• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

Belediyeciliğin Esasları

17 Ocak 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:

              Basın yayın ve  kitap dünyası ile iç içe olunca yeni eserleri  tanıma ve  okuyuculara tanıtmanının mutluluğunu yaşıyorum. Uzun yılların birikimi,emeği olan kitaplar bizler için bir yol haritasıdır. Yayınlanan kitaplar yaşamımızın özüne dokunuyorsa bu eserler bizim için daha da öncelikli oluyor. Bugün pratiği, teoriyi ortaya koyan bir kitaptan ve yazarından söz edeceğim. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün hazırladığı “ Belediyeciliğin Esasları –Düzce Pratiğinden Örneklerle adlı kitap tam da yerli yerinde vaktinde yayınlanmış, emek verilmiş kıymetli bir çalışma olarak  raflardaki yerini almıştır.

         Yani belediye seçimlerine aday gösterilen başkanların ve teşkilatların okuması gereken önemli bir  güncel yayın. Bu kitap  İBB Başkan Adayı Murat Kurum ve diğer belediye başkan adaylarının da başucu kitabı olması gerekir. Yazar, kitabına şu kıymetli ifadeler ile başlıyor: “Rahmetli babam Ahmet Özlü ile annem Behiye Özlü’nün aziz hatıralarına ithafen” Sözlerinden sonra yazarın biyografisine bakınca, kitabın  ehemmiyeti daha da ön plana çıkıyor.
 
       Başkan Dr. Faruk Özlü; Savunma Sanayi  Müsteşarlığı başta olmak üzere birçok bürokrasi alanında görevler yaptı. 26. Dönem Düzce Milletvekilliği, Savunma Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunan Sayın Başkan Özlü,  Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığında kurulan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yaptı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Düzce Belediye Başkanı seçildi. Sayın Özlü, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,tarafından önümüzdeki mahalli seçimlerde yeniden Düzce Belediye Başkanlığına aday gösterildi.

     Düzce Belediye Başkanı Sayın Özlü, binlerce medeniyet tarihi olan  Konur Alp Kenti ya da Konur Alp diyarı Düzce için gece gündüz çalışmaktadır. “Yaptığınız işin en iyisini yapın” diyen Özlü icraatları ile örnek çalışmalarda bulunmaktadır.

       Sayın Başkan Dr.Faruk Özlü belediyeciliğe yeni bir bakış açısını kitabında, Düzce Pratiğindeki Örneklerle vermektedir.. Kitapta kullandığı üslup,anlatım tarzı ve izlediği yöntem, Sayın Başkan Özlü’nün, münever bir yapısının olduğunu da ortaya koymaktadır.
      Kitaptaki bölümler 10 temel esastan oluşuyor.Bu esaslar Düzce Pratiğinde Yer Alan Esas ve Örneklerdir.  

İşte BelediyeciliğinTemel Esasları

 1-İnsan=İşin Özü Sevgi 2- Bütçe= İşin Özü Disiplin 3- İmar= İşin Özü Şehircilik 4-Altyapı= İşin Özü Sağlamlık 5-Çevre=İşin Özü Uygarlık 6-Ulaşım=İşin Özü Erişebilirlik 7-Kültür=İşin Özü İnsan 8-Kalkınma=İşin Özü Büyüme 9- Teknoloji=İşin Özü Bilgi 10-Kalite=İşin Özü Nitelik
 Belediyeciliğin Esasları – Kitabı Düzce Pratiğinde Örneklerle hazırlanmış  vasıflı ve hacimli bir kitaptır. Başkan Dr. Faruk Özlü’nün ifadesi ile: “İşin Özü Çalışmaktır.”

      Yazımı özetleyen sözler: "Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir." "Hiç Bilenlerle Bilmeyenler Bir Olur mu?"
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Misafi

Belediyeler, şehircilik imar iskan, su ve kanalizasyon, yol ve toplu taşıma, esnaf ruhsatlandırma ve denetim işlerini doğru düzgün yapsınlar yeter. Bundan fazlasına sosyal belediyecilik diye bulaştılar. Hem işlerini aksattılar, hem israfa ve hem de yolsuzluklara bulaştılar. Fazla personelin haddi hesabı yok.

Merak

Esas merak ettigim konu sudur, misal sabah aksam deniliyor ki, IBB gunde 5 milyon tl, senelik yuzlerce milyon dolar otobus bakim ve diger nice gostermelik hizmetler semsiyesi altinda kan kaybediyor falan filan, iyi guzel de, belediye baskanlari tum sorgu sualden hukuken muafmidir ? HESAP verecek bir taahutleri yokmudur, devlet denetleme kurumu, sayistay mufettisler bu tur haberleri ihbar sayip adim atmalimidir ? yoksa her belediye baskani sadece istanbul degil her ilce sheir babalarinin ciftligimidir? istedigine ihale istedigine su kadar fiyat belirleme vs, sahi belediyecilik yasasi ve sorumluluklari diye bir kanun hukmu varmidir, varsa neden mercek altina alinmaz ? yoksa belediyenin kar arabalari ile isteyen istedigi zamanda yaninda konsoloslar ile balik yemeyemi gider/. belediye baskaninin calisma saatleri diye bir cetvel varmidir ? yoksa isteyen diledigi gibi ucaga atlayip gezip meydanlara cikip hem siyasi faaliyet yurutup ki bu faaliyetlerin faturasini kim oder muamadir , diger taraftan belediye baskani sifatiyla aylik maasini devleten almayami devam eder, bir temizlik iscisi 2 gun ise gelmese o iscinin durumu ne olur? liste uzun, bu sorular sadece muhalefet degil tum iktidar belediyeleride dahildir, bence belediyecilik hakkinda cok ciddi koklu bir hukuki devrim elzemdir, tabii benimkiside bir hayal ve korkarim boyle gelmis boyle gider, neyse belediyemizin caycisi demli caylarimizi getirmis ve icelim ama icerken Allah korusun DEMLENMEYELIM..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23