• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avustralya'nın itlaf edeceği develer için Türkiye'den flaş talep!

Avustralya'da yaşanan büyük yangın devam ederken, dünya büyük bir üzüntüyle olanları izliyor. Avustralya'nın yaklaşık 10 bin yabani devenin itlaf edileceğinin bildirilmesi üzerine İHH, ''İtlaf etmeyin, konserve haline getirerek yardıma muhtaç kişilere ulaştıralım'' çağrısında bulundu.

30 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Rasi DUMAN

"Muasır Batı Medeniyeti" denilerek, bize gaye/maksat/hedef gösterilen ahlâksızlık ve alçaklık normlarının bir üyesi olan Avustralya, o kıtanın "yerlileri" olan Aborjinler'den sonra, şimdi de deve ve yabânî at "soykırımı"na hazırlanıyor. Nerede şimdi o çevreciler, doğacılar, yeşillikçiler, hayvanseverler...?!!! Hepsi "tamsiper"..., "görmedim-duymadım-bilmiyorum", değil mi? Hani arasıra sâhillerine vuran balinaları denize geri döndürme görüntüleri yayınlayarak, "insanlık dersi" vermeye kalkan Avustralyalılar ( aslında, İngilizler ) var ya..., onlar açık denizlerde ve gözlerden uzakta, binlerce balinanın da katilleridirler. İHH'nın bu teklifini çok yerinde, doğru ve isâbetli buluyorum. Hatta KIZILAY ve diğer yardım kuruluşlarımız da, bu faaliyetin içinde olmalıdırlar.
  • 4 Yıl Önce

Hasan

Bence gemi gönderip buraya taşıyalım develeri, çiftlik kurarız. Hem taşıma için de kullanılır. Onların kestiği deve yenmez ki...
  • 4 Yıl Önce

YAŞAR

Ben Türkiye'de aç kaldığı için ölen bir haber hiç duymadım. Hatta Bu sabah İstanbul'da bir hayır sever insanların bakkal borçlarını kapattığı haberi yayınlandı. Ayrıca her ne kadar bizim büyük sermaye sahibi zengin iş adamlarımız bu konuda umursamaz ve cimri olsalar da, azda olsa içlerinde merhamet sahibi hayır sever olan zenginlerimiz de var. Bunların kurmuş olduğu hayır vakıflar ve diğer hayır vakıflarına yapılan yardımlar sayesinde, aç insanlarımızın karnı doymakta. İHH vakfın neden İdlip ve Afrika ülkelerine daha çok yardım gitmesinin sebebi, İdlipte yaşanan soykırım ve oradaki Müslümanlara kıyım. Afrikayı söylemiyorum bile. O yüzden İHH üzerinden siyasi rant sağlamak isteyenleri bir kere daha düşünmelerini tavsiye ederim. O kadar yardım sever iseniz, siz zenginler arasında bir vakıf kurun da Memleketteki açları doyurun.
  • 4 Yıl Önce

Tufan

Kim Ne Derse Desin Bence Harika Bir Fikir Tebrikler İHH, Bazı Yorumculara Hayret Ediyorum Doğruya Ne Zaman Doğru Diyebileceğiz, Eskiden Bizim Gibi Sosyal Demokratlar Mazlumun Yanında Yer Alırdı Her Şeye Muhalefet Olunmazki...
  • 4 Yıl Önce

Ax111

Hiç bir şey sanıldığı gibi değil.Google da arat gözün ile gör ihh'nın yaptığı yolsuzluklar nelermiş saf da değilsin anlarsın.
  • 4 Yıl Önce

Hırsızlık yolsuzluk denince akla gelen?

