• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Taha Emre Özdemir
Taha Emre Özdemir
Taha Emre Özdemir
TÜM YAZILARI

FETÖ darbe yapamasa da amacına ulaştı!

15 Temmuz 2024
A


Taha Emre Özdemir İletişim:

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 koca yıl geçse de “Türk milletinin darbeye ve darbecilere karşı öfkesi” hala dinmedi..

Eğer hainlerin darbesi planladıkları şekilde gerçekleşseydi, Allah muhafaza bugün bambaşka bir Türkiye'yi konuşuyor olacaktık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile halkın bütünleşerek geri püskürttüğü 15 Temmuz akşamındaki ülkeye ihanet girişimi “bir an bile unutulmamalı”.

FETÖ dünya tarihinin gördüğü “en kritik ve profesyonel” örgütlerden birisi..

Ve hala Türkiye'deki varlıkları sürüyor..

Bugün ülkemizde tartışılan birçok konunun altını kazıdığımızda FETÖ emarelerini görüyoruz..

15 Temmuz'un 8. yıldönümünde ülke genelinde yapılacak olan şehitlerimizi anma etkinlikleri hainlerle mücadele için büyük önem arz ediyor..

Türkiye bu akşam ülkemizin birlik ve bütünlüğüne göz diken vatan hainlerine yine meydan okuyacak.

Hain darbe girişiminin maddi sonuçlarına bakarsak, 248 vatandaşımız asker görünümlü teröristler tarafından şehit edildi.. 48 saatlik destansı vatan direnişinde 2 bin 196 vatandaşımız da yaralandı. Bu acı unutulmamalı, unutturulmamalı.

15 Temmuz günü vesilesiyle şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Vatan müdafaasında yaralanan kardeşlerimizin gazilik mertebelerinin de mübarek olması için dua ediyoruz..

Yalnız her ne kadar FETÖ'nün hain kalkışma girişimini başaramadığı düşünülse de bu ihanet “ehl-i sünnete yönelik bir darbe” olarak hafızalara kazındı.

Bugün tasavvuf yolunda insanların hidayeti için hizmet eden ehl-i sünnet cemaat ve tarikatlar, tek dertleri yüce Allah'ın (c.c.) hak dinine düşmanlık olan münkirler tarafından hedefe konurken, FETÖ ile kıyaslanıyor..

Kimse 15 Temmuz ihanetinin bu yönünü konuşmak istemese de FETÖ'nün asıl maksatlarından birisi de hiç şüphe yok ki Türk milletinin itikadını bozmaktı..

Yıllarca, yüce dinimiz İslam'ı maske olarak kullanan FETÖ yöneticileri insanların inançlarını istismar etti...

Saf duygulara sahip Anadolu Müslümanlarından bazıları maalesef geçen yıllar içinde örgüte birer aparat oldu..

FETÖ gibi tarihi, Fetullah Gülen adındaki adamın gençlik yıllarından öte gitmeyen 50-60 yıllık bir örgütü, bugün İslam'a hizmet eden, geçmişi Hazreti Ebubekir'e (r.a.) kadar uzanan, yüzyıllardır insanları yüce Allah'ı (c.c.) zikretmek suretiyle hidayete davet eden tarikatlarla kıyaslamak ise bu dine en büyük düşmanlıktır..

Bu düşmanlığın en net örneği de Menzil üzerinden gösteriliyor..

Özellikle, Seyyid Abdulbaki el Hüseyni Hazretleri'nin (k.s.) emanetini Rabbine (c.c.) teslim ettiği günden beri Menzil köyündeki irşad faaliyetini televizyon ekranlarında, gazetelerde ve sosyal medyada hedef alanlara baktığımızda hepsinin ağzından şu ortak cümlenin çıktığını görüyoruz: FETÖ'den ders almadınız mı?

İşte Fetullah Gülen elebaşılığındaki örgütün bu ülkeye vurduğu en büyük darbe bu cümlede gizli..

Münkir zaten düşman..

İnanan zaten inanıyor...

Ancak toplumun inanan ve inanmayan iki grup arasında kalmış ciddi bir kesimi ise bu münkirlerin etkisinde kalarak, "Evet, FETÖ'den ders almalıyız" sözüyle ahmakların aklına uyuyor..

FETÖ işte tam olarak bunu hedefliyordu. “Bu ülkeden ehl-i sünneti söküp atmak”..

Çünkü yurt dışındaki sahipleri ve onlara hizmet eden Fetullah Gülen de biliyor ki bu memleket, şeriata ve sünnete sıkı sıkıya bağlı Müslümanlar olduğu sürece ele geçirilemeyecek.

Bu noktada uyanık davranmalıyız. Yüce Allah’ın (c.c.) dinine hizmet edip, korumak hepimizin asli görevi..

Bugün ehl-i sünnet cemaat ve tarikatları hedef alanlar aslında İslam’ı, İslam toprağı Anadolu’yu ele geçirmeye çalışıyor..

Bu yüzden “FETÖ zaten başaramadı” diyerek gevşemek en büyük hata olur. İslam’a gerçekten hizmet eden tarikatlar hala FETÖ’nün saldırıları altında..

FETÖ, üzerinde etkinliğinin olduğu gazetecileriyle ve örgüt mensupları aracılığıyla bir yandan “FETÖ’den ders almadınız mı?” sözlerini dillendirmeyi sürdürürken, diğer yandan da yine aynı çizgideki yandaşlarıyla ehl-i sünnete bağlı Müslümanların arasında fitne tohumları ekiyor..

Ehl-i sünnet olmak ise Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sav) mübarek dudaklarından dökülen hadis-i şerifiyle bize öğrettiklerine bağlı kalmayı gerektiriyor:

“Kıyametten hemen önce karanlık gecenin parçaları gibi fitneler var. Kişi o fitnelerde mü'min olarak sabaha erer, akşama kafir olur; mü'min olarak akşama erer, sabaha kafir çıkar. O fitnede oturan, ayakta durandan hayırlıdır. Yürüyen koşandan hayırlıdır.”

Allah’ın (c.c.) şeriatına ve Efendimiz’in (sav) sünnetine sıkı sıkıya sarılıp, FETÖ ve destekçilerinin tehditleri karşısında dik durmalı, akıllı olmalı ve bu tuzaklara düşmemeliyiz.

Evet, FETÖ bu ülkede ciddi bir darbe yaptı. Hala da saldırılarını sürdürüyor..

Yüce Allah (c.c.) hepimizi İslam düşmanlarının bu şerli planlarından muhafaza etsin..

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

Merakımdan soruyorum 15 temmuzda kimler vefat etti fakir halk ..

Ahmet Faruk

Fetöşler çok sinsi bir şekilde devletin içinde halen daha örgütleniyorlar. Bu fetöşlerin kökü kurutulmalı artık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23