• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya ile İlgili Notlar

03 Ocak 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:

           Gündemdeki en önemli sorulardan birisi de şudur: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak?Her kesim değişik isimleri öne çıkararak, bir şeyler üretiyor. İlgi çeken konu da farklı kesimlerden insanlar  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın adından söz ediyorlar. Basın ile siyaset ile meşgul olmuş birisi olarak bu durumu şöyle analiz etmek isterim:İçişleri Bakanlığı,  seksen beş milyon vatandaşın güvenliğinin emanet edildiği bir önemli kurumdur.Güvenliğin  ve huzurun sağlanması konusu başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm Türkiye'nin en önemli  önceliğidir.Günümüzde vatandaş İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'ya, şu özlü ifade ile hitap ediyor:Sayın Bakanımız, "Asayiş Berkemal"Bir İçişleri bakanının  duyacağı en önemli  söz bu ifadedir.

    Sayın Yerlikaya, Uzun yıllar edindiği mülki idare amirliği deneyimini İçişleri Bakanlığında kullanıyor. Bu da ülkemiz için bir kazanımdır.Ayrıca Sayın Yerlikaya'nın hitabetteki üslubu,milli değerlere sıkça yaptığı vurgular azim ve kararlılık ifadeleri kamuoyunun genelinde olumlu bir etki bırakmaktadır. Ortaya koyduğum çerçeve bir realitedir.Sayın Ali Yerlikaya'nın bu performansta görevine devam etmesi ülkenin bekası için önemli bir ilerleme olduğunu düşünmekteyim.
Bu düşüncelerimin tarihsel boyutunun bir benzeri de  bulunmaktadır. Cumhuriyet döneminde hukukçu Şükrü Kaya, İçİşleri bakanlığı yapmıştır. hem de 1927 ile 1938 yılları arasında. Cumhuriyet döneminin en zorlu yıllarında  İçişleri bakanı olarak görev yapan Şükrü Kaya çalışmaları ile yerini muhafaza etmiştir. Okuyucular diyecek ki: "1927 ile 2024 yıllarının sosyal,siyasal,zemini ve ortamı aynı değildi. Evet dönemlerin şartları çok farklıydı.Ancak tarihsel bazı olgular biribiri ile benzerlik gösterirler.Kişiler karar verirken geçmiş süreçlere de bakmalıdırlar. Yani şunu demek istiyorum: İçişleri Bakanı, görevini muhafaza etmelidir.Bu görev uzun yılların bir  kazanımıdır, bir emeğidir bir cefanın,bir özverinin ürünüdür. Konuyu birkaç atasözü ile özetlemek isterim.Bu atasözlerinde bilindiği gibi  teşbih yani benzetme vardır.
       Benzetmelerde hata olmaz.Bunu da belirtmek gerekir. Yani kıssadan hisse olması açısından yazıyorum ki yanlış bir anlam çıkmasın. Yazdıklarımı özetleyen atasözleri: "Yiğit derler candan ederler, Cömert derler maldan ederler." "Dimyata Pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" Eldeki bir kuş, çalılıktaki iki kuştan daha iyidir." "Yuvarlanan taş yosun tutmaz."
Ek not:2024' senesindeki temennilerimiz Kastamonulu Şaban-ı Veli'nin sözleri ile olsun. Bu sözler başucu sözlerimiz olmalıdır: "Gelişiniz güle güle/Gidişiniz güle güle/ Her işiniz güle güle olsun."
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

müslüm

Sayın Ali Yerlikaya gösteriş yapmadan görevini layıkıyla yapan bir bakan.Türkiye adeta uyuşturucu,silah kaçakçılarının,uluslararası çetelerin merkez olmuş.Ali Yerlikaya bunlara karşı amansız bir mücadele verdi.Korkarımki bu başarıların devam etmemesi için Ali Yerlikayayı belediye başkan adayı yapmaya çalışanlaar var.Umarım başarılı olmazlar.

Tarih

Süleyman Soylu ya ne oldu, onu da öve öve bitiremiyordunuz.Kel öldü sirma sacli olmadi maalesef...Riyakarsiniz...Isiniz bitince tarihin cöplügüne atiyorsunuz ´ve de atilacaksiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23