• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

Gençliğimize Nasıl Davranalım?

19 Haziran 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:

Genç nüfusumuzun giderek azalma sürecine girdiği bir atmosferde yaşıyoruz. Gençliğimize karşı tutum Ve davranışlarımızı şu şekilde başlıklandıra biliriz:1- Gençlere cesaret ve öz güven vererek, onlara kendi başlarına iş yapma ortamı oluşturmalıyız.2- Eleştiriyi kırıcı bir şekilde yapmak doğru değildir.3- Değişen günlük yaşamdaki yol güzergahlarını bir sefer söyleyerek vazifemizi yapmalıyız.3- Gelenek ve göreneklerimizi, müziğimizi, kültürümüzü sevdirerek sunmalıyız.4-Gençliğimizi başkası ile mukayese etmek doğru değildir5-Gençlerimizi erken evlendirmeliyiz. Aile sorumluluğunu taşımalı.6- Evdeki tamirat işleri, yemek yapma alışkanlığı kazandırmalıyız.7- Düğünlere, taziyelere, etkinliklere gençleri de götürmeliyiz.8- Büyükleri aramayı, büyüklere saygı Ve sevgiyi öğretmeliyiz. 8-“ Bizim zamanımızda her işi başarıyorduk sözlerini kullanmak çok yanlış.9- Gençliğe dünyadaki gelişimi de öğretmeli, yurtdışına göndermeliyiz.10- Spor dallarından en az bir kaçını öğretmeye teşvik etmeliyiz.11- Yaşamda herşeyin sınav olmadığını, kazanmanın Ve kayıp etmenin doğal olduğunu belirtmeliyiz.12- Gençlik bizimdir, kızımız, oğlumuz baş tavıdır. Sabır ile olgunluk ile eksikliklerini tamamlamalıyız.13- Ana fikrimiz ve ana düşüncemiz şu söz olmalı:” Umutlu olacağız, cesur olacağız.”

Günün sözü “ Gençlik bilseydi, ihtiyarlar yapabilseydi.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Mehmetoğlu

Selamün aleyküm. Gençliğimizi; kendi Din, Tarih ve kültürümüze yabancılaştıran akım ve Ülkelere karşı da Millet ve Devlet olarak ortak mücadele etmeliyiz!.. Selam ve saygılarımla..

ABudlah

Gençlerin gerçekleri öğrenmesinden mi korkuyorsun? İslamın gerçeklerini analatanları hapse atmaya çalışıyorsunuz. Adam sahih hadis okudu yakalama kararı çıktı. Gerçeklerden kaçamazsınız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23