• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Selma Savcı
Selma Savcı
Selma Savcı
TÜM YAZILARI

Başı boş köpek mi, başı boş insan mı? Ajda, Pınar şirinelik peşinde

26 Mayıs 2024
A


Selma Savcı İletişim: [email protected]

Giderek artan ve vatandaşların korkulu rüyası haline gelen başıboş sokak köpeği sorunu insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Başıboş köpekler, hem can kayıplarına hem ağır yaralanmalara hem de ömür boyu travmalara neden olmaya devam ediyor.

Başta çocuk, kadın ve yaşlılar olmak üzere toplumun genelinde kabus haline gelen başıboş sokak köpeği sorunu bitmiyor. Özellikle son yıllarda artan saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor. Türkiye'deki başıboş köpek sorunu vatandaşlar arasında infiale sebep oluyor. Ülke genelinde 21 ayda 13'ü çocuk 56 vatandaş, köpek saldırısı sonucu hayatını maalesef kaybetti..

Kaybetti kaybetmesine ama bir o kadar da bu köpeklerle hemhal olmuş bazı mamaları kesilmesin isteyenler de var kuşkusuz. Zaten bizim memleketimizde muhalefet demek ortaya sağlam bir karşılık koymaktan öte anlamsız ve bir o kadar da saçma sapan argümanlarla karşı koymaktır. Bakıyorsunuz yurdun özellikle burjuva kesimlerinde köpeğini alan, köpek makyajı yapan sonra şarkıcı Hatice soytarısı gibi köpek taklidi yaparak masanın altında dolaşan ve yine 78 yaşındaki botokstan neredeyse tanınmayacak halde olan Ajda Pekkan ise, bu mevzu için, 'Bizi de uyutsunlar o zaman' diyerek aklınca tepki gösterip malum tarafa şirinelik yapma peşindeler…

Şimdi bu arkadaşlara şunu sormak lazım; evet bu sorun ciddi bir sorun bakın yazımın girişinde bahsettiğim gibi 56 vatandaşımız can verdi. Kimse şunu söylemiyor, herkesin bağı bahçesi vardır özel mülkü vardır orada köpekleriyle mutlu mesut yaşayanlara bir engelleme söz konusu yok zaten, olay çok açık ve net, evlatlarımız ve özellikle yaşlı büyüklerimiz için büyük tehlike arzeden ve sokaklarda, otobüs duraklarında sere serpe uzanmış ve her an her saniye tehlikeye davetiye çıkaran başıboş köpeklerden bahsediyoruz. Ama bu ayrımı yapamayacak kadar gözleri kör, kulakları sağır olan zevat o kadar çok ki birine anlatıyorsun bir diğeri alıyor eline sazı ve çalmaya başlıyor…

Meclis’te tartışılmaya açılan konu şu her gün başıboş köpeklerin fazlalaştığı ve özellikle kırsal bölgelerde evlatlarımız ve ailemiz için tehlike arz eden bu görüntünün düzenlenmesi adına hem uyutulma ve bu uyutulma sürece öncesinde de sahiplenilerek başıboş modundan çıkarılması hedefleniyor köpeklerin.
Burada karşı mahallenin konuyu “köpeklere özgürlük”ten tutun da “Kısırlaştır, yerinde yaşat” tarzındaki sloganik tavırlarına getirmesinin tek nedeni var; sizler de gayet iyi biliyorsunuz ki, devlet politikasına karşı çıkıp bazı kesimlerin değirmenine su taşımak en kolay iş gibi durmakta... Burası benim konum değil, ben toplumsal olarak olaya bakmayı yeğliyorum. Yoksa A partisi, B partisi gözüyle konuyu basite indirgemek benim işim değil. Kaldı ki, buradan nemalanan bazı kesimlere de söz vermek istemem kesinlikle.

Bizim en önemli değerlerimiz evlatlarımız ve yaşlılarımız, bakın her gün televizyonlara ve haber ajanslarına… 17 yaşındaki lise öğrencisi Nurbahar’dan, 8 yaşındaki Burak’a; Muş’taki 80 yaşındaki Medine Teyzem’den, Konyalı lise öğrencisi Ahmet Furkan’a kadar sayısız insanımız da vücudunda ve zihninde ağır yaralarla hayatını sürdürmek zorunda.

Bu olay toplumsal bir sorundur ve acilen çözülmesi için de devletimizin dirayetiyle alınacak kararlar bütünüyle bir an önce sonlandırılmalıdır.
Siz bakmayın sosyete tayfasına özellikle X Pet isimli firmasıyla mama lobisinden nemalanan Yağmur Atacan'ın eşi oyuncu Pınar Altuğ gibilerine… Bu kesimin tek derdi mamalarının kesilmemesidir. Yoksa emin olun her gün instagramlarından 4-5 köpeğin arasına girerek poz paylaşmalarının samimiyetsizliğini yaptıkları eylemlerle çok daha iyi anlayabilirsiniz.

Bir başka konu ise; bu sözde sosyete tayfasının bir gün gördünüz mü, klavye başından kalkıpta Gazze’de aylardır süren İsrail soykırımı karşısında bir eyleme giriştiklerini… Göremezsiniz çünkü bunların hayat felsefesinde insan yok ki… Gazze’de masum bebekler, körpecik çocuklar katledilirken gık çıkartmayan sosyete çukuru bugün geldiğimiz noktada “başıboş köpeklerin” arkasına sığınarak borazanlarını öttürmeyi marifet sayarlar..

Ne diyelim Allah bunların tümüne akıl ve fikir versin. Bizler de elbette gördüğünüz her köpeği alın itlaf edin demiyoruz, doğru yöntemlerle ve doğru teşhislerle yola devam edip, bu sorunu ortadan kaldırın diyoruz. Bunu da yazalım ki, yarın bizi de hayvan düşmanı yapıp yola çıkmasınlar.
Dedik ya, bunların mamaları kesildiği zaman tıpkı o başıboş köpekler gibi saldırganlaşabilirler Allah muhafaza…

Selam ve dua ile…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Pusula

Devletimiz sokak köpeklerine çözüm bulamıyorsa vatandaşın yapacağı tek şey silahlanmak!Pkk veya chp terör örgütü yetmiyormuş gibi bir de sokak köpeği terörü peydah oldu,zaten ülkemde terör hiç bitmedi ki...

ÖZCAN ŞAHİN

GÜNAYDIN ülkemiz başıboş göçmen ve köpeklerle doldu sokaklarda kocaman köpekler dolaşıyor yatıyor tabii bunları ancak halkın arasına girip dolaşanlar görüyor ANKARANIN GÖBEĞİ KIZILAYDA bir dolaşıma her yerde bu iri köpekler ya yatıyor ya dolaşıyor her çeşit insanlar dolu ne iş yaparlar nerede yaşarlar belli değil bu çok tehlikeli EFENDİM
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23