• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

BM-İstanbul Sözleşmesi-Gıda Yasası-Corana-Paris İklim Sözleşmesi (2)

12 Ekim 2021
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 Eylül 2021 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu’nda BM’nin 76. Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etti. “Paris İklim Anlaşması’na ilk imza atan ülkelerden biriyiz. Ancak, yükümlülüklerle ilgili adaletsizlikler sebebiyle henüz bu anlaşmayı yürürlüğe koymamıştık. Son dönemde bu çerçevede kaydedilen mesafenin ardından aldığımız kararı, buradan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndan tüm dünyaya duyurmak istiyorum.” dedi.

Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı, “hakkaniyet, ortak fakat farklılaştırılmış sorumluluklar ve görevli kabiliyetler”temelinde uygulayacağı belirtildi. “Gelişmekte olan bir ülke olarak” ve “ulusal katkı beyanları çerçevesinde”“anlaşmanın mekanizmalarının ekonomik ve sosyal kalkınma hakkına halel getirmemesi” kaydıyla uygulayacağı ilan edildi.

Bu sözleşme sürecinde de, Sayın Cumhurbaşkanımızın mütemadiyen “köprü geçiyoruz” dediği gibi uluslararası stratejilerimizde hedef “en iyisi” olmalı ki, “en az zarar” la atlatmanın şartları konulmalıdır!

İKLİM SAVAŞLARI MI YAŞATILIYOR!?

Küresel ısınma değil, soğuma var!

İngiltere East Anglia Üniversitesi İklim Araştırma Birimi’nden Prof. Phil Jones diyor ki; “1995’ten bu yana küresel ısınmada önemli bir değişiklik yok. Bu durum ileride halktan ve iş yerlerinden ‘iklim vergileri’ almak için düzenlenen sinsi bir oyun. Küresel şeytani sistem dünyanın hava durumunu manipüle ediyor! Kitlesel korku oluşturuyor. İklim silahları kullanmak için yalanlar kurguluyor!”

TBMM’de Paris iklim Anlaşması oylamasına 353 milletvekili katıldı. “En hayırlı işi bile yapsanız, sizi desteklemeyiz!” diyen ana muhalefet CHP dahil AKP, HDP, MHP ve İYİ Parti’nin tamamı kabul oyu verdi!

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ DE TBMM’den 

“Oy birliği ile”  BÖYLE GEÇMİŞTİ 

Sayın Cumhurbaşkanı’ndan milletin beklentisi, iklim sözleşmesinde 2. listeye girerek, %1’lik hisse üzerinden yılda 1 milyar dolar hibeyle 5 yıllık geçiş sürecinde  plan yapacağı yönündedir. 

Son yüzyılda dünyada enerji yatırımlarıyla dış bağımlılığını azaltan ülkeler de göz önüne alınmalıdır. Ancak bugünlerde, üretme imkânı bulduğumuz doğalgaz, petrol kaynakları, “Mavi Deniz” projeleriyle nükleer santrallerle enerji ihtiyacımızı karşılayacakken, küresel ölçekte iklim sözleşmesi yapılması da manidar olup gerekli tedbirlerin mutlaka alınması ve milletimizin bilgilendirilmesi zorunludur!

Yoksa içimizdeki kripto ve vatan hainlerinin spekülatif ve provokatif konuşmalarına ve eylemlerine zeminler oluşabilecektir!

HÂLÂ AKLETMEZ MİSİNİZ!? Düşünün!

Birleşmiş Milletler’deki konuşmadan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen Paris İklim Sözleşmesi’nin hemen akabinde genel sekreter Guterres; “Türkiye ulusal eylem planını hemen açıklamalıdır!” diye küresel aklın tavrını koydu!?

TBMM milletvekillerinin tamamının oyuyla kabul edilen Paris İklim Anlaşması’na imza atan bütün vekiller, ülkemizin  yarınlarını, çocuklarınızın geleceğini İpotek altına almışlardır!?

Tam bağımsız” Türkiye’den; “eylem planı kadar bağımsız” Türkiye’ye imza attığınızın idraki içindesinizdir diye düşünmek istiyoruz!

