

Bugüne kadar Akp nin her istediğini yaptiniz işin ucu size dokununcamı akliniza geldi hadi oradan eğitim bir sen.
  • 3 Yıl Önce

oflu baba

UC OGLUMDA IKI SER KERE ASI OLDU KESKE OGULLARIMI HAFTADA IKI KEZ PCR TESTINE TABI OLSALAR BEYLER HANIMEFENDILER SIZ HIC KORANAYA YAKALANAN BIR COCUGU HASTAHANEDE YATAKTA NEFES ALIRKEN YASADIGI ACIYI GORDUNUZMU KONUSAMIYOR SUREKLI AGLIYOR SESSIZ SESSIZ NEFES ALMAYA CALISIYOR MAKINEYE BAGLI OLDUGU HALDE ACI CEKEREK NEFES ALIYOR VE BIR SABAH DOKTOR COCUGUNUZU KAYBETTINIZ DIYENE KADAR BU SAKA DEGIL GERCEK KENDINIZE ACIMIYORSANIZ COCUGUNUZA ACIYIN BIRAKIN IKI KERE DEGIL UC KERE YAPSINLAR USTELIK,TE BEDAVA COCUGUNUZUN DURUMUNU BILMEK EN SEVINDIRICI BIR DURUMDUR
  • 3 Yıl Önce

Salih

Eğitim bir sen, kınamakla falan olacak işler değil bunlar. Sizin hukukçularının yok mu? Bu konuda hızlı bir şekilde hukuki süreci başlatıp, yürütmenin durdurulması kararı aldırın. Samimiyetinize inanalım.
  • 3 Yıl Önce

mstf

e bizim insan hakkımız ? o ne olacak sen keyif çat kahvede diye hocalarım
  • 3 Yıl Önce

YAKUP

Aşı olanın hakkı ne olacak? Mikrop yayma hakkınız var mı?
  • 3 Yıl Önce

Orhan

Aklın yolu bir
  • 3 Yıl Önce

Cemil

Aynen katılıyorum çok şükür bizimkilerden bir ses yükseldi, pcr testi kararı lütfen tekrar gözden geçirilsin illa bir taraflarımıza (burun, ağız, kol vb) test çubuğu, iğne benzeri şeyler sokmaya çalışanları uyarıyorum fena intikam almayı düşünenler olabilir aramızda bir kere siz zoraki aşıyı hem de bu devletin memuruna, ögretmenine, öğretim gorevlilerine, ögrencisine zorla dayatmaya calısırsanız bu sizin gecmisteki zorbalıklarispatı
  • 3 Yıl Önce

Egeli

Bende çocuğumun test olmayan öğretmenin derse girmesini istemiyorum.onxan çocuğuma bulastirmayacagi ne malum
  • 3 Yıl Önce

saffet

PCR testi yaptırmayanın insan hakkı var kabule Ancak anlayamadığım PCR yaptırmayıp hastalığı bulaştırdığı insanın insan hakkı yokmuuü
  • 3 Yıl Önce

SEVDA gören

Abartmayın dünyanın her yerinde böyle Almanyada yaşıyorum durum ayni gittim aşımı oldum ölmedim başka çıkar yol yok mecburen yaptiracaksiniz
  • 3 Yıl Önce

Çılgın

Ben de bu sendikaya üyeyim. Ama bu görüşlerine asla katılmıyorum. Bilakis sendikanın aşıyı özendiren açıklama yapmasını beklerdim. Anladığım kadarıyla sendikanın bir ayağı marjinal bir gurubun kontrolüne geçmiş.
  • 3 Yıl Önce

Kadir Hoca

Çok şükür en azından Eğitim Birsen sesimizi duyurdu.Öğretmen olarak kendimi çok yalnız hissetmeye başlamıştım.Teşekkürler Eğitim Birsen.
  • 3 Yıl Önce

Bir Zamanlar Kıbrıs

Koyu bir Cumhur ittifakı destekçisi olarak PCR zorunluluğu kaldırılmalı kaldırılmazsa sonucu muhalefete desteğin artışı olur
  • 3 Yıl Önce

Şahin 66

O çubuğu beyne kadar her hafta kim iki kere sokturur bu aşı zorlamaması olmuyor yazıklar olsun chp den ne farkınız var yazıklar olsun size verilen oylar haram zıkım olsun bu nasıl bir zulüm
  • 3 Yıl Önce

EĞİTİMCİ

SENDİKALARI GENEL GREVE DAVET EDİYORUM!!! Bu zulüme kimse boyun eğmesin Toplumu ne hale getirdiniz bi çıkıp lüks saraylarınızdan görün!!!  
  • 3 Yıl Önce

K maraşlı

Hani özgürlük vardı hani adalet vardı nedir aşı dikteliği eğtimide karma kesintisiz yaptınız eğitim diye bir şey kalmadı sıra insanların sağlığına geldi
  • 3 Yıl Önce

Tarihçi

Eğitim Bir Sen'e ve başkanına teşekkür ediyorum.
  • 3 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23