• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet'ten 'hutbe' eleştirilerine cevap! Derinden yaralamıştır

Diyanet'ten 'hutbe' eleştirilerine cevap! Derinden yaralamıştır

41 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Saadet seçmeni milli görüş mensubu

Cuma günleri, minberde okunan hutbelerin mevzuu dört mezhebe göre Allah, Kur'an ve Dindir... Sarhoşları, inkarcıları medh etme makamı değildir, din ile alakası olmayanın hatta "bütün dinleri boğup denizin dibine atmak istiyorum" diyen fasık, münkir ve sarhoşları medh etme yeri değildir...
  • 18 Gün Önce

Gerçekten de öyle tüm Müslümanları ve İslâm camiasını detinden yaralanmıştır

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Cuma hutbesini 'saçmalık', 'hadsizlik' gibi nitelemeler ve gelişigüzel ifadelerle, araştırmadan ve incitici bir üslupla değerlendirmek, başta ibadet bilinciyle cuma hutbelerini dinleyen vatandaşlarımız olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığımızın mensuplarını derinden yaralamıştır." açıklamasını yaptı." Çok güzel ve haklı bir açıklama olmuş ..
  • 2 Ay Önce

ertan

münafık ve kafirler örtünmeye karşı çıkar..
  • 2 Ay Önce

ASYA

CHP artık Ayetlerden bile rahatsız olmaya başladı. Bu işin sonu hayır değil iktidar olunca neler yapacaklar İsrail gibi Müslümanlara mı saldırılacak.
  • 2 Ay Önce

hıdır diker

erbaş artık git diyanetide kendinide yeteri kadar rezil ettin daha çok rezil olmadan kendin istifa et . diyanetide kapatmak lazım başka bir isimde birim kurulsun şimdiki diyenetin elemanlarınıda sorgulanmalılar ve yeni birime alınmamalılar? şimdiki diyanet c.h.p. den beter. gerisini siz anlayın?.
  • 2 Ay Önce

ertan

yobaz ahmak ne diyorsun..münafıkların lafıyla hareket edilmez

Vahap

Diyaneti kapatmak kimsenin haddine değildir ama islah etmek evet bu olabilir.

Vahap Kalyoncu

Hadsızın önde gideni cahil ve terbiyesiz adam sana ne sen zaten inanmiyorsunki ha inaniyorsan o zaman bu terbiyesizliğin niye sen ve senin gibiler kırmızı görmüş boğa gibi İslama ve müslümanlara saldırıp kime selam çakıyorsunuz.
  • 2 Ay Önce

Allah' in emriymi§ !

kim diyor ?...
  • 2 Ay Önce

Realite

Be hey fasık, münkir, din hasmı! okusana nur suresini, ahzab suresini gör kimin emriymiş tesettür?

Vahap

Allah diyor kardeşim allah nur süresi 29,30,31. ayetleri lütfen bir oku da hiç olmazsa daha fazla günaha girme ha gireceksende o senin bileceğin iş ama kim diyor,ne diyor ,nerde diyor gibi aptalca soruları sormadan önce al bir kuran meali de en azından bir kere oku.

Mucit

Cuma hutbesi o hafta o beldede olan hadiseler in kongresi dir Ankara dan gönderilen edebiyat ı okumak değil dir
  • 2 Ay Önce

malum

YA BU UYARI MÜSLÜMANLARA YANİ BİZLERE.müslüman olmayanlar neden cahilliklerini dışa vurur ki. deniz yücel sizin bu milletin vergisiyle maaş almanız ve milletin MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNİNE BU KADAR UZAK OLUŞUNUZ atalarınızdan heralde. papazlara ses çıkartmazsınız MÜSLÜMANA GELİNCE ASLAN kesilmeniz sebebi nedir acaba ?
  • 2 Ay Önce

hesap

DİYANETİN O HUTBESİ BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN İNANMAYAN KAFİRLER İÇİN DEĞİL EVET ALLAHIN EMRİNİ KİMSE ELEŞTİREMEZ
  • 2 Ay Önce

Çavuş recep

Allah adaletle hükmedin diyor. Hani nerde adalet, hak hukuk. Bir hutbe okutsana .
  • 2 Ay Önce

Zafer

Sen hiç cuma namazına gittin mi?

mesut

ne yazık ki bi baba eşine ve kızına tessettür Allah'ın emri ben sadece size tebliğ etmekle yükümlüyüm sizde Allah'ın siz kadınlara emrettiği üzere amel etmek ile mükellefsiniz aksi takdir de Allah ve resulüne savaş açarak kendinize zülüm ediyorsunuz diyemiyor
  • 2 Ay Önce

mesut

ne yazık ki bi baba eşine ve kızına tessettür Allah'ın emri ben sadece size tebliğ etmekle yükümlüyüm sizde Allah'ın siz kadınlara emrettiği üzere amel etmek ile mükellefsiniz aksi takdir de Allah ve resulüne savaş açarak kendinize zülüm ediyorsunuz diyemiyor
  • 2 Ay Önce

Vahap

Bence diyorda Kızı ve hanımı onu takmıyor neden takmıyor çünkü laik ve sapık düzen kızından ,karısından yana da ondan.

Halil Göktaş

eyvah chp de bu tip zat lar üremeye devam ediyor. Dedesi babası Anası sülalesi keşke kendi gibi düşünsey di de dünyaya gelmeseydi.
  • 2 Ay Önce

bahauddin

Farkındamısınız bilmiyorum, bu aralar, deizm agnostizm ayağına kafirler her platformda islama ve müslümanlara saldırıyorlar. Bunun kollektif ve planlı bir saldırı olduğunu bir tek ben mi düşünüyorum.
  • 2 Ay Önce

Vahap

Aslında onlar her zaman saldırıyor islama da belki siz yeni fark etmiş olabilirsiniz.

