• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

Ekranların ve Siyasetin Dışında Kalacak Olanlara Dair

10 Eylül 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:

Günümüz toplumunda bir tek düzelik oluşmuş durumda.Yeni bir söylem yeni bir heyecan verici bir konu bir realite ortada pek gözükmüyor.Konuşulan konular da çok niteliksiz. Birileri cezaevinden çıkarken ne içti ne yedi muhabbeti yansıtılıyor ekranlarda. Ya da falan kişi bilmem kaçıncı evliliğini yaptı.Düğün töreninden kareler... Bu vatandaşın gündemi değil kardeşim.Siyasetçiler ve ekranlara çıkanlar bu işin vebalini taşıyorsunuz. Yani gündem dışı kalıyorsunuz.

İşte bu durumun nedenleri:

1-Yüzünü Eskiten Ekran Konukları:

Vatandaş ta ne dinleyeceğini ne izleyeceğini şaşırmış bir hale düşmüş. TV kanallarındaki programlara baktığımızda ortalık uzman kaynıyor. Bir konuk hem güvenliği hem depremi hem de ABD'deki seçimleri tek tek analiz ediyor. Bu konuğun ya da konukların özgeçmişine bakıyorsun, konuştukları uzmanlık ile  pek yakından ilgisi yok. ilgisiz konularda konuşma yapanların bir ağırlığı,bir etkisi de  ortaya çıkmıyor. Programı yönetenlere baktığımız vakit; onlar da vaziyeti idare ediyorlar.  

Ekran yüzleri  kısa bir süre sonra sahnenin yani ekranların dışında kalacaklardır.Neden mi? Kamuoyuna yeni birşey veremeyen, yeni bir bakış açısı sunamayan kişilerin ekranları meşgul etmelerine gerek kalmayacaktır.Bu durumu TV sahipleri ya da ilgili birim yetkilileri de fark ediyorlardır. Bu değişim kamuoyu ve vatandaş için  dönüşüme vesile olacak diye düşünüyorum.
 
2.Siyasetçiler:

Parti farkı gözetmeden  siyasetçilerin de değişim ve dönüşüm içinde olmaları gerekir. Hep aynı kişileri görmek hep aynı isimleri duymak vatandaşın tepkisine neden oluyor.

 Halktan kopan, halkın beklentilerini karşılamayan, seçimden seçime bölgesine uğrayanları vatandaşlar sıkı bir şekilde not alıyor. Gün geliyor devran dönüyor, millet hakemlik rolünü hakkıyla yaparak, siyasetçileri sahnenin dışına gönderiyor. Artık günümüz siyaseti de bilgi,birikim ve donanım istiyor.Bundan dolayı, yenilikçi, genç ve dinamik siyasetçilere alan açılarak, halka dokunmak gerekir.

SÖZÜN ÖZÜ:

Göbeğini sallayan adamın takipçisi bir buçuk milyon kişi.. Nobel ödüllü Prof.Dr.Aziz SANCAR'ın da takipçisi 350 bin kişinin olduğunu da belirtmek gerekir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Seyitmahmutlu

Selamün aleyküm. "Yarım Doktor candan, yarım Hoca dinden eder!" Vatandaşa tepeden bakan siyasetçiler ise kaybetmeye mahkum olurlar! Selam ve saygılarımla..

.....

Ülkede bilim,kültür ve sanata verilen değer bu kadarmış...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23