• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

"Müslümanlık Nerde? Bizden Geçmiş İnsanlık Bile..."

29 Mayıs 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:
O,güzel insanlar,o güzel atlara binip gittiler..Arkalarında hoş sedalar bıraktılar.Sözler aynı gözler aynı, icraat aynıydı. İstanbul işgal altındayken, çoğu yazar ve şairler eğlence mekanlarında aşk şiirleri ve romanları yazarken; bir yiğit adam vardı..Adı Mehmet Akif Ersoy'du, yani milli şairimiz yani İstiklal Marşımızı millete armağan eden mümtaz şahsiyet. Bu şairimizin, Müslümanlık Nerde? adlı şiiri bugünü ne güzel anlatıyor:

"Müslümanlık nerde? Bizden geçmiş insanlık bile...

Âdem aldatmaksa maksat, aldanan yok, nafile!

Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir;

Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir;"

        Sahalardaki,tribünlerdeki sesler Gazze için neden çıkmıyor? Mücahitlikten müteahhitliğe dönüşüm geçirenler, siyasetçiler,işadamları, hayvan severler, Tv yorumcuları, gazetelerin yayın yönetmenleri, Gazze için niye sesiniz çıkmıyor.Ey sanatçılar nerdesiniz?Cem Yılmaz,Acun Ilıcalı, Recep İvedik, Sezen Aksu,Yılmaz Erdoğan, sağır mı oldunuz,diliniz mi dönmüyor.Filistin,Gazze, Rafah her yer kan gölü nerdesiniz? Halkın vatandaşın duygularını, zaaflarını sömürerek, para kazananlar nerdesiniz? Ey futbolcular, kulüp başkanları menfaatiniz için yeri göğü inletirsiniz, şimdi nerdesiniz nerde?Neredesiniz ey barış akademisyenleri? Neredesiniz ey vaizler,hocalar? Neredesiniz ey STK'lar? Nerdesiniz Ey hümanistler?Neredesiniz ey başkanlar?Bu suskunluğun bedelini Allah elbet bir gün sorar.Bu suskunluğa, Gazzeli annenin gözyaşları, bu suskunluğa Gazzeli Babanın ahı şahittir. Bu suskunluğa öldürülen çocuklar şahittir.
      Saldırıları protesto etmek hep garip gurebaya kalıyor. Ne oldum değil ne olacağız kaygısı taşımalıyız.Yaşamda hiç kimsenin bir  konfor garantisi yok...Dünya bir günlük değil.
Para,ekonomi,çıkar,menfaat sarmalı insanlığı o kadar sarmış ki? İnsanların çoğu, rant peşinde insanların çoğu menfaat peşinde...Ve herşeyi şair özetliyor bir cümlesinde: "Müslümanlık nerde? Bizden geçmiş insanlık bile..." Sözün özü budur işte.


Günün Sözü: "Çekme mazlumun ahını çıkar aheste aheste. "
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Çünkü onlar ayrı sınıftan

o saydığınız isimler CHP liler tayfası,CHP bu ülkenin belası ve aynı zamanda beka sorunudur!Her türlü yalan iftira algı menfeat çeteleşme teröristlik ne ararsan var yabancı devletler müslümanda değiller CHP den bin kat daha duyarlı onların aktivistleri ünlüleri Filistik desteğine bakın bizdeki chpkk tayfasına bakın bu nasıl iş böyle bu nasıl düşmanlık böyle bu nasıl zıtlık böyle insanlığın hayvandanda aşağı olan seviyesizliğin dibi

Nuh

Müslümanlık bitti yaşasın iki yüzlü münafıklık dönemi yaşanıyor. Filistinde yaşananların otuzbeşbinde biri kafirlere (yehudi, hırıstiyan veya dinsiz) karşı yapılsın bak gör tepki ve harekati, aksiyonu aklın şaşar pısar kalırsın. O zaman hak, hukuk, kural,insan haklar,anlaşma, kurumlar vb. kararlar tıkır tıkır işler. Maskeli şeytanları görmek için Allah'ın kitabına ve resulünün sünnetine yapışarak camilerimizi cematsiz bırakmıyalım. Camideki sevap ne evde ne de bir stk da yoktur. Bölünüp parça parça olanlara hakta yardım etmez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23