• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzmir’in göbeğinde iki genç hayatını kaybetmişti Elektrik akımı faciasında gözler bilirkişi raporunda

İzmir’in göbeğinde iki genç hayatını kaybetmişti Elektrik akımı faciasında gözler bilirkişi raporunda

6 Yorum
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Cihat Omay

Ariza kaydi yok deniliyor. Bu, toplumumuzdaki duyarsizlik ve tembellik ile ilgili. Yani, o mazgali ve mazgalin arasindan görünen kalin ama siyrik elektrik sebeke kablosunu gören herhangi bir esnaf, sakin, vatandas bunu Su, Elektrik, Belediye, Muhtar hatta gerekirse Cimer'e iletebilirdi. Diyelim ki iletildi, oradaki ilgililer bu sikayeti saha personellerine "kontrol" ve gerekiyorsa "düzeltme müdahalesi" seklinde aktarabiliyor olmaliydilar. Bu tür efor, ekipman ve dolayisi ile is gücü (ödeme) gerektiren isleri kurulu sistem degil, bizzat bir-iki yetkili tarafindan onaniyor. Ama günde yüzlerce sikayet alan bu yetkililer siradan bir tarama yapiyor, kücük veya önemsizleri ayiklayip bir sonraki sikayete itiyorlar. Zaten yapacaklari baska seyleri oldugundan bu tarama ve onama islemleri muhtemelen günün baslangicinda bir cay saati kadar bir zaman araliginda gerceklesiyordur. Diyelim ki sikayet olusturuldu, ilgililerin gözünden düsmedi, kacmadi ve saha personeline durum iletildi. Simdi sahadaki personelin durumu kontrol edip, yeteri ekipmanlar ile düzeltme isine girismeleri gaerekiyor. Kontrol genelde tamam, ama yeteri ekipman durmumu sakat! kepce, kamyon, yol kesme, ekip, kablo, hat plani... Bunun yerine hizli cözüme gidiliyor zira imkanlar az, ekipman eksik, perosnel yogun ya da yetersiz. Hizlica sarip sarmaliyorlar, sonrasi Allah Kerim'e kaliyor. Kimse tehlikenin ve ciddiyetin farkinda degil! Ayni duyarsizlik elektrik diregini, kofrasini dikecek personelin su hattina zarar verdiklerini gördükleri halde cimento ile acitklari deligi kapatmalari gibi. Su icin icin atmaya ve topraga bosalmaya devam ediyor, ama sonucta görnen dikilen direk! Yaziklar oslun sitemi kuramayanlara, yaziklar olsun ilgisiz ve beceriksiz maas alanlara. Allah Rahmet etsin.
  • 2 Ay Önce

Leyl....

50×50 menhol rögar kutusu yüksek mukavemetli ve uzun ömürlü PE katkılı bir üründür. Park ve bahçelerde inşaat ve alt yapı çalışmalarında, elektrik telefon ve tesisat hatlarının kolayca toplanmasını sağlamaktadır. Paratoner ve topraklama uygulamaları yapacağını zaman çözüm sağlamaktadır
  • 2 Ay Önce

Leyl....

Bunu daha once de car$af car$af yazdim. Menhol kutulari var. Thermo Plastik yuksek isiya dayanikli yeraltinda elektrik kablo bolgelerini belirleyen, ve elektrik kablolarini izole eden. Topraklanmaga ve elektrik kablolarini saklanmasina uygun.. Yoksa yeralti dan internet geciyor, dogalgaz geciyor. Bir badka sebepden acilinca bir kepce vurulsa orada bir acik olsa boyle rögar kapagina sirayet ediyor. Ikisi de metal.. Oysa bu kutucuklar sayesinde hem arizalar kolay tesbit ediliyor, hem kacaklar..
  • 2 Ay Önce

Misafir

Ülkemizde kininsanlar çok sorumsuz. Akillari yanlizca para ve maddiyat
  • 2 Ay Önce

CHP seçmeni

İzmirli chpkaka seçmenleri bu konuya ne diyor acaba. Her defasında 100 senelik beçeriksiz chp terör örgütünü seçiyorlar.
  • 2 Ay Önce

İzmir ilkel çağda

İzmir rakipsiz sadece CHP nin insafında İzmirli hak ediyor mu?evet hak ediyor asıl biz İstanbullular ne yapacağız?İzmir beter olsun beni İstanbul ilgilendiriyor İstanbul yaşanmaz hale geldi CHP oy verenlere sürekli lanet okuyurum hiç işe yaramıyor çaresiz İstanbullu!
  • 2 Ay Önce
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23