• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Recep Öncel
Recep Öncel
TÜM YAZILARI

1071 Malazgirt - 2024 Türkiye

01 Eylül 2024
A


Recep Öncel İletişim: [email protected]

Tarih; 26 Ağustos 1071 Türk ordusu ve Bizans ordusu Malazgirt’te karşı karşıya geldiler. Malazgirt, Doğu Anadolu’da Van Gölü’nün kuzeyinde bulunmaktadır.

Bu savaşta; Türk Ordu Komutanı Büyük Selçuklu Devletinin hükümdarı Sultan Alparslan, Bizans Ordu Komutanı Hükümdar Roman Diyojen’dir.

Selçuklu Sultanı Alparslan savaş yapılacağı cuma günü ordusuna imam oldu ve namaz kıldırdı. Sultan Alparslan, beyaz bir elbise giymişti. Askerlere bir konuşma yaparak; bu elbise ölürsem kefenim olsun, benimle gelmek isteyen peşime düşsün, istemeyenler serbestçe dönebilir; dedi ve askerlerini motive etti.

Sonuçta, Türk ordusu düşmanın üzerine yürüdü ve çetin bir savaş başladı. Malazgirt’te Bizans ordusu 200 bin kişi, Türk ordusu 50 bin kişiydi. Türk ordusu, sayıca kendisinden 4 kat daha büyük olan Bizans ordusunu, bundan tam 953 yıl önce ‘hilal taktiği ‘uygulayarak bozguna uğrattı. Ve Romen Diyojen’i esir aldı.

Bu zafer sonucunda, Türklerin Anadolu’yu yurt edinmesinin önü açıldı..

Sultan Alparslan; size öyle bir vatan aldım ki, ebediyen sizin olacaktır; diyerek, bizlere bir ufuk açmış, daha büyük mücadele ve daha büyük zaferler için yol göstermiştir.

Anadolu’dan yayılan bu ses; tarihin en şanlı zaferlerinden birinin sesidir!.

Sultan Alparslan’ın inancı ve Türk ordusunun kahramanlığıyla, Anadolu’yu Türk yurdu yapan Malazgirt zaferi kutlu olsun.

Dikkat edelim, bu inanç, bu ruh, bu aşk çok önemlidir.

Günümüzde düşmanların fırsat kolladığı ve bu dönemde Gazze’de yapılan katliamları da dikkate aldığımız zaman, bizim Türkiye Yüzyılı hedeflerine bir an evvel ulaşmamız gerekmektedir.

Malazgirt zaferi vesilesiyle, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kutlamalar için bölgeye geldi. Cumhurbaşkanlığı kabinesi 25-26 Ağustos 2024 tarihinde, Cumhurbaşkanlığı Ahlat Külliyesinde toplandı.

Ahlat, Türkler için tarihsel ve kültürel açıdan çok önemlidir. Türklerin kubbesi olarak adlandırılan Ahlat, Anadolu’nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında önemli bir rol oynamıştır. Bölgedeki Türk varlığının kalıcı olmasına katkı sağlamıştır.

Kabine toplantısında şu hususlar görüşülmüştür.

1-Son zamanlarda artan orman yangınları ele alınmış, tedbirler gözden geçirilmiştir. Özellikle ormanlarımızda terör örgütlerinin kasıtlı olarak yangın çıkarması, meselesine dikkat etmek gerekmektedir. Ülkede orman yangınları %53 oranında artmıştır. Türkiye 27 uçak ve 105 helikopter ile yangınlara 7/24 müdahale ediyor. Muhalefetin; uçak yok; söylemi yalan ve iftiradır. Muhalefet belediyeleri, üstlerine düşen görevi yapmıyorlar.

