• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

AK Parti İl Başkanlığına"Yeniden İstanbul İçin" Bir Model

31 Ocak 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:

          Geçtiğimiz günlerde gazeteci Yılmaz Özdil'in "İstanbul'u Kim Kazanır" yazısında Yılmaz Özdil, İstanbul'daki mekan adlarının zıtlıklarından söz ettikten sonra sözü İstanbul seçimlerine getirerek şu ifadeye yer verir:"Ekrem İmamoğlu'nu yalnız bırakmayacağız ve elimizden gelen desteği İmamoğlu'na vereceğiz."Beyanı ile okuyucularına net bir mesaj vermiştir.Bu sözleri okuyunca farklı bir bakış açısını ortaya koyma gereği duyarak  tesbitlerimi muhataplar ile paylaşmayı düşündüm.

       Sayın Murat Kurum ve Sayın Osman Nuri Kapaktepe'ye hatırlatmalar: 1-AK Parti İl Başkanlığı gazete köşe yazarları başta olmak üzere fikir üretenleri, akademisyenleri toplayıp İstanbul için bir ortak akıl oluşturabilir. Bu akıl  dikkate alınarak uygulanmalıdır. Siyasetin argümanı farkıldır diyebilirsiniz. Ancak bilgi ve yöntem de siyasetin yolunu kolaylaştırır.2-İl Başkanlığı bünyesinde seçim stratejisi birimi kurulmalıdır. Bölgelere göre, sosyolojik yapıya göre seçim stratejileri oluşturulmalıdır.3-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeniden İstanbul" ana teması hayata geçirilmelidir. "İstanbul'daki Anadolu Projemi" başkanlığa tavsiye ediyorum.4-Seçmen Ne ister? Sadakat,Değer Verilme,Söz Hakkı Tanıma yani sosyal değerler vurgusu öne çıkarılmalıdır. Bu konuda ilçe belediyeleri, İl Başkanlığının elini kuvvetlendirmelidir.İlgi çeken vurgular söz ve eylemler heyecan oluşturmalıdır.5- 2K ile diyalog kurulmalıdır. Birinci K=Küskünler. İkinci K=Kızgınlar. Bu kitleler ile bütünleştirici çalışmalar yapmak gerekir.
           
              MİT BAŞKANI İBRAHİM KALIN VE MESUD BARZANİ GÖRÜŞMESİNE DAİR
         
           MİT Başkanı Sayın İbrahim Kalın'ın, Mesut Barzani ile görüşmesi bana 6 Ekim 2017'de Hürriyet Gazetesi'nde yazdığım yazıyı hatırlattı ve bu bağlamdan yola çıkarak konu ile ilgili bir kaç not yazma  gereği duydum.Mesud Barzani aşireti Irak'ın Kuzeyi ve Doğu bölgemizdeki aşiretler ile kültürel,sosyal ve ticari anlamda yakın temasta bulunmaktadır.Bu etki yüzyıllık bir geçmişe dayanmaktadır.Aralık 1959’de Barzani güçlerinin; Kerkük’teki Türkmenlere saldırması Türkiye’de dalgalanmalara neden olmuştu.49'lar olayı bunun en belirgin örneğidir.
         Bu durumun sosyal, kültürel  yönlerini bilen ABD, Irak'ın kuzeyinde sosyal,ekonomik kültürel dönüşüm için çaba göstermektedir.Bundan dolayı konuya sadece güvenlik açısından bakılmamalıdır.Yüzde elli tarihçi ve yüzde elli edebiyatçı yönü olan Sayın İbrahim Kalın'a Irak'ın Kuzeyinde şu önerilerde bulunmak isterim:1-Irak'ın Kuzeyi ile Doğu ve Güneydoğu Bölgemizin aşiret yapıları,sosyal ve kültürel bakışları teoride ve sahada analiz edici bir düşünce kuruluşunu MİT Bünyesinde oluşturmalıdır.2-1927 yılında kurulan Hoybon adlı bölücü örgüt Türkiye'deki aşiretler ile Irak'ın Kuzeyindeki aşiretleri bütünleştirmek  için yüzyıldır faaliyetlerde bulunmaktadır.Bu faaliyetler değişik adlar ile günümüze kadar gelmiştir.Bu durum ülkemiz için tehdit edici bir unsurdur.MİT Başkanlığı sosyal projeler yaparak kamuoyunu bilgilendirmelidir.Örneğin 25 Eylül 1996 da dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı “Davranış İlkeleri Rehberi” kitabını TSK personeline dağıtarak bilgilendirme yapmıştır.Yani güvenlik tedbirleri ile sosyal,kültürel tedbirler bütünleştirilerek yol haritası oluşturulmalıdır.
 
Günün Sözü: "Önce tedbir sonra tevekkül."
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tema - Gizli Tema

"YENİDEN İSTANBUL" ...dan acilen nemalanmalıyız.

EMEKLİ

Arkadaş bu yerel seçim sadece İstanbul'da yapılıyor gözbebeğimiz dünya başkenti İstanbul, velakin seçim tüm yurdu ilgilendiriyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23