• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Hangi Parti Kazanır?

28 Şubat 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:

İstanbul belediye seçimlerinin çekişmeli bir şekilde  seyr ettiğini bilmek gerekir. Herşey çok kritik bir güzergah üzerinde devam ettiğini gözlemlemek hiç te zor bir durum değildir. Peki İstanbul'u hangi parti alır?Sorusunun cevabına geçmeden önce  partilerin şimdiki tablolarına kısa bir göz atmakta yarar vardır:

       İSTANBUL'DA AK PARTİ  

         AK Parti 22 yılın vermiş olduğu tecrübeyi sahada göstermek için çabalamalıdır. Tabi ki 22 yılın verdiği kırgın ve küskün seçmen profili için de yeni stratejiler geliştirmelidir. Bir yandan iktidar partisi olmanın avantajı öte yandan  Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği Murat Kurum için bir  imkan ve fırsattır.

        Bu konuda İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin de gayretleri ile olumlu bir tablonun oluşması gerekir. Ancak, İstanbul seçmeni artık kılı kırk yararak tercihini yapıyor. Bu konuda Murat Kurum ve AK Parti İl Başkanlığı'nın işi öyle göründüğü gibi kolay değil.Gerek Murat Kurum ve gerek AK Parti İl Başkanlığı seçim  strateji ve çalışmalarında görüşlere, önerilere açık olmalıdırlar."Her şeyi biz biliriz, her şeyi biz yaparız" havasına girmekten uzak durmalarını tavsiye ederiz.

          İSTANBUL'DA  CHP ve DEM İŞBİRLİĞİ

          CHP'deki iç çekişmeler ve kavgalar seçimden birkaç hafta önce sona erer.Bu CHP'nin 1950'den günümüze gelen bir alışkanlığıdır. Dolayısı ile CHP'deki dağınıklık uzun sürmeyeceğini belirtmek gerekir.CHP'de  yönetimin değişmesi ile beraber yeni söylem ve stratejilerin ortaya çıktığı gözlenmektedir. Bu strateji perde arkasında değil ekranlar önünde yapılmaktadır. CHP, 2019 Belediye seçimlerinde kaç göç yaptığı ittifakları şimdi açıkça yapıyor. Yani DEM'e oy veren kitlelerin yelpazesini genişletmek amaçlı bir stratejinin izlendiğini söylemek mümkündür.

            CHP, ince bir ayar ile gitmektedir. Devlet ile çatışan bir DEM Partisi'ni  değil de CHP ile uyumlu bir görünüm vermeye çalıştıkları gözlenmektedir. Bunu gören DEM'deki kararsızlar da  İstanbul'daki oy tercihlerini İmamoğlu'ndan yana yapacaklardır.  DEM, İstanbul'da CHP'ye vereceği destek karşısında neler talep edecektir? "Kentimizi de kendimizi de yönetelim" sloganı ile ortaya çıkan DEM Partisi İstanbul'daki belediyelerden  maksimum payı almayı hedefleyecektir.DEM, aday gösterdi ancak bu gösterilen adayların sembolik bir yapıda olduğunu belirtmek gerekir.
   
İstanbul'u kazanmak için yapılması gerekenler:

           İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak isteyen partiler şu kriterleri göz önünde bulundurmalıdırlar:
1-İstanbul'un sosyolojik yapısını analiz ederek; İstanbul'daki Anadolu stratejisi geliştirmelidirler.
2-Adayların söylem ve eylemlerinde heyecan oluşturma becerisi geliştirmelidir.
3-Hep aynı sloganlar hep aynı vaadler seçmene itici gelmektedir.
4-Adaylar, memleketleri ile İstanbul'daki Anadolu'yu bütünleştirmelidir.
5-Seçimlerin sahada kazanılacağını bilerek hareket edilmelidir.
6-Adaylar, farklı öneri ve görüşlere göre stratejilerini netleştirmelidirler."Hep biz biliriz,hep biz başarırız." Benliğine girmek doğru değildir.
7-Kadınlar ve gençler ile ilgili söylem ve eylemlerin pratik hayata dönüştürmeldir..
8-Bu seçimlerde istanbul seçmenini ikna etmenin zor olduğunu bilmek gerektiğinin altı çizilmelidir.
 
Günün Sözü: "At binenin kılıç kuşananındır."
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Malatyalı

hazır memur emeklisi oy deposunu kusturun şimdi çabala nasıl oy alacağım diye sanki ak parti içinde İmamoğlu taraftarı var

Mehmet Seyitmahmutlu

Selamün aleyküm. Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Murat Kurum'un, İstanbul'a Başkan seçilmesi, İstanbulluların lehine olacaktır. Murat Kurum'un; laf yerine eser ve hizmetleriyle, İstanbul'un boşa geçen yıllarını telafi edeceğine inanıyorum. Gözü olan ışığı görecektir. Sayın Murat Kurum'a başarılar diliyorum. Selamlarımla..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23