• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Allah ülkemizi depremden de bu alçaklardan da korusun

01 Kasım 2020
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

İzmir’de önceki gün meydana gelen şiddetli deprem, tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlerce insanımızın yaralandığı âfet, daha önce de olduğu gibi, bütün gündemi allak bullak edip birtakım iç çekişme ve kavgaları da rafa kaldırdı.

Ancak üzülerek belirtmek gerekir ki, ahlâktan nasibini almamış bazı eblehler, kalbimizin İzmir için attığı şu zor zamanda bile “Nasıl bir provokasyon yaparız da toplumu karpuz gibi ikiye ayırırız”ın derdine düştü.

Özellikle sosyal medyayı mesken tutmuş vaziyette bu tipler.

Ülkemiz, yitip giden canlarına ağlıyor, fakat onlar acıyı fırsata çevirme konusunda bir an dahi tereddüt etmiyor.

Hastanelerde şifa bekleyen yaralılar, enkaz altında yaşam mücadelesi veren çaresizler hiç ama hiç umurlarında değil bunların.

O kadar alçaklar ki “Ülkenin en aydınlık insan ortalaması İzmir’de. Ülkenin en aydınlık şehrinin başına böyle bir felaket gelmesi ayrı üzücü. Deprem en son vuracağı yeri vurmuş. Sonuçta kalitesiz ve karaktersiz insanlarla dolu kamburalar değil İzmir?” demekten çekinmiyorlar.

Gözleri o kadar dönmüş ki, söz konusu binalar sapasağlam ayakta durmasına rağmen, “İzmir’de yaşanan deprem sonucunda Bayraklı’da kaymakamlık binası ve Kızılay Kan Merkezi yıkıldı. Adalet sarayı da duvarları çatladığı için boşaltıldı. Kendi binalarının güvenliğini sağlayamayan devlet, vatandaşın canını nasıl koruyacak?” yalanını savurmaktan imtina etmiyorlar.

Karşı karşıya olduğumuz tehlike, “Ne var canım! Sosyal medyada her türlü dengesiz var. Hangi biriyle uğraşılacak ki” denilip geçiştirilecek bir tehlike değil.

Zira mezkur tweet’leri atanlardan biri, aynı zamanda yazarlık da yapan bir ceza hukuku hocası, diğeri ise ülkenin ana muhalefet partisinde genel sekreterliğe kadar yükselen bir milletvekili.

Sol zihniyetteki zevat böyle de kendisini dindar/muhafazakâr olarak adlandıran kesim ne âlemde peki? Onlar sütten çıkmış ak kaşık mı?

Tabii ki değil.

“CHP’li belediye tarafından yönetildiklerinden dolayı İzmirlilere her şeye müstahak. Zaten bunların dinle-diyanetle de işleri yok” görüşünde olan insan müsveddeleri nasıl sütten çıkmış ak kaşık olsun ki? 

Depremi siyasi malzeme yapan bu cahillerin vicdanları da tıpkı sürekli eleştirdikleri bazı laikçiler gibi kaskatı kesilmiştir. Onların gözleri kör, akılları zail olmuştur. Mahut zibidiler, her şeyden önce mensubu olduklarını iddia ettikleri dine zarar vermektedir üstelik.

Kimi olaylar karşısında, farkında olmadan yanlış cümleler dökülebilir bazen hepimizin ağzından. Çoğu zaman pek de üstünde durulmaz bunların. Lakin yanlış anlaşılmaya oldukça müsait birtakım görüşleri yazılı bir şekilde yaymak bambaşka bir şey.

Bu resmen terörizm. Evet, “sanal âlem terörizmi”

Devlet, milletiyle birlikte deprem bölgesinde dişini tırnağına takıp çalışırken, bunlar klavye başında ahkâm kesiyor. Şu hayatta “like”tan başka hiçbir şey düşünmeyen andavallar, yalan-yanlış bilgileri hesaplarından paylaşmakta hiçbir mahzur görmüyor. 

İnsanlıktan çıkmış, aşağılık bir güruhla karşı karşıyayız.

Bu güruh, türlü iftiralarla devleti acz içinde göstererek algı operasyonu yürütüyor. İzmir’deki depremde 30-40 kilometrelik fay hattı kırılmışken, bunlar 780 bin kilometrekarelik vatan toprağındaki tüm toplumsal fay hatlarını harekete geçirmeye çalışıyor.

Edirne’den Hakkari’ye, Muğla’dan Kars’a bütün vatandaşlarımız en az deprem kadar tedbir almalı bu soysuzlara.

Ne diyelim, Allah ülkemizi depremden de bu rezil tiplerden de korusun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Lakin

Güzel yazmissiniz. Ancak yıkımın olduğu bölge dere ve sel yatağı dolgu. 100 metre de inilse kum ve mil. Turkiye nin de en verimli ovasiydiydi.Burayı imara açan CHP dende bahsetmeliydiniz. Tabi bu kadar riskli ve konuta hiç elverişli olmayan yeri imara açmak ne anlama gelir kimler nemalandi?

Can

Siyaseti ayristirmaya kutuplastirma üzerinden sirf oy icin yapilinca sonuc böyle oluyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23