• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Recep Öncel
Recep Öncel
TÜM YAZILARI

İSTANBUL’DA RAMAZAN ve YEREL SEÇİMLER

24 Mart 2024
A


Recep Öncel İletişim: [email protected]

Şair Nedim, "Bu şehr-i Stanbul ki bi -misl ü bahadır,

Bir sengine yekpare acem mülki fedadır.” demiş.
Sultan II. Mehmet, “Ya İstanbul beni ya ben İstanbul’u.” anlayışıyla fetih yapmış, sonunda da peygamberimizin övgüsüne layık olmuş.
İmparator Napolyon ise, “Dünyada tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu.” diyerek düşüncesini ifade etmiş.
Evet, İstanbul hep sevilmiş…
Ben de sevdim İstanbul’u...
Bu şehirde denizin mavisini, erguvanın pembesini, ormanın yeşilini, boğazı, adaları ve eşsiz manzarayı sevdim.
Fatih, Sultanahmet, Eminönü, Üsküdar, Beşiktaş, Kandilli, Emirgan, Beykoz, Sarıyer, Bakırköy, Florya, Kadıköy, Suadiye’yi sevdim.
Eyüp Sultan, Topkapı Sarayı ve Mukaddes Emanetler, Dolmabahçe, Beylerbeyi, Telli Baba, Hz. Yuşa; velhasıl bu şehri sevdim.
Ayasofya (İslam’ın İstanbul’daki varlığını sembolize ediyor), Taksim Camii (Pera bölgesinde müslümanın duruşunu simgeliyor), Çamlıca Camii’ni (bulunduğu tepede bir hükümdar edasıyla dosta düşmana karşı güç gösteriyor)…
İstanbul’a bu eserleri kazandıran Tayyip Bey’den Allah razı olsun.
İstanbul’da ramazanı ve camilerde mahyalarla, “La ilahe illallah, Muhammedun resûlullah”, “Oruç tut sıhhat bul”, “Tebessüm sadakadır”, “İslam kardeşliktir, temizlik imandandır” gibi sergilenen mesajları sevdim. Camiler, minareler ve mahyalar bu şehre ayrı bir anlam katıyor...
İstanbul’da tarih var.
İstanbul’da tabiat var.
İstanbul’da kültür var.
İstanbul’da ekonomi var.
Öyle ki İstanbul, birçok alanda bu ülkenin en önemli şehridir.

İstanbul, aynı zamanda vakıflarımızın başkentidir.
Vakıflar, bazılarının söylediğinin aksine çok ciddi hizmetler vermektedirler.
Bilhassa mübarek Ramazan’da, fakir fukaraya destek çıkarak, öğrencilere burs vererek ve mazlum coğrafyalara başta Gazze olmak üzere yardım ulaştırmaktadırlar.
Aynı zamanda iftarlar düzenleyerek bu vesileyle toplumda kaynaşmaya vesile olmaktadırlar.

Bendeniz,14 Mart Perşembe günü Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nda iftar ettim. Burada dostlarla birlikte ramazan ve kulluk ile ilgili hoş bir sohbet dinledik. Vakıf gönüllüleriyle hasbihal ettik.
16 Mart Cumartesi günü ise Birlik Vakfı’nda iftara katıldım. Burada da bürokrat, akademisyen, gazeteci, milletvekili arkadaşlarla bir araya geldik. Ülkemizin ve müslümanların meselelerini konuştuk.
Hasılı kelam her iki vakıfta da faydalı görüşmelerde bulunduk.
Duam odur ki Allah(cc), vakıflarımıza sabah-ı haşre kadar islama ve ümmete hizmet etme imkanları lütfetsin.
Ayrıca, Türkiye’de hayır faaliyetleri yapan Ensar, İlim Yayma, İHH, TÜRGEV vb. vakıflarımızın hepsini tebrik ediyor, sizleri de kurumlarımıza yardım yapmaya davet ediyorum.