DĞRC 'nun söylediği yalan değil size şu kadarını söyleyeyim hırsızlık yolsuzluk yapan yardım adı altında sizi çok büyük bir azap bekliyor.
  • 4 Yıl Önce

Mümine

Çok güzel bir haber. Develerin katledileceği haberi beni şaşırmıştım. Hem eti yenilebilir bir hayvanın telef edilmesi önlenmiş olur hem de binlerce aç insan protein almış olur.
  • 4 Yıl Önce

Ax111

"DĞRC" denen kerdeş, senin gibi zavallıların derdi çöplüğü karıştıran bir kaç gariban değil. Senin gibilerin derdi, Erdoğan'ı dövmek. AK Parti'yi dövmek. Türkiye'yi dövmek. Namus ve vicdan sahiplerini dövmek. Çöplük karıştıran ABD'de yok mu?! Japonya'da yok mu?! Fransa'da yok mu?! Almanya'da yok mu?! Nerede yok çöp karıştıran? Senin mahallen de yok mu? Bir tas çorba verdin mi?!?!?! İşiniz gücünü şeytanlık. Onu açık açık söyleyemiyorsunuz tabi. Ama dolaylı, hileli, yalan yollardan her numaraya baş vuruyorsunuz. İşte siz busunuz. Türkiye' de aç vardı da, susuz vardı da bir kere zekat verdin mi, sadaka verdin mi, öşürün ne olduğunu bilir misin? İnfak nedir? Hayır hasenat sahibi misin? Yok ,yok, yok... Şimdi yalana bir saat verin, elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin, İdlip'deki, Mayanmar'daki, Afrika çöllerindeki aç ve susuzlarla, evsiz ve yurtsuzlarla, bombaların altın can derdine düşmüş insanlarla Türkiye'deki çöp karıştıranların durumu bir mi?!?!?!?!?! Unutmayın dostlar birilerinin derdi Erdoğan’ı dövmek. Çünkü Erdoğan’ın hamleleri onları çok gerdi. Dövme ve hatta yok etme işini doğrudan yapamıyorlar. Bir takım yollarla iyi niyetli ve kötü niyetli insanları manipüle ederek yapıyorlar. Bizim insanımız da bu oyuna geliyorlar maalesef. Bu tür oyunlar iyi niyetli insanları da , kötü niyetli insanları da türbüle eder. Hatta halka Stockholm Sendromu yaşatırlar. İstanbul’da CHP’nin belediyeyi alması Stockholm’dan başka neyle izah edilebilir.Kalın sağlıcakla.
  • 4 Yıl Önce

Sevilay

Ihh seni çok seviyorum.benim de aklıma geldi keşke böyle kesip dağıtılsa diye
  • 4 Yıl Önce

Abidin

Aman ha bende korktum . Bu develerle atlarıda Türkiye olarak madem siz bakamıyorsunuz bize gönderin biz bakalım diyeceğiz diye. Nasıl olsa alışığız 4 milyon Suriye liye bakıyoruz.
  • 4 Yıl Önce

Orhan ERGÜN

İHHnın teklifini taktirle karşılıyorum. en güzeli bu şekilde olur zaten . hayvanlar telef edilmektense yardıma muhtaç insanlara dağılması çok güzel olur .
  • 4 Yıl Önce

Mikail okuroğlu

Çoookkk muhteşem olur inşaallah kabul ederler benimde aklımdan geçmişti ALLAH CC RAZI OLSUN INŞAALLAH AMİNN.
  • 4 Yıl Önce

orhandemir

Bazı din tüccarları para kokusu almışsa ben olsam o develeri bir araya toplar üzerine atom bombası atarım. Yardım ayağına deve ticaretine girecek olanlara duyurulur. Yeter be çok yediniz yeter artık yahu.
  • 4 Yıl Önce

