• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Zekeriya Say
Zekeriya Say
TÜM YAZILARI

İBB’nin değil de eşcinsellerin başkanı sanki!

12 Ocak 2023
A


Zekeriya Say İletişim: [email protected]

 

Fransız bir anne ve Tunuslu bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Bertrand Delanoe, 1998 yılında katıldığı bir televizyon programında eşcinsel olduğunu açıkladı. 3 yıl sonra da Paris’in ilk “eşcinsel” Belediye Başkanı oldu.

Aynı yıl, “homo belediye başkanı” modası Fransa’dan, Almanya’ya sıçradı.

Berlinliler, eşcinsel Klaus Wowereit’i belediye başkanlığı koltuğuna oturttu.

Paris ve Berlin’den sonra New York belediye meclis başkanlığına seçilen Christine Quinn de “eşcinsel” olduğunu açıkladı.

Batı’nın başkentlerinde “gay başkan” akımının virüs gibi yayıldığı bir dönemde, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi Eş Başkanı Daniel Cohn Bendit, sözde temaslarda bulunarak, TBMM’de ÖDP ve DTP (şimdiki HDP)’lileri ziyaret etti.

Bendit, Ankara’da gerçekleşen görüşmede, durduk yere; “İstanbul eşcinsel bir belediye başkanına hazır olsun” dedi. 

Ziyaret sırasında hazirun arasında yer alan eşcinsel yazar Murathan Mungan, Bendit’in sözleri üzerine; “Ben aday olabilirim” diyerek ortaya atılsa da orada bulunanlar bu sözlere gülmekle yetindi.

Kasım 2007’de gerçekleşen bu görüşme sonrası yapılan 2009 ve 2014 seçimlerini AK Parti kazandı ve Daniel Cohn Bendit’in isteği gerçekleşmedi.

Derken…

Önce 31 Mart’ta, ardından 23 Haziran’da tekrarlanan İBB seçimlerini CHP’li Ekrem İmamoğlu kazandı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı iken belediyenin logosundaki “Kırlangıç”ı LGBTİ renklerine boyayan İmamoğlu, İBB’nin logosunu da sapkın homoların paçavralarına benzetti.

Henüz 17 günlük “çiçeği burnunda” bir başkan iken, Belediye Meclisi’nin 2. oturumunda, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” kurulması önerisini verdi.

Allah’ın lanetlediği eşcinselliği destekleyen bu öneri, AK Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile reddedildi de İstanbul halkı rahat bir nefes aldı.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” birimi kurma hayali Cumhur İttifakı engeline takılan CHP’li İmamoğlu, bu kez aralarında abdestli, alnı secdeli insanların da olduğu İBB personeline zorunlu “eşcinselleri tanıma” dersi verdi. 

Daha da fenası, “ramazan ayı” nedeniyle ara verilen sapkın eğitime, mübarek ayın bitmesiyle yeniden başlandı.

Bu arada, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ zırvasını toplumsal tabana yaymayı misyon edinen ve başkanlığını eski CHP MYK üyesi Gülseren Onanç’ın yaptığı SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katılan İmamoğlu, “Kurum olarak her vatandaşın yanında olduğumuz gibi LGBTİ+’ların da yanındayız. Bizimle iletişim kurma konusunda daha etkin olmalarını diliyorum” diyerek, İBB olarak her zaman LGBTİ’lerin yanında olduklarını itiraf etti.

Bu arada..

İçinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan İstanbul’un kaynaklarını sapkınlar için seferber eden İmamoğlu’na bağlı İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından belediye çalışanlarına gönderilen ‘Personel Memnuniyet Anketi’nde ise “işaretlenmesi zorunlu” olarak belirtilen cinsiyet kısmında yer alan  ‘Kadın’, ‘Erkek’ ifadelerinin yanına ‘Diğer’ seçeneğinin de eklenerek, eşcinsellere resmi alan açıldığı ortaya çıktı.

İşte bu ortamda Haber Global’da Jülide Ateş’in sunduğu “40” programına katılan İmamoğlu, “eşcinsel evlilikleri onaylıyor musunuz” sorusuna “hayır” demek yerine, “Tabii ki eşcinsel vatandaşlarımızın da yaşam kalitelerini ya da yaşam ile ilgili özgürlüklerini korumakla ilgili sorumluluğumuz var” diyerek muğlak bir cevap verdi.

Sapkınlara desteğini her platformda sürdüren İmamoğlu, bu kez bir adım ileri giderek İBB’ye eşcinsel personel alımı yaptı. Daha önce Şişli Belediyesi’ne ait Toplumsal Eşitlik Merkezi’nde ‘uzman’ sıfatıyla çalışan LGBTİ sevicisi Zelal Yalçın ile Elif Avcı’yı transfer etti.

Yetmedi…

İBB’nin 25 yıl sonra içki satmaya başladığı Müze Gazhane’nin kapısını ardına kadar eşcinsel sapkınlarına açarak, tarihi mekânda “LGBTİ+’ların Kentsel Barınma Hakkı ve Yerelde Çözüm Arayışları” isimli atölye programı düzenledi. 

Seçim öncesi bir gecede 5-10 iftara katılan, muhafazakâr kesimin oyunu alabilmek için cami cami dolaşan, sabah namazını bile cemaatle kılan İmamoğlu, son olarak sapkın homoları kasım- aralık-ocak aylarını kapsayan sözde yaşam ve kültür dergisi “İBB İST”in kapağına taşıdı.

Bununla yetinmeyen İmamoğlu, iğrenç dergiyi başta akit olmak üzere tüm basın kuruluşlarına gönderdi. Yetinmemiş olmalı ki…

Alenen “sapkınlık” propagandası yapılan paçavrayı, aralarında AK Partili ve MHP’lilerin de olduğu İBB Meclis üyelerine göndermiş.

Bu duruma isyan eden AK Parti İBB Grup Sözcüsü Av. Murat Türkyılmaz, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bu dergiyi bir daha ev adresime göndermeyin. LGBT propagandanız için başka kapıya!” diyerek, İmamoğlu yönetimine gereken cevabı verdi.

Türkyılmaz, dün aynı konu ile ilgili İBB Meclis’inde gerçekleşen görüşmelerde de tepkisini sürdürdü.

*

Tabii 3.5 yıllık sürede tüm bu olan biteni görünce, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi Daniel Cohn Bendit’in 2007’de yaptığı açıklamasında pek haksız olmadığı açıkça görülüyor.

Tamam!..

İstanbul’un eşcinsel bir belediye başkanı yok ama… 

Maalesef İstanbul’un bütün imkânlarını eşcinseller için seferber eden Ekrem İmamoğlu gibi biri var.

Ne diyelim…

Bu duruma sebep olan Müslüman kardeşlerimiz utansın!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fatih

Aynen öyle

Yorumcu

Akparti yasayı getirdiği gibi geri gönderiyor. Sen şimdi yasayı geri göndereni değil de, seçildiğinde tekrar yürülüğe sokacak olanın mı yanındasın doğrucu? Senin aklın başında mı?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23