ENERJİ Üretim bağımsızlığımıza 

müdahale edilmemelidir!

1997 yılında uydu fotoğraflarıyla Kastamonu’da petrol kuyularının ağzını bularak onlarca gazetede yayınladım! İnebolu açıklarındaki hidrat yataklarını-doğal gaz yataklarını fotoğraflarıyla gösterdim tam 25 sene geçti!

Kastamonu 22. dönem CHP milletvekili Mehmet Yıldırım, Meclis’te soru önergesi vererek “Devlet memuru Ahmet Maranki’nin söylediklerinizi araştırın” diye cevap istedi. İktidar milletvekili Musa Sıvacı açılan kuyuları görünce hayret etti!

 Dönemin enerji bakanı Hilmi Güler gemilerin İnebolu’ya geleceğini ve araştırma yapacağını söyledi!

 İnebolu’da katı hidrat gaz yatakları bulunmasına rağmen gerekli çalışmalar yapılmayınca hiçbir devlet yatırımı cumhuriyet döneminde devletten hiçbir yardım ve destek ve kalkınma programı görmeyen  batı Karadeniz Oğuz diyarı Bartın’dan Sinop’a kadar memleketimiz devamlı göç vererek şehirlerimiz boşaltıldı!

Mavi vatanda ve Karadeniz’de uyarılarımız da dikkate alınarak yapılan sondajlarda çok şükür doğal gaz ve petrol rezervleri bulundu!

Bu sefer de küresel sermaye ve güçleri iklim sözleşmesi ile önümüzü kesmek kararlılığındadırlar!

Mazlumların umudu Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Glasgow’da yapacağı müzakerelere şerh koyarak başta doğal gaz ve petrol arama ve üretimi yakında termik santrallardaki enerji üretim politikası sürdürülmelidir!

Türkiye, Paris İklim Sözleşmesi’nden dolayı mağdur olan ülkelere ödenen vergi ödeyen devletler statüsünden çıkarılmalıdır!

Türkiye gelişmekte olan yardım alan ülkeler statüsüne geçişi ve geçiş sürecindeki mağduriyetle ilgili 3 milyar dolarlık yardım paketine müracaatını yaparak  Türkiye’de tarım, sanayi, hayvancılık gibi pek çok alanda olabilecek mağduriyetlerin önlenmesi şehri konularak, bağımsızlığımıza gölge düşürecek hiçbir maddeye müsaade etmemelidir!!?

WhatsApp İhbar Hattı: 530 200 00 96

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mümin.

İstanbul sözleşmesiniiptal ettirmiyeceği ettirmiyeceğin ettirmiyeceğini söyledi Ermeni mi? Yahudi mi? meral akşener, mitinglerinde, bir bayan soyundu, günlerce ağladım, Benim Ülkeme yakıştıramadım o kadın mı nasıl bir mahluk ise cezaevinden çıkmasını. Avrupa'ya dahi yakıştıramam o görüntüyü İĞRENÇ

++++

Büyük ülkeler koyduğu kanunları kuralları hep küçükleri kontrol altında tutmak için çıkarır....5 li çete...AMA KENDİLERİ ASLA UYMAZ...üç beş kuruş fonda verir "sıkıntıya uğrama" diye yalandan dümenden...tıpkı bankadan kredi aldığında "şartları sadece tek taraflı" belirlenmiş antlaşmaya imza attırılması gibi...tıpkı aşı için imzayı (bişey olursa sen sorumlusun ben yanılabilme hakkımı kullanırım) diye peşinen almak gibi..bu antlaşmalar hep aynı tezgahın ürünü...içeride ise emperyallerin kravatlı,cübbeli DOLARIN KÖPEKLERİ ...ATATÜRK bunu diyordu emperyal dünyaya elinizi kolunuzu kaptırmayın diyerek..anlamadık anlayamadık...iş işten geçti gitti....BİR ÜLKE KENDİ KENDİNE ANCAK BU KADAR İHANET EDEBİLİR...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23