• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Prof. Dr. Yusuf Özertürk
Prof. Dr. Yusuf Özertürk
TÜM YAZILARI

İsrail neden pervasız?

07 Ağustos 2024
A


Prof. Dr. Yusuf Özertürk İletişim:

 

l İsrail bir terör devletidir.

l Binyamin Netanyahu (BN) bir çocuk katilidir.

l BN’un babası Polonya Yahudisi, Siyonist aktivist, tarih profesörü Benzion Netanyahu’dur.

l BN’un ailesi Polonya’dan Filistin’e gelmiş Yahudi göçmenlerdir.

l Yahudiler Filistin’e göçmen olarak gelmişlerdir.

l Göçmen olarak gelenler, tıpkı İngiliz›lerin Amerikan Yerlileri’ne yaptıkları gibi, Yahudi’ler de Filistin halkına soykırım yaparak Filistin’den onları ya çıkaracaklar, ya da imha edeceklerdir. Bu İsrail’in kurulduğu 1948’den beri değişmemiştir.

PEKİ İSRAİL BU CÜRETİ 

NEREDEN ALIYOR?

l İsrail’in nüfusu yaklaşık 9.5 milyondur (2024). Gayri safi milli hasılası (GSMH) 525 milyar dolardır .Müslüman ülkelerin nüfusu yaklaşık 1.7 milyardır. GSMH yaklaşık 7 trilyon dolardır (6.94).

vYukarıdaki değerler kıyas edildiğinde; 

SORU ŞU; 60’a yakın İslâm ülkesi (80 topluluk) neden küçük bir devlet ile baş edemiyorlar?

l Neden İsrail’in yaptığı zulümleri acizce seyrediyorlar? 

l Bu konunun, İslâm ülkelerini yönetenler tarafından ciddi olarak düşünülüp, gerekli tedbirlerin alınması gerekmez mi?

l İsrail’in pervasızlığının kabaca iki temel sebebi vardır:

1-İsrail’in, başta ABD, İngiltere olmak üzere AB ülkeleri, Kanada, Japonya, vs gibi gelişmiş ülkelerin aktif desteklerini alması.

2-İslâm ülkeleri›nin aralarında ciddi bir birlik (ittihad-ı İslâm) oluşturamamaları ve Allah’ın emirlerine de duyarsız kalmalarıdır (1,2).

l İsrail, insanlığını kaybetmiş, zalim insanlar tarafından yönetiliyor.

l Zalimlerden merhamet beklemek beyhudedir. Zalimler, hak-hukuk ve insanlık amacında değildirler. Zalimler kendi menfaatlerinin dışında bir şey düşünmezler. Zalimler ancak kuvvet ve cebirden anlarlar.

l Aç canavarlara korkak ve çekingen davranmak, ancak onların iştihasını kabartmaktan başka bir işe yaramaz.

l İsrail, İslâm ülkelerinin aktif olarak bir yaptırım yapamayacaklarını biliyor. Müslümanların nümayişlerinin de bir yaptırım gücünün olmadığını da biliyor. Bu yüzden pervasızca zalimlik yapıyor.

l İslâm devletlerinin yöneticileri en azından bir G.Afrika Cumhuriyeti kadar kararlı ve cesur bir duruşla harekete geçmediği sürece, maalesef İsrail’in zulmü durmayacaktır.

l Fiili dua yapmadan (Eyleme geçmeden), sadece acizce dil ile dua pek tesirli olmayacaktır.

(1): “Hepiniz Allah’ın ipine (Kur’ân’a) sımsıkı yapışın. Parçalanıp, ayrılmayın! Allah’ın üzerinizdeki nimetini düşünün!.. (Âl-i İmrân-103).

(2): “Allah’a ve Resulü’ne itaât edin. Birbirinizle çekişmeyin (düşman dururken, kendi aranızda savaşmayın). Sonra içinize korku düşer de kuvvetiniz elden gider (siz birbirinizle uğraşıp, zayıf düşerseniz, düşman korkusu benliğinizi sarar.). Bir de sabırlı olun. Çünkü Allah, sabırlı olanlarla beraberdir” (Enfal-46).

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Deli İbo

İsrail dediğin nedirki? Türk ordusu İsrail'in Suriye sınırından girip, 24 saat içinde paspas edip Refah Kapısı'ndan çıkar, ama 3. Dünya Savaşıda başlar, bu savaşta da ABD'yi devre dışı bırakmadıktan sonra bitmez. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya'nın derdi İsrail'i kullanarak Türkiye'yi savaşın içine çekmek, çünkü savaş olmadan İsrail'in Arz-ı Mevt rüyası gerçekleşmez. Yahudi Lobileri ve para babaları tüm nüfuz ve kuvvetlerini bu devletler içinde harekete geçirmiş vaziyettedirler. İsrail'in gücü paradan, bizim, gücümüz Yaradan.

sslih

Ümmet cesur ve kararlı bir lider bekliyor.O yok!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23