Seçimler

Bu şehirde yaşamak güzel ama kıymetini bilmek gerekiyor.
Malum İstanbul çok zaman kaybetti.
Mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, verdiği sözleri bile hatırlamıyor. Yüzmeye veya kayak yapmaya gidiyor. Büyükelçilerle yemek yiyor. İstanbul ile ilgilenmeye zaman bulamıyor.
Murat Kurum ise daha önce bakanlık yapmış, toplu konut idaresi başkanlığı görevinde bulunmuş, deneyimli bir isimdir. İstanbul’a değer katacak bir adaydır. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
Murat beyin bazı vaatleri ve bu anlamda tespitlerimiz şu şekildedir:
‘’Sadece İstanbul diyerek yola çıktık, İstanbul’u Türkiye Yüzyılı’nın öncü şehri haline getireceğiz.
Risksiz İstanbul, tarihe geçecek dönüşümle 650 bin yeni konut yapacağız. Gerçekten kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor. Deprem bu ülkenin ve İstanbul’un gerçeğidir. Ayrıca yarısı bizden diyerek kentsel dönüşüme destek olunması önemlidir.
Dertsiz İstanbul, 9 yeni biyolojik arıtma tesisi inşa edeceğiz. İmamoğlu arıtma tesislerini iptal etmişti.
Büyükşehirler için bu tesisler, olmazsa olmaz derecede ehemmiyetlidir.
İstanbul’un iki yakasında da sahipsiz hayvan barınakları yapılması projesi, şehrimizde başıboş hayvanların son zamanlarda ortaya çıkardığı sorunların çözülmesine fayda sağlayacaktır.
İstanbul’da hasta yakınlarına ücretsiz konaklama merkezi projesiyle, imkânı olmayan hasta yakınları bu şekilde daha ekonomik olarak hastalarıyla ilgilenme imkanı bulacaktır.
Zahmetsiz İstanbul, ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 39 dakikaya düşecek ve Çilesiz İstanbul, 5 yılda iki kata çıkacak raylı sistemle, sorunlara çözüm bulmaya çalışılacaktır.
Trafiksiz İstanbul, iki yakada trafiği rahatlatacak iki büyük tünelle, en önemli problemlerden birisi olan trafik meselesinin halledilecektir.

İstanbul’da ihtiyaç sahibi emeklilere doğalgaz desteği verilecek, ilköğretim öğrencilerine ise toplu, taşıma ücretsiz olacaktır. İspark’ta %25 indirim, öğrenci evlerine doğalgaz desteği, öğrencilere toplu taşımada %40 indirim, tüm öğretmenlere indirimli ulaşım, ihtiyaç sahibi emeklilere aylık 2500 lira destek ödemesi yapılacaktır. İstanbul için yüz bin kadın girişimciye 100 bin lira destek, ebeveynlere aile kartı ile ücretsiz ulaşım gibi vatandaşlara ekonomik destek sağlanacaktır.
Evlenecek gençlere 50 bin lira destek, üniversite öğrencilerine 10 bin lira eğitim desteği, ilk iş kuran gençlere 100 bin lira hibe, İstanbul’da 39 ilçede 100 bin girişimciye paylaşımlı ofis projeleri gerçekleştirilecektir.
Benzersiz İstanbul ile, botanik parkı, 39 ilçede mahalle bahçeleri, İstanbul’daki okullara temizlik ve güvenlik desteği yapılacaktır.”

Ey İstanbul!
Murat Kurum’a bu hizmetleri yapma imkanı verelim.
Tercihimizi ‘gerçek belediyecilikten’ yana kullanalım.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yusuf Ziya Öztürk

Bizi İstanbula gitmiş gibi yaptınız. Tespitler. Vakıflar. Ançak bukadar güzel anlatılır. Bunun için önçeden vakıfların içinden gelmek lazımmış. Murat beyede. Fatih olmak yakışır. İnşallah. Hayaller gercek olur

Vahap Kalyoncu

Bilesiniz ki emeklı çok kızgın çoook ama buna rağmen asla solaklara oy vermez ve de sandığa da gitmez nihayetinde bir uyarı da Allahın emri zaten belki Ak partinin ayakları yere basar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23