• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ramazan Topdemir
Ramazan Topdemir
TÜM YAZILARI

Adıyaman'a Kalkınmada Öncelik Verilmeli

15 Mayıs 2024
A


Ramazan Topdemir İletişim:
        Adıyaman, tarihten bugüne birlik ve dayanışmayı sağlamış bir kentimizdir. Ancak yeterli siyasi gücü olmadığı için hep kenarda kalmıştır. İşgalci güçler, Kurtuluş Savaşı’nda Adıyaman’a gelmek istemiş ancak başarılı olamamışlardır. Adıyaman, 400 atlı ile Antep’in savunmasına destek vermiştir. Adıyaman’ı Kahta’ya, Pötürge’yi Gölbaşı Tren İstasyonu’na bağlayan Göksun Köprüsü  de  1935’te yaptırılmıştır.
 
Mağdur Kent Adıyaman:
 
Adıyaman’ın Koronası: Cumhuriyet Döneminde Trahom Hastalığıydı.

    Trahom Cumhuriyetten önce ülkemizin geniş bir kısmında görülen sakatlıklara ve körlüklere sebep olan bulaşıcı bir hastalıktır.
 
Adıyaman ve çevresi Trahom hastalığının  etkisinde kalmıştı.Cumhuriyet Dönemi sağlık kuruluşları;1925’de  Adıyaman’da 20 yataklı bir hastane ve buna bağlı dispanserle çalışmalara başlamış,sağlık teşkilatı aynı yıl Malatya’da 10 yataklı bir hastane ve dispanser açmıştır. Bundan sonra Malatya merkezleriyle Samsat ve Besni ilçesinde 1934’te dispanserler açılmıştır.

  GAP Mağduru:

1980'lı yıllarında Adıyaman'ın Samsat ilçesi ve Adıyaman'ın 100 köyü baraj suları altında kaldı.Ancak bir değişim ve dönüşüm  pek fazla yapılmadı.(Nissibi köprüsü dışında)

 Deprem Bölgesi Adıyaman

6 Şubat depreminden dolayı yine mağdur olan Adıyaman, kalkınmada öncelikli bir kent konumuna getirlmelidir.Adıyaman, Hatay'dan ve Kahramanmaraş'tan daha mağdurdur. Adıyaman halkı oylarını hep sağ partilere vermiş ancak yeterli desteği ve ilgiyi bulamamıştır.Ne yazık ki Adıyaman'ın değerini iktidarlar bilememiştir.Yaz mevsiminde Adıyaman'da çok ağır toz bulutları oluşmaktadır.Depremdeki yıkıntılardan dolayı bu toz bulutları daha da artmakta ve halkın günlük yaşamı alt üst olmaktadır. Adıyaman'ın  mağduriyet durumu böyledir. Ankara'ya duyurulur.

Günün Sözü: "Ölüler de sanır ki diriler hep helva yiyor." Adıyaman Atasözü
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Niye CHP nin Kalesi olmuş Bizene!

Kalksın CHP ye oy versin bizde destek verelim oh ne ala paşam beter olsunlar CHP kurtarsın onları CHP yi çoştursunlar bizde yardımcı olalım olur neden olmasın kime oy verdilerse ondan beklesinler

Nuh

Hicbir yere öncelik verilmemeli. Bu gibi faliyetler öncelikle adalatsizliklere ve hukuksuzluğun önünü açıyor. Birileri bu sayede semizlesiyor. Her yer ve bölge de ayrıcalık ve eşitsizlik tanınmamalıdır. Bu kişi ve kurumlar için de geçerli olmalıdır. Çözüm eşitlik ve kadere razı olmaktır. Bir yere muafiyet ve ayrıcalık demek bir başkasının hakkını gasp etmek demektir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23