Kimse

Hem demokratik ve laik devleti kutsayacak ve topluma sevdireceksin hem de laik siyasetcinin eleştirisine darılacaksın. Yok öyle üç kuruşa beş köfte
  • 2 Ay Önce

Vahap

Ne yani laik ateistler gibi kuran ayetlerini inkarmi etseydi.

Turan

Diyanet hutbe ile vaazı karıştırmış durumda... Hutbeler seminer seviyesinde çok uzun, gereksiz açıklama ve örneklerle dolu! Bir ayet, bir hadis belki ikişer cümlelik açıklama! Bir paragraf cümle ne başı belli, ne sonu, kaybolup gidiyorsun! Yoksa amaç bu mu?
  • 2 Ay Önce

malum

müslüman neden bu kadar rahatsız oluyor HUTBE ve VAAZ dan acaba

Zafer

Sen baya zeki birisin ama ayet ve hadisleri açıklamak gerekiyor bu ülkede kıskaca hukukçular türkçe yazılan bir anayasa maddesinde bile anlaşamıyor sen ayet ve hadisleri açıklamadan okuyup anlayacak kaç kişi var bilirmisin sen kedi işini yap diyanete karışma yeter

hasel

Cuma hutbesi şart,olması gerekiyor.Ama,EZANLAR,ÇOK GÜZEL VE ALÇALTIP,YÜKSELTİLMEDEN;UZATMADAN OKUNMALI.Buna dikkat edilmiyor.
  • 2 Ay Önce

Ömer Faruk KOCABAŞ

Allah'ım bunlara bir daha iktidar olup muktadir olma fırsatı vermesin inşallah,bunların kıyamete kadar gerçek niyetleri asla değişmez,tek dertleri mü'minler ve İslam dini ve aile...
  • 2 Ay Önce

Yorumlar

___ Şaşırdık mı??? ___ Asla!!! ___ sadece kim diye sorduk... CHP ise din düşmanlığı hayat tarzları...
  • 2 Ay Önce

Misafir

Yüce Allah ‘ in sözünden rahatsiz olanlar var demek????
  • 2 Ay Önce

devrimci

BUNLAR GEP İYİ GÜZEL ŞEYLERDEN RAHATSIZ OLUR. ALDIRMA GÖNÜL. İŞİNE DEVAM ET. DİN DÜŞMANI TABİ DİNİ AÇIKLAMADAN RAHATSIZ OLACAK. ... KERVEN YÜRÜYECEK. ASIL ŞİMDİ SAADETE OY VERENLER BUNLARA DESTEK VERDİĞİ İÇİN CEHENNEMİ BOYLAYACAK.
  • 2 Ay Önce

Ibrahim

Bir Müslüman nefsini ve tutkularını ilah edinmişlerse asla ve asla anlaşamaz. Müslümanın Müslüman Dan başka dostu yoktur. Ama ahir zaman Müslümanlarında ciddi bir acizlik ve zelillik var. Bundan bir önce kurtulup davasına sahip çıkmalı.
  • 2 Ay Önce

Vahap

İşte işin özü ve özeti budur başka söze de gerek yoktur.

Sadık

Dinin sözle tebliği, ayet ve hadislerin kullarına bildirilmesi değil mi? Neden şahsi kanaat ve anlayışlar, sanki dinmiş gibi anlatılıyor. Beyanı, Allah(C.C.) yapar.
  • 2 Ay Önce

Zafer

Diyanet hadis ve ayetleri cuma hutbesinde okuyor ve açıklıyor sahsi fikirlerini söylemiyor

asim keskin

dogru bir mesleye deginmis. Amaaaaaaa, önemli bir engel yada husu var neden buna degilnilmiyor? evlenecek cocuklari daha aile kurmadan ömür boyu birdca sokuyorlar. Vay evi olacak vay aravasi vay isi vay okulunu bitirsein meslegini eline alsin vay mutfagini siz yatak odasi biz. Ya dügünler ve nisanlarda harcaan paralar. Sonucta su soru sorulmalidir bu dügünlerden nisanlasrdan kim kazaniyor? cevap:Kuyumcular, alisveris merkezleri, Düsügün salonlari ve calgicilar kazaniyor. Bu nedenle, lütfen evlendiorin bir ev tutun icindede bir yataklair olsun yeterr onlara da deyin ki, kendi kendinize elinizden geldigi yavas yavas esyalarinizi alin. göreceksiniz mutlu olacaklar. Ulan avrupalir evlenirken hic bir sey yapmiyor ve mutlu oluyorlar yaw.
  • 2 Ay Önce

Mükremin İncedağ

Hutbede "Şairin dediği gibi" cümlelere ve vatansever bile olsalar şairlerin şiirlerine yer vermek tek keli eyle cehalet. Ayetlere, hadislere dururken, şairin dediği gibi cümleler abesle iştigal. Böyle hutbeler istemiyoruz.
  • 2 Ay Önce

Zafer

Bizde seni istemiyoruz ne olaca şimdi.

ABDÜLHAMİD

Allaha savaş açanlar kendi hutbelerini de kendileri yazıyor.sende kendi hutbeni yazmışsın.

Görüş

Tek cümlelik cevap, Allah'in ayetleeinden ancak kafirler rahatsız olur.
  • 2 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23