Abdi

Allah razı olsun, bence harika olmuş, Türkiye'de et alamayanlara da dağıtırlarsa sevinirim...
  • 4 Yıl Önce

hmmm

izin vereceklerini sanmıyorum, şeytanları izin vermez. ama verirlerse mükemmel olur.BM de dillendirilse, uluslar arası basına yansıması sağlansa, reklam olsun diye izin verebilirler.
  • 4 Yıl Önce

abdrhman

DESENE YAKINDA MARKETLERDE KONSERVE ŞEKLİNDE SATIŞA SUNARLAR
  • 4 Yıl Önce

akitokuru

HELAL OLSUN IHH YA, SAMİMİ İNSANLIK DERDİ OLAN BUNU YAPARDI
  • 4 Yıl Önce

Faruk Alci

Bence cok iyi bir fikir. Turkiye hukumet olarak girisimde bulunsun hatta. Gonullu getirip hayvancilik yapanlara ikiser adet versinler. 10.000 degil 20.000 nini getirsinler
  • 4 Yıl Önce

ahmet

Allah cc İhh dan razı olsun inşaallah kabul edilir. Bizde yardım ederiz.
  • 4 Yıl Önce

Vecdi

İnşallah develeri vurma fikri iptal olur. Hem gavur ülkeden deve eti helal olmaz bunu ihh bilmiyor mu ? Para kokusu var bu işte
  • 4 Yıl Önce

....

Deve öldürerek öi ateş söndürecek bu kafirler?
  • 4 Yıl Önce

Türkiye 'de et alamayan yok mu ki;

Yardımlar hep dışarıya? Nerede denetim yok öncelik ile oraya yardım yapılsın ki yolsuzluk yapmak daha kolay olsun.Adamsanız önce Türkiye 'deki açları doyurursunuz sizi gidi sizi ...
  • 4 Yıl Önce

koray kaplan

avustralya ingilizleri yüzyıl önce katlettikleri yerli aborjin halkın ve avustralya kaplanlarının ceremesini ödüyor. Ne demişler zulümle abad olunmaz.
  • 4 Yıl Önce

Davudi

Akıllıca
  • 4 Yıl Önce

DĞRC

Niye Türkiye'deki et alamayan milyonları öncelikle düşünmüyorlar? ? TÜRKİYE 'de ihtiyacı olan aç olan et yemeyen yo mu bir sürü insan çöplük karıştıracak durumda bu insani denen vakıflar hep yurtdışına yardım etmek istiyor bence sebeplerinden biri yurt dışında denetim olmadığından daha kolay yolsuzluk yapabilmeleri ...
  • 4 Yıl Önce

Mehmed

1-Yurt içinde de yardımlar var. 2-Türkiye'de durumu iyi olan müslümanlar var yardım edebiliyorlar. Kurban kesip dağıtabiliyorlar. 3-İdlib'te ekonomik hayat neredeyse durmuş. Üretim yok ticaret çok az. Hiçbirinde yok ki birbirlerine dağıtsınlar.

ziyag

kişi başkalarını kendi gibi bilirmiş

ahmet

kişi kendisi gibi bilirmiş karşısındakini. Allah razı olsun diyeceğine eleştirmek hangi mantık. Allaha şükür ülkemizde mükemmel olmasa da sosyal yardım gerek devlet gerek vatandaş eliyle yapılıyor. lakin bahsettikleri ülkelerde ne devlet var nede yardım edecek vatandaş. O yüzden fazla lisan etmeyin. Diyorsanız Allah razı olsun deyin.Onuda demiyecekseniz az ötede konuşunda milletin şevkini kırmayın.

Mustafa

İyiya işte onuda sen yap. Hem Türkiyede karıştıracak çöp var ama yardım edilen yerlerde oda yok. Son söz; işiniz gücünüz muhalefet olmak, ömründe hiç bir açı doyurdun mu? bir yetimin başını okşadın mı? Bol keseden salla gitsin, hayatınız beleş olmuş.

mustafa divarcı

Aslında iyi fikir,o bölgeye yakın ihtiyaç sahiplerine kavurma yapılıp dagıtılabilir.Türkiyeye çok uzak senin kalbin bozuk DĞRC yoksa kasıtlı bi derdinmi var.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23