• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

Erken Seçim 2025 Sonbaharında

04 Eylül 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:

       Ülkemizin seçim arşivine baktığımızda erken seçimlerin yapıldığını görmek mümkündür.Seçimler, milletin iradesinin ortaya çıkacağı ve siyasetin yeniden tanzim edileceği süreçlerdir. Bundan dolayı her partinin seçimlere hazırlıklı olması gerekir.

Neden 2025 Sonbaharı?

1-Erken Seçimi Ekonomi Belirler: Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çabalarının bir an önce sonuçlanması gerekir.Çarşının,pazarın ve piyasaların kırılgan bir ekonomik yapıya bürünmüş olması;Serbest piyasalarda fiyatların başını alıp gitmesi seçim tarihini etkileyecektir.Yani Millet hakemlik görevini üstlenir.Ecevit Hükümeti dönemindeki yazar kasalar, erken seçimin yolunu açtığını hatırlatmak gerekir.

2-Emekli,dar gelirli, kiracı, üç çocuğu olanlar bu ekonomik şartlarda zorluk çekiyor. Bu zorluğu kolaylaştırmak gerekir.Bu konuda iktidar ve muhalefet ortak hareket etmelidirler.Yani muhalefet te çözümlerini ortaya koymalıdır.

3-Genel olarak,siyasi partilerde değişim ve dönüşüm olmayınca siyaset mekanizması tıkanıyor.Aynı siyasi aktörler, aynı söylemler yeni bir heyecan ve ümit inşa edemiyor. Artık partiler,halkın ifadesi ile "Ahmet'in,Mehmet'in" yeri haline geldiği için siyasi tıkanma söz konusudur.Yeni isimler,yeni bakış açıları, taze kan gerekir partilere.

4-Mayıs 2025'te mevcut vekillerin emeklilik süreleri iki yılda dolduğu için, "Erken Seçim" sesleri duyulmaya başlanır.Yani vekiller iki yılda emekliliklerini hak edince, rahat davranacaklardır.Bu da erken seçimin yolunun açılması demektir.

5-MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli'nin,  erken seçim çağrılarını genelde sonbaharda yaptığını da hatırlatmak gerekir.

6-Uzun bir yaz sezonu geçti. Deprem bölgemizde kaldım:Malatya'yı,Adıyaman'ı,Hatay'ı,Kahramanmaraş'ı ziyaret ettim.Sokaklarda,caddelerde, hep "Milleti" gördüm.Ancak "Hiç Vekil Göremedim."TBMM'nin tüm üyeleri ve siyasi partilerine sorumuz şudur: "Millet sahada..Vekiller Nerede?

Sonuç: Hangi siyasi yetkili ne derse desin.Son kararı son sözü her vakit milletimiz söylemiştir ve söylemeye devam edecektir. Bekleyip göreceğiz.

Günün Sözü: "Her gecenin sonunda sabah, her ümidin başında Allah vardır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

MUZAFFER..

7 / 24 ,365 GÜN ÇALIŞAN VAR DIR.....SEÇİM YOKTUR.........HERKES İŞİNE BAKSIN.........FİTNE FESAT KARIŞTIRMA YALAN YANLIŞ ŞEYLER İÇİN DİKKAT EDİN......

Dr. Uğur

 seçim meçim yok, 2028'e kadar rahatız. Ne meraklısınız insanları zırt pırt seçimle rahatsız etmeye. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23