• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Taha Emre Özdemir
Taha Emre Özdemir
Taha Emre Özdemir
TÜM YAZILARI

Fatih Erbakan bu sözleri bilmeyerek söylemiş olmalı!

28 Mayıs 2024
A


Taha Emre Özdemir İletişim:

AK Parti iktidarının üzerinde çalıştığı başıboş sokak köpeklerinin önlenmesine ilişkin yasa tasarısı sözde hayvanseverler tarafından hedef alınmaya devam ederken, AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'e, hazırlanan tasarının detaylarını anlattı.

Güler, sözde hayvanseverler tarafından çarpıtılan meseleye dikkat çekti.

" 'Köpeklerin hepsi uyutulacak, öldürülecek' algısı gerçek değil."

Evet, sayın Güler'in de söylediği gibi köpeklerin uyutulma aşamasına gelmesi için bir süreç yaşanacak.

Önce sokaklar, başıboş köpeklerden, “hepsinin” toplanarak barınaklara götürülmesi suretiyle temizlenecek. Sonra, barınağa yerleştirilen her bir köpek için ilana çıkılacak. Sahiplenen olmazsa, bu köpeklerin saldırgan olanları uyutulacak.

İnsanı korumak için bundan daha insani bir yöntem olabilir mi?

Ama gelin görün ki köpek lobisi muhalefet partilerini etkisi altına aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ortalı oynuyor. "Hayvanları katletmeyelim" derken, 1.5-2 senede bu işi çözeceklerini iddia ediyor.

Türkiye'nin bu işi ötelemeye sabrının kalmadığını da herkes biliyor.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM'den ise samimiyetten uzak bir itiraz geldi. İnsan katleden örgütü destekleyenler, bugün "hayvanları katletmek insanlara yakışmaz" şeklinde riyakarca mesaj veriyorlar.

İYİ Partili yetkililer de açıklamalarında DEM ve CHP ile aynı çizgide duruyor.

Herkes kendine yakışan şekilde bir değerlendirme yapıyor..

Peki ya Fatih Erbakan?

Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak'ı arıyoruz, 'Bu iş İslam'da nasıldır hocam?' diyoruz, 5 sayfa izahatta bulunuyor.

Delilleriyle anlatıyor, Efendimiz'in (sav) hayatından örnekler veriyor. Cevabından anlıyoruz ki İslam, zararlı köpeklerin toplumdan tecrit edilmesini buyuruyor. Onları yaşatabilecek sağlıklı bir ortam bulunamadığı taktirde de "itlafa" izin veriyor. Yalnız öldürülecek köpeklerin “kuduz ve benzeri hastalıklara sahip olması ile saldırgan olması” şartını arıyor.

İhsan Şenocak hocamızın bize özelde yaptığı açıklamasında söyledikleri, diğer alimlerin de ortak noktası.

İktidarın getireceği çözüm yolu henüz kaba hatlarıyla biliniyor.. Yasa tasarısı tam haliyle kamuoyuyla paylaşıldığında onu da konuşuruz inşallah..

Sayın Erbakan ise alimlerin tamamına kulak tıkayıp, yasaya karşı çıktığını belirttiği açıklamasında, İhsan Şenocak Hoca’nın 5 sayfalık sözlerini tek cümleye indiriyor.

Diyor ki Erbakan; "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır."

Fatih Erbakan bu açıklamayı yanlışlıkla yapmıştır, ben böyle inanıyorum. Peygamber Efendimiz'in (sav) de kendi döneminde saldırgan köpekleri öldürme emri verdiğini, bu konu üzerindeki birçok hadis-i şerifini bilmediğini düşünmüyorum.

Sayın Erbakan'ın hemen her konuda iktidara karşı olduğunu göz önünde bulundurabiliyorum ama bu konuda da sırf itiraz etmiş olmak için, "Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır." şeklinde itikaden sıkıntılı bir cümle kullanacağına inanmıyorum..

Bu arada; CHP, İYİ Parti, DEM ve Yeniden Refah'ın itirazına karşın MHP, HÜDA PAR, BBP ve AK Parti'nin desteklediği bir formülü konuşuyoruz. Yasa tasarısının TBMM tatile girmeden görüşülmesi bekleniyor.

Siyaset üstü bu konuda umuyoruz ki toplumun hayrına olacak, tüm partilerin desteklediği bir formül hayata geçirilir.

İnsan canının söz konusu olduğu bu durumda, bir avuç azınlığa fırsat verecek kararların alınmaması umuduyla..

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakan Temür

Öldürmek canilik arkadaş sen kimsin bir hayvanın canını alıyorsun neye göre saldırgan kime göre zaten barınakta hayvan kafes içinde.Bu hayvanlar için ayrı bir vergi toplanıp kısırlaştırılıp bakımları yapıla bilir.

Salih

Barınakları güclendirilmeli ve kısırlaştırma olmalı.Bir Müslüman olarak ikdidara bu konuda katılmıyorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23