• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

İsrail'in Son Hedefi Neresi?

08 Kasım 2023
A


Ramazan Topdemir İletişim:

Batı ülkelerinin Ortadoğu'da ne işi var acaba? 1906 'dan sonra Ortadoğu alanı su ve petrolün olduğu mekanlar olarak keşfedildi ve saldırı rotası bu yerlere kaydırıldı. ABD'nin desteği ile cesaret bulan İsrail, hedeflerini aşama aşama uygulamaktadır. Kan ve Ateş içinde doğan İsrail'in son hedefi Türkiye'dir. Vaad edilmiş topraklar olarak adlandırılan Fırat ile Dicle nehirleri arasında olan ve bereketli alanları ile bilinen "Verimli Hilal diğer adıyla Mezopotamya toprakları Türkiye'dedir. Bu coğrafi yapısından dolayı İsrail'in son hedefi Türkiye'dir demek haklı bir gerekçedir.

Tarihsel Süreç: Sultan II. Abdülhamid'in öngörüsü de İsrail'in son hedefinin neresi olduğunu ortaya koyuyor. Sultan II. Abdülhamid'in, Filistin’e yerleşmek isteyen Yahudiler hakkındaki sözleri çok enteresandır. II. Abdülhamid , Yahudiler hakkında şunları söyler: “Para kuvveti her şeyi yapar. Onlar bu gün hükümeti teşkil edecek değiller ya da bir mukadderdir, gaye ve emeldir. Şimdi ise başlayıp birçok sene,hatta bin sene sonra maksatlarına muvaffak olabilirler ve zannederim olacaklardır da.” diyerek günümüz realitesini ortaya koymuştur.

İsrail'in Kuruluşu nasıl oldu?I. Dünya savaşı sırasında İngiltere Dışişleri Bakanı, kendi adını taşıyan Balfour Deklerasyonu’nu 2.11.1917’de yayımlayarak Yahudilere Filistin’de bir devlet kurma sözünü vermiştir. Başta ABD, SSCB olmak üzere diğer Avrupa devletleri de buna destek vermişlerdir. Bunun üzerine dünyanın çeşitli bölgelerinde bulunan Yahudiler, Filistin’e bilinçli bir şekilde yerleştirilmişlerdir.

Asıl nedenlerden biri: Su Meselesi. Orta Doğu'da su sorunu olan ülkelerin başında İsrail gelmektedir. İsrail, bölgedeki su rezervlerini kendi faydasına kullanmak için günümüzde değişik arayışlar içine girdiği gözlenmektedir. 1967'de İsrail Ordu komutanı Moşe Dayan bölgedeki savaşın nedenini suya dayandırarak: " İsrail için su o kadar önemlidir ki biz 1967'de Araplar ile savaşa su kaynaklarını kontrol edebilmek için girdik." 1994'te İsrail'in Ankara büyükelçisi Zui Elpelceg 'te suyun önemine dikkat çekerek Türkiye'nin şansını ortaya koymuştur:"İsrail'in suya ihtiyacının bulunduğunu, Türkiye'nin ise su açısından şanslı bir ülke olduğunu bilinmektedir.

Günümüzde, İsrail,yüzyıllık hedeflerini bir an önce gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Bundan dolayı saldırılarını yoğunlaştırmaktadır. Türkiye'yi savaş alanına çekmek için farklı taktikler uygulamaktadır.. Özellikle Suriye'nin değişik bölgelerindeki dalgalanmalardan faydalanan Türkiye düşmanı bölücü örgütler, bu anı beklemektedirler. Amaç; Kuzey Irak tarafından Türkiye'ye doğru saldırı ile yeni cephelerin açılmasıdır. Türkiye'yi kaos ortamına sokmak için bekleyen örgütler ve değişik yapıdaki bileşenlerin yüzyıllık hedeflerinin olduğunu da vurgulamak gerekir. Ortadoğu'nun ve ülkemizin sosyal, siyasal ve güncel yapısı da göz önünde bulundurularak, yeni politikalar geliştirilmelidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan'dan, ince ayarlı politikalar beklemekteyiz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan03

İşte o 1917'de ümüğünü sıkalacakmış.

MAHO

yahudinin sonu müslüman türkün eliyle olacaktır.nitekim..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23