 

2-İsrail’in yaptığı zulüm ve Filistin konusu, masum insanlara kadınlara çocuklara yapılanlar ele alınmıştır. Bu yapılanlar karşısında Gazze’deki Müslümanların kahramanca direnişi, İslam ülkeleri ve Dünya ülkelerinin bu zulme kayıtsız kalmaları ise, üzüntü ve ibret verici bir davranıştır. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Gazi Meclisimizde ağırlanmıştır. Filistin halkının mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz.

3-Geçtiğimiz günlerde Mecliste olanlar ve terör örgütlerini aklama çabalarına dikkat çekilerek, bu konudaki gelişmeler ele alınmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı bir konuşma yaparak; Her karışında şehit yatan Anadolu öz yurdumuzdur. Burada ki varlığımızı hazmedemeyenleri ve ham hayal peşinde koşanları, bekleyen büyük bir bozgundur. Biz bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, milli iradeye hakaret eden, dilinden kin ve nefret akan provokatörü, ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edecekler,

Terörün karanlık gölgesi doğu ve güneydoğu illerimizden kalkınca, yıllardır atıl kalan potansiyel ortaya çıkmaktadır,

Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızın kökeninden, inancından, dilinden, dolayı ötekileştirildiği günler, artık ortadan kalkmıştır; diyerek, bu ülke üzerine oynanan oyunlara cevap vermiştir.

Türk tarihi zaferlerle doludur.

Bu zaferler ve anma günleri tekrar kendimize dönmeye fırsat olmaktadır.

Kutlu yürüyüşümüz, devam edecektir.

Şair ne güzel söylemiş;

‘Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik,

Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik’.

 

Bu gün takvimler, 2024 yılını gösteriyor.

Türkün otağı yeniden kuruldu.

Türkiye Yüzyılı devam ediyor.

Ekonomi düzlüğe çıkıyor. Ekonomi politikası iyi sonuçlar vermeye başladı. Enflasyon aşağıya iniyor. Dış ticaret rakamlarında, sevindirici gelişmeler meydana geliyor.

Savunma sanayinde; hava savunma sisteminden sonra, denizler için yenilikler oluyor. Piri Reis Denizaltımız, göreve başladı. Yeni uçak gemisi yapıyoruz. Türk ordusu, düşmanlar için caydırıcı bir kuvvete sahiptir.

Geçenlerde, AK Parti’nin 23. kuruluş yıldönümü kutlanıldı. Çukurova Havaalanı hizmete açıldı. Bu ülkede; yollar, köprüler, tüneller ve her alanda yatırımlar yapıldı. Organize sanayileri ve yatırımlara teşvikler artırıldı. Üniversiteler çoğaldı. Ülkemiz gelişip güçleniyor, büyümeye devam ediyor.

Allah’ın izni ile Türkiye Dünya üzerindeki emperyalistlere zalimlere cevap verecek, mazlumların yanında olacaktır..

 

1071 yılında, Anadolu’ya geldik.

2024 yılında, dimdik ayaktayız.

Şimdi, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladık.

Türk Milleti; bağımsız ve özgürdür.

Türk Devleti; düşmanların bütün ayak oyunları ve hilelerine rağmen, varlığını devam ettirmektedir.

Bir dönem, bu milleti manevi değerlerinden koparmaya çalıştılar ama muvaffak olamadılar ve olamayacaklar.

Türkler sabah-ı haşre kadar, İslam’ın muhafızlığını yapacak inşallah.

‘Başbuğlar tuğ kaldıranda,

Atlar dizgin dolduranda,

Malazgirt’te Çaldıranda,

Sakarya’da gör meydanı’…

 

Gidiyoruz, hep bir adım öteye,

Gidiyoruz, kızıl elmaya ..

 

Biliyoruz;

Dünya, İslam’a muhtaç,

Dünya, Türklerin adaletine muhtaçtır.

 

Dua ediyoruz;

Allah’ım İslam’a ve Müslümanlara yardım et!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

A ÇAKMAK

tebrik ederim cok güzel olmuş

Zeki

????????????????
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23