• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Yaşar Değirmenci
Yaşar Değirmenci
TÜM YAZILARI

F.B. Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’a Mektup (DİB’e gönderdiği mektup ve düşündürdükleri)

02 Haziran 2021
A


Yaşar Değirmenci İletişim: [email protected]

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde cuma vaazında  isim vermeden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’u ima eden bir cümlesinden dolayı Düzce Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Müftü açığa alındı. Bu yetmedi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a mektup yazdı ve müftünün sözlerinden duyduğu ‘gönül kırıklığını’ bildirdi! 

Ali Koç’a sormak lazım: DİB’ye müftüyle ilgili mektup yazıyorsun da, DİB’nin yurtiçinde ve yurtdışında verdiği hizmetlerle ilgili katkıda bulunmak, yüklerini almak, bu vesileyle Allah’ın rızasını kazanmaya dönük yardımcı olma ile alakalı bir talebin (mektup, müracaat, vs.) var mı?  

Kaç tane cami veya Kur’an Kursu gibi bir hizmete katkıda bulundun? Kaç tane İHL veya İlahiyata giden, yahut başörtülü öğrenciye burs verdin? 

İnsan bu mektubu göndermeden biraz düşünüp ‘Müftüye şikayet mektubu’ yazmaz. Biraz duygu tarafın olsaydı; nefs muhasebesi yapar; bu ‘mektup hatası’na düşmezdin.  

 DİB da devlet memuru statüsünde olunca soruşturma; hem de açığa alarak. Tabii Diyanet İşleri Başkanı da olsa ‘Devlet Memurluğu’ndan önce Allah’ın memuru olduğumuz unutuluyor.  

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un spordan başka el atmadığı bir iş kaldı mı? Ali Koç Fenerbahçe Başkanı seçildikten sonra icraatlarından birisi de Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen HeForShe (cinsiyet eşitliği için dayanışma) hareketiyle işbirliği içerisine girmesi. Erkek veya kadın cinslerini insan fıtratına aykırı hale getirmeye çalışmak da ailevi değerleri ortadan kaldırma teşebbüsüdür. Türk aile yapısını zedeleyecek, çarpık uygulamalara çanak tutacak ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ gibi bir düşüncenin, Fenerbahçe spor kulübü camiasında meşrulaştırılmaya çalışılmasıyla kalmayıp, marifetmiş gibi kulübün resmi sitesinde sayısız başlık ve içerik altında faaliyetler içerisinde yer alması aileyi yıkmaya matuf bir durum değil mi?  

Gezi olayı eylemlerini yapanlara sahip çıkan kim? Ağırlayıp, Divan Oteli’ni kullandırtan kim? Otelini teröristlerin, provokatörlerin, vatan, devlet ve millet düşmanlarının sığınağı haline getirilmesini sağlayan kim? Daha sayayım mı? 

Gücün müftüye mi yetti!  

Kendi değerlerinden, kültüründen, attığın bir adımın, yaptığın bir tek hareketin varsa söyleyebilir misin? Söyleyemezsin çünkü kendi hayat tarzının, çıkarlarının dışındakilere tahammülsüzlüğünüz had safhada! 

Sana söylenecek söz:  

‘Haddini bilmeyen adam’ oluşun. Baban, deden bile tıraş olmaya Atina’ya gidiyordu. Hep aynı çizginin adamlarısınız. Ayrıca deden Vehbi Koç’u incele. (Yazardım ama bir makaleye sığmaz.) ‘Gücün ahlakı’nı yerleştirip ona güveniyorsunuz. Bizler de ‘ahlakın gücü’ne… 

Bu mücadele bitmez, bitmeyecek. Biz kazanırız, kazanacağız. Geçici dünyanın imkan ve zevklerini ebedîymiş gibi düşünenler hep kaybederler/kaybetmişlerdir. Bizler; fânilikler içinde ebedîliğin kazanıldığını unutmayız. Ya siz?! Hep kazanmak hırs ve ihtirası. Manevi değerler ile ilginiz, hassasiyetiniz olmadığı için; pandemi dahil yaşananlardan ne ibret alırsınız, ne de ders çıkarırsınız. Sadece meşhursunuz o kadar. Meşhurluğunuza da meşruiyet kazandırmaya çalışıyorsunuz. Makyavel’in ‘hedefe ulaşmak da her yol mübah’ düşüncesiyle de hareket ediyorsunuz. Başkanlığını yaptığın kulübünde hem oynamış, hem de antrenörlük yapmış Emre, Eyüp Sultan’a bir sabah namazına giderken seni de götürsün. Belki değişimine vesile olur. (Otakçılar Lisesi’nde okurken tanırım.) 

Kendi kutsallarınızdan habersiz, yapay kutsallar içindesiniz.  İnşallah fildişi kuledeki hayatınız biter de kendi değerlerinizle tanışırsınız. Tabii kâbilse… 

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili fesih kararının iptali ile açıklamalar, yorumlar, vs. Sana mı düştü? Gayleri, lezbiyenleri, homoseksüelleri morarttı, sen de onları yalnız bırakmadın destek vererek. Senin yaptıklarınla Fenerbahçe kulübü başkanlığı görevinin ne ilgisi var. Pis işlerle ilgili desteklerine bu güzide kulübümüzü de bulaştırıyorsun. Yazıklar olsun.  

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinden, sana ne Ali Koç? Gayliği, lezbiyenliği, homoseksüelliği meşrulaştırma amaçlı İstanbul Sözleşmesi, bir spor kulübünden nasıl destek alabilir? Aileyi yıkmak amacından başka ‘Gaylerden, lezbiyenlerden, homoseksüellerden beklentin ne?’ Sporla ilgisi olmayan konularda da FB’yi yanlış yönlendirmiyor musun? İşine baksana. “Emri bil maruf nehyi anil münker”i yapmakla görevli mütevazi bir ilçenin müftüsünden niye rahatsız oluyorsun? Hak ve hakikatten yana olan, yanlışın, çirkinin, gayri ahlakiliğin karşısında bulunan müftüyü ziyaret edip, görüşüp söylediklerinin eğer var ise yanlışlığını ifade edemez miydin? Ne yazık ki ölçüye uyma değil; ölçü koyma huylarınız, alışkanlıklarınız devam ediyor ve edecek… 

Vazgeçemezsiniz, gücünüz bu! Fenerbahçe gibi önemli spor camiasının, kişisel ve ideolojilerle yönetilmesinin tutarlı hiçbir tarafı yoktur. Hele müftüyü DİB’na şikayetin de.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bornovali

Tebrikler.

Molla Mustafa

İstanbul imam hatip lisesinde okurken. Ders kitaplarında firavun Nemrut Karun çok geçerdi. Merak ederdim bunları nasıl diye. Meğerse bugün bunlardan çok varmış. Şimdi ahiretteki hallerini merak ediyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23