• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İlber Ortaylı sitem etti: Türkiye’nin en büyük problemi bu

Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde konferans verdi. Ortaylı İngilizce ve Fransızca öğrenilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Lisan öğrenmeyenlerin yüksel tahsil yapmaları boş. Türkiye’nin en büyük problemi bu. Türkiye üniversiteleri için lisan en büyük engel.” dedi.

12 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Murat

Sayin Ortayli turkiye nin en buyuk problemi chp dir..
  • 4 Yıl Önce

Yakup gökcan

İngilizler, fransızlar, amerikalılar, almanlar yabancı dil bilir mi?bir dil bir insan iki dil iki insan söylemine göre yukarıda yazdığım milletler çok cahil, dil dayatması sömürge ülkelere yapılır, mühendislerin, doktorların, hukukçuların, dil öğrenmesi zaman kaybı ve zihninin lüzumsuz meşgul edilmesidir, tercümanlık mesleği var.
  • 4 Yıl Önce

Mehmet Soylu

Lisan öğrenmek için onbinlerin yılları heba ediliyor, öğrenenlerin ise lisanın lisanslarına faydası yok. Lisan öğretecek bir sistemimiz yok, bu konuda başarımız yok ama lisan öğretmek şart. ya bi gidin loooo
  • 4 Yıl Önce

Mesut Sarp

ilber Hocam Allah sizler gibi gercek alim kişilere uzun ömür ve yeni nesilden yetişenlerede bilgelik nasib eylesin. Ancak Osmanlı tarihini en iyi bilen sen Osmanlı Devleti’nin son zamanlarında sanayinin geliştirilemediğini, vergilerin toplanamadığını, borç almayı ve ödemeyi bilmedigimizi, Bankerligin olmadıgını anlatırsan seni dokuz köyden kovarlar.
  • 4 Yıl Önce

saddi maddi

vah vah vah... onlar türkçe öğrensin.
  • 4 Yıl Önce

Bakır Gökağaç

Bilemediniz hocam ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK PROBLEMİ CAHİLLİKTİR.
  • 4 Yıl Önce

atilla

ingilizce neysede,,, fransizcaya gerek yok... ben danimarkada yasiyorum farli dil olarak, ingilizve ve almanca bilirim....fransizcayi diger avrupa ülkelerinden kimse takmaz ve sevmezde.... italyanca veya ispanyolca ögrenin daha iyi,,,veya almanca... almancada almanyadan baska yerde ise yaramaz..
  • 4 Yıl Önce

kıyamet

hocam bu yaşta bu makama gelmişsiniz bari susun boş konuşacağınıza,,.dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde yabancı dil eğitimi yok. O. sinanoğlu; "yabancı dil eğitimi bir ülkenin bağımsız olmadığının sömürge manda olduğunun alametidir. " ingilizce bilim dili değildir" diyor. doğrusu da bu.
  • 4 Yıl Önce

Hasan Tahsin

KIYAMET: Kaç yaşındasın bilmiyorum ama okuduğunu dahi anlamayacaüğ sığ bir kafan olduğu belli, bir de İlber Hocaya hadsizlik, saygısızlık yapıyorsun ki, HOŞT denilmeyi hakediyorsun ama demeyeceğim. Sinanoğlu'nu da anlamamışsın belli. Sinanoğlu eğitim dilinin yabancı olmasına karşı, yabsancı dil öğrenmeye değil, hatta aksine tam destek verir. senin gibi yabancı dil bilmeyenler kendilerini avutur ve kaldıkları gibi kalırlar böyle. Neyse belki yazdıklarım - hiç sanmıyorum ama- dürter seni de aklı başına gelir, yabancı bir dil öğrenmeye ve dünyaya daha farklı bakmaya başlarsın.

Hasan Tahsin

KIYAMET: Kaç yaşındasın bilmiyorum ama okuduğunu dahi anlamayacaüğ sığ bir kafan olduğu belli, bir de İlber Hocaya hadsizlik, saygısızlık yapıyorsun ki, HOŞT denilmeyi hakediyorsun ama demeyeceğim. Sinanoğlu'nu da anlamamışsın belli. Sinanoğlu eğitim dilinin yabancı olmasına karşı yabsancı dil öğrenmeye değil, hatta aksine tam destek verir. senin gibi yabancı dil bilmeyenler kendilerini avutur ve kaldıkları gibi kalırlar böyle. Neyse belki yazdıklarım - hiç sanmıyorum ama- dürtyer seni de aklım başına gelir, yabancı bir dil öğrenmeye ve dünyaya daha farklı bakmaya başlarsın.

Küçük bir hatırlatma

O. Sinanoğlu yabancı dille eğitime karşıydı ve ben de yabancı dille eğitim veren bir üniversite mezunu olarak aynı düşüncedeyim. Yabancı dil eğitimi ise tamamen ayrı bir konu. Her alanda sadece alanında yetkin değil dil bilen bilim insanlarına fazlasıyla ihtiyaç vardır.

Yusuf Sami TÜRKER

Sayın Hoca’m; Lisan konusunda söylediklerinize % 100 katılıyorum.
  • 4 Yıl Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23