• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

Siyasetteki Yumuşamadan Ali Koç ve Acun Ilıcalı'ya

12 Haziran 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:

          Ülkemizdeki yumuşama ve dönüşümlerin yakın tarihsel bağları her daim bulunmaktadır.Yani geçmişteki değişim ve dönüşümlerin bugüne yansıdığını da belirtmek gerekir.Çok  partili yaşama geçen ülkemizde CHP’nin yanında Demokrat Parti de kurulunca toplumda ayrışmalar ve kutuplaşmalar da olmaya başladı. Bu kutuplaşmalara ve   gerginliğe son vermek amacı ile İsmet İnönü harekete geçerek “12 Temmuz 1947 tarihinde” bir beyanama hazırlayarak, çok partili hayatın demokrasiye katkısından söz eder.

           1947- DP ve CHP'deki Siyasi Yumuşamanın Aktörlerinden Birisi De Vehbi Koç'tu.

      Vehbi Koç’un “Hayat Hikayem” adlı kitabındaki bilgiler 1947'lı yıllara da ışık tutuyor.12 Temmuz Beyannamesinin kamuoyuna ilan etmesi için İş adamı Vehbi Koç ile görüşerek, Vehbi Koç’un” Olurunu” alınca, İnönü 12 Temmuz Beyannamesini yayınladı.  DP ile CHP’nin yumuşak siyaset izlemesi için DP’den Üzeyir Avunduk, CHP’den Vehbi Koç, iki parti ile görüşerek siyasette yumuşamayı sağlama çabası gösterdiler.
 
            Ali Koç ve Acun Ilıcalı'nın Değişim ve Dönüşüme Etkisi
 
             Ülkemizde basında sıkça  adları geçen iki isim var: Bunlardan birisi Acun Ilıcalı diğeri de Ali Koç'tur. . Özellikle Ali Koç dededen,babadan gelen  iş adamlığı vasfını devam ettirmenin yanında futboldaki başarısı ile kitlelere ulaşmaktadır..Bu tablonun siyasete de etki ettiğini belirtmekte fayda vardır..Yani Ali Koç, CHP ile AK Parti’ni yumuşama tablosunda her iki partiyi de etkilediğini söylemek yanlış olmaz. Gelelim Acun Ilıcalı’ya: Acun Ilıcalı da medya, futbol  sektörleri ile yoğun bir şekilde meşgul bir isim olarak tanınmaktadır. Ak Parti’den milletvekilliği yapmış olan Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı da aynı zamanda Acun Ilıcalı’nın amcasıdır. Acun Ilıcalı da partilerin ve futbolun  yumuşaması konusunda Ali Koç ile çaba gösterdiklerini izliyoruz.. Yani siyasetteki değişim ve dönüşümün bir de mutfak kısmının olduğunu bilmek gerekir. Hiçbir değişim ve yumuşama tesadüf değildir.
 
            Ali Koç ve Acun Ilıcalı'ya Bir Not
 
     Bu tespitten sonra her iki isme de otuz yıllık bir eğitimci olarak iki sözüm var: Sayın Acun Ilıcalı, programlarınızda Türk toplumunun  hassasiyetlerine,  dikkat ederek, yayınlar yaparsanız toplumdan daha  karşılığı olan fazla destek alırsınız. Sayın Ali Koç; başkanlık seçimlerinde gösterdiğiniz uzlaşmacı,centilmen,dostça tavır ve hareketlerini, bundan sonraki çalışmalarınız da  devam ettirirseniz büyük alkış ve destek alırsınız.(Sayın Ali Koç, Adıyaman Üniversitesi- Eğitim Fakültesi'nde 2012'de öğretim üyesi olarak görev yaptım.Eğitim Fakültesi'nin binasının Vehbi Koç Vakfı tarafından yapıldığını da siznle paylaşmak isterim. Bu bağlamdan yola çıkarak, depremzede Adıyamanımıza Koç Vakfı'nın desteğinin devamını da bekleriz..)

           Günün Sözü: "Koşan yorulur, parlayan söner"            
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

M. Ali Seyitmahmutlu

Selamün aleyküm. Sayın Dr. Ramazan Hoca'ya bu güzel ve uyarıcı Makale'sinden dolayı çok teşekkür ederim. Saygılarımla..

Yusuf Vehbi TAMEROL

Suudi Arabistana gidip maçı oynatmamakla mı yumuşamaya katkı sağlıyor..? Yoksa FB'nin Kadıköydeki maçlarında '' HÜKÜMET İSTİFA '' bağırtarak mı katkı sağlıyor..? '' TAKIMI LİGDEN ÇEKERİM ''diyerek mi katkı sağlıyor..?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23