• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

Hükümetin Öne Çıkan Bakanları:Ali Yerlikaya, Hakan Fidan, Mehmet Şimşek

03 Temmuz 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:

 

AK Parti hükümetinin bakanlar kurulunda kritik görevler üstlenen bakanlar arasında; Mehmet Şimşek, Hakan Fidan ve Ali Yerlikaya bulunmaktadır. Ekonomide, dış ve iç politikadaki yol haritalarını belirleyen bu isimler aynı zamanda AK Parti hükümetinin icraatlarını da ortaya koyuyorlar.

Sayın, Recep Tayyip Erdoğan da bu isimler ile verimli bir şekilde çalıştığı görülmektedir. Doğal olarak bu isimlerin kendilerine has ana çizgileri ve tarzları bulunmaktadır. Anadolu ifadesi ile her "Yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır."

Şimdi sözünü ettiğimiz bu isimlere kısaca bakarsak:

Hakan Fidan:

Dış diplomasi içinde bulunan Sayın Fidan'ın temposu oldukça yoğun gözküyor.Özellikle Rusya, Çin ve diğer ülkeler ile kurduğu ilişkilerde iyi bir profil çiziyor.Ancak Suriye ve çevresindeki terör bileşenleri ile ilgili konunun çok hassas bir konu olduğunun tabi ki farkındadır.Yani terör bileşenlerinin ajandası çok eski örneğin 1927'de Suriye ile bir koridor oluşturmak için Hoybon örgütü kurduğunu hatırlatmak gerekir. Sayın Fidan özellikle Suriye'deki diplomasini kamuoyu ile detaylı paylaşmalıdır. Yani, kamuoyu şunu bekliyor: Yapılan diplomasiden kamuoyu sıkça bilgilendirilerek,doğru bilgi ve algıların oluşması sağlanmış olmalıdır.

Ali Yerlikaya:

Yumuşak güç tabiri Sayın Yerlikaya için tam da uyuyor. Kamuoyundaki açıklamalarını incelediğimizde toplumun sosyal,kültürel ve milli hassasiyetlerine tercüman olması oldukça önemli bir davranış. Sayın Yerlikaya, bilgiye öneriye açık birisi yani makam odası kapalı değil, gerektiğinde ulaşmak mümkün. Yani "Devlet baba"kültürünü benimsemiş. Bu durum da halkın sevgi ve desteğini kazanmasını sağlıyor. Sayın Yerlikaya'nın Doğu ve Güneydoğu'da görev yapmış olması,bölge ile ilgili vereceği kararların isabetli olduğunu ortaya koyuyor.Yani sosyal ve siyasal yapıyı çok iyi okumasını sağlıyor."İyi günde kötü günde yanımızda" algısı önemli bir parametreye dönüşüyor.

Mehmet Şimşek:

Kafasındaki planları uygulamaya gayret ediyor. Ekonomiyi tekrar rayına koymak için çaba gösteriyor. Tabir caizse:"Az kaldı biraz daha sabır" diyor.Vatandaş ta sabır ile ekonomideki verilerin düzelmesini bekliyor. Ancak hükümeti temsil eden yetkililerin, halkın ekonomik durumunu ifade ederken, eleştiri malzemesi de etrafa vermemlidir.Bu hayat pahalılığında "Türkiye'deki asgari ücret düşük değil" cümlesini halkın olumlu karşılamadığını belirtmek gerekir.
Sonuç olarak: Her üç bakanımız da ülkemizin gündeminde önemli vazifeleri icra ediyorlar.Bu konuda toplumun sosyal,kültürel yapısını da göz önünde bulundurarak açıklamalar yapmak ülke atmosferini daha da ümitli hale getirir.

Günün Sözü:
"Baki Kalan Bu Kubbede Hoş Bir Sada imiş."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

VATAN

Dayımın yazar on yedi bin lira az para değil diyorsunuz doğru az para değil lakin ama fakat en düşük ev kirası on bin lira oldu ve geçiyor bile bu on yedi bin lira kirayamı şu. Elektrik doğalgaz mutfağa yetmez giyim çocuk okula gidiyorsa komşu düğün veya yakınının düğünü ayda dört düğün olsa bu on yedi bin acaba artıyormuş bu aratan para ile lüks bir daire taksiti öder demi biz emekliyiz aldığımız para on ikinin dört yüz peki benim evim olmasa veya bir kişi daha emekli veya çalışanım olmasa bu para ile kaç gün yaşarım hükümet yetkileri bunları göz önüne almalı ona göre emekliye çalışana refah seviyesinde yaşama hakkına sahip olmak herkesin hakkı değilmi diğer yandan prokotörlere ülkeyi kaosa askere polise kurşun sıkan kim varsa bunları devlet kuduz  gibi zehirlemeli biz vatandaş olarak canımız yanıyor canı yanan halkın canı iyileşmesi için devlet baba haınleri ihma etmeli

Öne çıkar

"Garsonların bahşiş parasından bile vergi almayı düşünen biri"
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23