• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

HDP’li mecliste gizli oturum tehlikelidir...

18 Ocak 2024
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

HDP bir türlü Türkiye  partisi olamadı. Olması da mümkün değil. HDP Kandil’e bağlı Kandil’deki PKK’lılar ise AB ve ABD’ye bağlı. Kimi zaman Rusya kimi zaman da İran’a bağlı. Oysa kendi iradesiyle siyaset yapabilse bu ülkeye de kendilerine de katkıları olurdu.  

Elbette bu ülkede Kürt kökenli vatandaşlarımıza  karşı yanlışlar yapılmıştır. Beyaz Toroslar hâlâ hafızamızda. İnsanların Kürtçe konuşmalarından rahatsız olanlar baskı ile işkenceyle vazgeçirmeye çalışmışlardır. Halk zorla terör örgütü yanına itilmiştir. 

 AK Parti ile birlikte başlayan açılım ve demokratikleşme süreci faydalı olmuştur. Devletimiz kimi zaman kantarın topuzunu kaçırmış kamu güvenliğini ihmal etmiştir. Öyle ki PKK terör örgütü mensupları hendekler kazmışlar, barikatlar kurmuşlardır. Neyse ki bu süreçten vazgeçilmiş doğru yol bulunmuştur.  

Kürt halkının haklı talepleri PKK’nın istismar aracı haline gelmişti. Devletimiz ve milletimiz HDP-DEM siyasetine alan açmıştır. Onlar demokratik siyaset yerine PKK’nın yanında yer almayı tercih etmişlerdir. Maalesef demokratik dönüşüm yarım kalmıştır.  

HDP yeni adıyla DEM Partisi PKK’dan bağımsız hareket edemez. Etmeleri de mümkün değildir. İşin kötü tarafı PKK terör örgütü de kendi başına hareket edemez. Kimi zaman İran’la oynaşır kimi zaman ABD’nin kucağına oturur, kimi zaman AB ülkelerinin. 

Muhalefet partileri sürekli mecliste gizli oturum yapılsın derler. CHP-HDP ile ortak seçimlere girmeyi planlıyor. O nedenle HDP ne derse onu yapacak konuma geldi. İkide bir Milli Savunma Bakanı meclise gelsin bilgi versin diyorlar. İyi de kediye ciğer emanet edilir mi? Bu HDP’nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ biz sırtımızı PKK’ya YPG’ye dayıyoruz demedi mi? Selahattin Demirtaş Başkan APO’nun heykelini dikeceğiz demedi mi? Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş ile Kandil’de resimleri çıkmadı mı?  

Milli Savunma Bakanı meclise gelecek ve sınır ötesi harekatla ilgili bilgi verecek olacak iş mi? İyi de önceki gün meclise geldi ve bilgi verdi diyenler çıkabilir. Tamam da bu da yanlıştır. Kaldı ki zaten detaylı bilgi verilmedi. Buna rağmen mecliste gizli oturum ve hatta bilgilendirme yanlıştır. 

Biz şu kampta görev yapıyoruz, şurada üs kurduk, şu kadar asker, şu kadar uçakla bölgedeyiz mi diyecek? Kahraman Mehmetçiğimizin nasıl harekat yaptığını mı dile getirecek. Öyle saçmalık olur mu! Dışişleri Bakanı uluslararası alanda neler yaptıklarını mı anlatacak? Daha Hakan Fidan ya da Yaşar Güler açıklama yapar yapmaz PKK’nın bilgisi olur. 

Dünyanın hiçbir ülkesinde kendi ülkesini bölmek isteyenlere mecliste olma imkanı verilmez. ABD Senatosunda IŞİD’i destekleyen vekil olabilir mi? Almanya kendi ülkesini bölmek isteyenleri meclise taşır mı? Bir tek bizim ülkemizde bölücüler mecliste. HDP mecliste demokratik olarak olmalıdır. Ancak PKK terör örgütü demediği takdirde mecliste olamaz. 

İktidar ve muhalefet teröre karşı  birlikte olmalıyız. Bu ülke bizim. Bakın Suriye’de yaşananlara, bakın Irak’ta yaşananlara. Ders almalıyız. Küresel siyonizm ülkemizi ve bölgeyi paramparça etmek istiyor. ABD ve İsrail ülkemizi bölmek istiyor. Biz ülkemizi kaybedersek düşman sen AK Partili misin sen CHP’li misin demez. Suriye’de dedi mi? Bu ülke paramparça oldu. İnsanlar yurtlarını terk ettiler. Aklımızı başımıza alalım. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yusuf

2000 yılında Ercişte sınıf öğretmeniydim. Kaymakam Selami Altinok halkla Kürtçe konuşmamızı yasaklamıştı. Tayyibe kurban olsun. Şimdi milletvekili .

Muhterem

Ak parti MHP ve iyi parti bir de BBP milletvekilleri toplanıp kapatma önerisi versin bu terör sevicilerin partisi için. Ben CHP olsam destek verirdim bu öneriye ama emin olun iktidar böyle bir şeyi hiç istemez. Siyaseten çökebilir ak parti, karşı tarafa diyecek sözü kalmaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23