• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

Gençliğin Rol Modeli Serkan Bayram ve “Buğday Tanesi Filmi”

22 Kasım 2023
A


Ramazan Topdemir İletişim:

     Zenginler liginde olan muhafazakar iş adamları,sanata da kültüre de destek olun ki gençlik rotasını kayıp etmesin teklifiyle başlamak istedim yazıma.Y   Günümüz gençliği, hikayesi olan rol model şahsiyetler bekliyor.. “Yıkılmadım ayaktayım”diye haykırarak direnen ve hayta tutunan  rol modelleri arıyor. “Evet gençlik size sesleniyorum.33 yıllık eğitimci olarak, siz değerli gençlere avukat,siyasetçi ve yazar bir rol model ağabeyinizden söz ediyorum. Adı Serkan Bayram,  1 Nisan 1974 'de Erzincan Refahiye'de dünyaya geldi. Baba adı Mustafa, anne adı Emine'dir. İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu...Düşüncesini eyleme geçiren bir rol model. Her kesimdeki insana kucak açmış, iç dünyası ile barışık bir şahsiyet.”Engeller aşılmak için vardır” sloganı ile hak bildiği yolda önce yalnız yürümüş.Yürüdüğü zorlu yaşam yolunda elinden tutan olmamış. Azmi ile  sabrı ile yokuşları düze çevirmiş bir şahsiyet. Yaşamın Serkan Bayram niçin rol model olmalı? Serkan Bayram,  bir yaşındayken yaşadıklarını  Buğday tanesi adı ile önce romanlaştırdı.Daha sonra,Buğday Tanesi sinemaya uyarlanan  yazarın eseri izlenme rekorları kırdı. İşte Serkan Bayram’ın kendi ifadesi ile yaşam öyküsü:

Bu mücadelenin adı "Hayat Tutunmaktır.Serkan Bayram,yaşam öyküsünü şöyle özetler: Buğday tarlasındaki yangında, vücudunun bazı uzuvlarını kaybettiği için gençlik yıllarının çileyle geçtiğini, 15-16 yaşına kadar elleri cebinde dolaştığını ifade etti. Sosyal baskılardan yorulduğu için göğsüne "sormayın" yazısı asmayı düşündüğünü anlatan Bayram şöyle devam etti:"Bir dönem, 'Yurt dışına gideyim de en azından yabancı dil bilmediğim için sorduklarını nasıl olsa anlamam.' diye düşündüm. Vizeye başvurdum, reddedildi. Sonra da bir karar verecektim; ya dünyamı değiştirecektim ya da mücadele edecektim. Ben mücadeleyi seçtim, bütün Türkiye beni tanısın, bir defa sorsun öğrensin, bir daha da sormasın istedim."

         Hukuk fakültesini bitirdikten sonra hakim ve savcı olabilmek için mücadele ettiğini ancak engeli dolayısıyla elendiğini vurgulayan Bayram, geçen yıl Meclis'te tüm partilerin desteğiyle ilgili kanunda düzenleme yaptıklarını ve engellilerin de hakim ve savcı olabilmelerinin önünün açıldığını kaydetti.

        Bayram, filmin tüm sinema salonlarında gösterimde olduğunu anımsatarak "Sinemalarda akın akın izleniyor, gişe rekorları kırılıyor. Engelli kardeşlerimiz arayıp 'Bana rol model oldunuz.' diyor. Bu film bir sosyal sorumluluk projesidir. Elde edilen gelirle ile İstanbul'da bir Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi yapacağız. Anaokulu ve huzurevleri ne kadar elzem olduysa engelli yaşam merkezleri de elzem olmuştur." dedi. Serkan Bayram’ın örnek  yaşam mücadelesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesindeki kitaplara da konu olmalıdır. Serkan Bayram, Nobel Barış Ödülü’ne de aday gösterilen Serkan Bayram,  gençliğimizin tam rol modeli vasıflarına uymaktadır. Rol modelimizin ana  sözü"Yere Düştüğünde Değil, Vazgeçtiğinde Kaybedersin"Bu söz yaşamımızın yol haritası olsun kıymetli gençlik.Allah razı olsun, rol model Serkan Bayramı yetiştiren anne ve babasına.Milyonların rol modeli cesur yürek Serkan Bayram iyi ki varsın.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bu müslüman hep güdülür, aslâ güdemez

nöbel barış ödülü hepinizin derin hülyası, ondan daha büyüğü yok, ondan daha yücesi de; ne derin bir müslümanlık!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23